فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶         
  




جوان ایرانی: محققان دانشگاه‌های «VIB» و «خنت» در بلژیک با کشف یک پروتئین جدید به راز طول عمر گیاهان در مقایسه با جانوران پی بردند.«لیون دویلدر» محقق اصلی در این مطاله که شرح آن در مجله ساینس منتشر شده می‌گوید: داده‌های دریافتی نشان می‌دهد که سلول‌های بنیادی رشدیافته در ریشه گیاهان نسبت به آسیب‌های DNA حساسیت کمتری دارند.این سلول‌ها DNA اصلی و سالم را در خود نگه داشته و در صورت لزوم برای جایگزین کردن سلول‌های آسیب‌دیده از روی آن نسخه‌های کپی می‌سازند. البته جانوران نیز از همین فرآیند استفاده می‌کنند اما گیاهان به احتمال بیشتر از این شیوه به صورت بهینه‌تری برای حفظ سلامت بافت‌های خود بهره می‌برند.این یافته‌ها می‌تواند پاسخ مناسبی باشد به اینکه چرا گیاهان قادرند بیش از صدها سال زندگی کنند در حالی که این افزایش طول عمر در جانوران تقریبا محال است.به گزارش ایسنا به نقل از ساینس‌دیلی، رشد و نمو گیاهان در گرو روند مداوم تولید سلول‌های جدید است. گروه کوچکی از سلول‌ها با ویژگی‌های اختصاصی که در فاکتورهای رشد گیاهان قرار دارند این مساله را شدت می‌بخشند.این سلول‌های بنیادی با فراوانی بسیار و مشخصات منحصر به فرد تقسیم می‌شوند به این ترتیب که سلول مادر یک سلول بنیادی را به صورت فعال حفظ می‌کند در حالی که سلول دختر یک ویژگی خاص را کسب می‌کند. علاوه بر این سلول‌های بنیادی در ریشه گیاهان، ذخیره سلول‌های سازمانی است.این سلول‌های سازمانی به شیوه 10تایی و سه‌تایی با بسامد پایین تقسیم می‌شوند که اغلب آنها سلول‌های مرکزی غیرفعال گفته می‌شود. سلول‌های سازمانی فعالیت‌های سلول‌های بنیادی مجاور خود را کنترل کرده و در صورت لزوم آنها را جایگزین می‌کنند.دانشمندان سراسر جهان حدود 20 سال است که روی نقش سلول‌های بنیادی در کنترل سلول‌های سازمانی مطالعه می‌کنند و تاکنون چگونگی همزیستی بسیار نزدیک سلول‌های غیرفعال و سلول‌های تقسیمی فعال و اینکه چه فرآیندی در شکل‌گیری خصومت غیرفعال و ساکن این سلول‌ها موثر است، روشن نشده بود.محقق گیاه‌شناسی در این دو دانشگاه بلژیکی اکنون به یک شبکه جدید موکولی جدید دست یافته‌اند که می‌تواند دانش ما را نسبت به تنظیم سلول‌های بنیادی و فعالیت آنها افزایش دهد.هسته مرکزی این فرآیند کشف پروتئین جدیدی به نام ERF115 است. محققان دریافته‌اند که سلول‌های سازمانی فقط به دلیل فعالیت پروتئین ERF115 تقسیم می‌شوند. وقتی سلول‌های سازمانی برای جایگزین کردن و ترمیم سلول‌های بنیادی مجاور خود می‌خواهند تقسیم شوند پروتئین ERF115 فعال می‌شود.




  

نظرات و پرسشهای کاربران

چت آنلاین
اگر سوالی دارید
بفرمایید
پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2026 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.