رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت:
میزان سطح زیر کشت گیاهان دارویی مزرعه ای 3758 هکتار می باشد که با احتساب
جمع آوری گیاهان دارویی از مراتع و عرصه های طبیعی این رقم به 9442 هکتار
می رسد.
ˈغلامرضا
هادربادیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: پیش
بینی می شود از این میزان با 10 درصد افزایش نسبت به پارسال 1415 تن محصول
برداشت شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون در خراسان جنوبی 800 گونه گیاهان دارویی که حدود 10 درصد تنوع تولیدی کشور است، استان تولید می شود.
وی
گفت: عمده ترین گیاهان دارویی کشت شده استان شامل آویشن، خاکشیر ، زیره
سبز ، زیره سیاه، کلپوره، نعناع، زنیان، آلوئه ورا، به لیمو ، مریم گلی و
نعناع فلفلی می باشد.
هادربادی افزود: گیاهان دارویی جمع آوری شده
از مراتع نیز شامل آنغوزه شیرین، کاکتی، وشاء ، درمنه ترکی، سماق، نعناع ،
شاه تره و بنه هستند.
وی با بیان این که بیشترین سطح زیرکشت (اعم
از مزرعه ای و مراتع) گیاهان دارویی استان به شهرستان بشرویه اختصاص دارد،
گفت: عمده ترین گیاهان دارویی بشرویه زیره سبز، زیره کوهی، خاکشیر، نعناع و
آنغوزه، است که در حدود چهار هزار هکتار زمین کشت شده و امسال 1400 تن و
از سطح مراتع نیز 6/15 تن برداشت شده است.
وی جایگاه خراسان جنوبی
از لحاظ تولید گیاهان دارویی در مقیاس کشور را، رتبه سوم عنوان کرد و گفت:
حدود 60 درصد تولیدات گیاهان دارویی استان به سیستان و بلوچستان، خراسان
رضوی و تهران به ارزش 15144 میلیون ریال صادر شده است.
هادربادی در
خصوص اقدامات صورت گرفته به منظور فزایش تولید گیاهان دارویی استان اظهار
داشت: ارایه نکات فنی کاشت، داشت و برداشت، ارایه تسهیلات لازم جهت توسعه
کشت و فرآوری گیاهان دارویی، برگزاری دوره های آموزشی، فرهنگ سازی لازم جهت
مصرف گیاهان دارویی و ارائه نهاده های کشاورزی به کشاورزان از جمله این
اقدامات است.
وی به فواید اقتصادی تولید گیاهان دارویی اشاره کرد و
گفت: تولید کنندگان گیاهان دارویی استان در سال بالغ بر 1200 میلیون ریال
از تولید خام این گیاهان درآمد دارند.
هادربادی افزود: از کارگاه
های صنعتی شهرهای بیرجند و قاین حدود 400 هزار لیتر و از کارگاه های سنتی
استان در شهر مود نیز حدود پنج هزار لیتر عرقیجات تولید می شود.
وی
گفت: حدود 50 درصد داروهای تولید شده صنعتی جهان منشا طبیعی دارند و در
این بین گیاهان دارویی اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامتی جوامع هم به
لحاظ درمان و هم به لحاظ پیشگیری از بیماریها دارند.
هادربادی
افزود: استفاده از گیاهان دارویی به عنوان نگهدارنده و طعم دهنده در صنایع
غذایی و آرایشی بهداشتی یکی دیگر از عوامل توجیه تولید روزافزون این گیاهان
است.