گل ساعتی گیاهی قوی و بالا رونده با ساقه های باریک است که توسط پیچک های خود به دور حایل می پیچد و از پایه بالا می رود.برگ ها به شکل پنجه ای بوده و به 5 الی 9 قسمت تقسیم شه و طول آنها 8 سانتیمتر و عرض بیش از 12 سانتیمتر دارد.برگ ها به رنگ سبز تیره با سطحی براق می باشد.
تکثیر گل ساعتی از طریق کاشت قلمه های انتهایی به طول 10 سانتیمتر و پس از تحریک ریشه زایی توسط مواد هورمونی در مخلوطی از خاک پیت و ماسه است .قلمه ها در گلخانه و یا در زیر پوشش های نایلونی و شرایط نور غیر مستقیم نگهداری می شوند.پس از ریشه زایی در حدود یک ماه آبیاری به تدریج صورت گرفته و تغذیه گیاه در بهار انجام می شود .با شروع بهار شاخه های بوته ها هرس شده و در هر سال این عمل تکرار می شود .
بوته ها به نور روشن تمایل نشان داده و حداقل نیاز به نور آفتاب در روز را دارند.بوته ها در دمای 18 الی 22 درجه سانتیگراد دارای رشد مناسبی می باشند.در زمستان گیاه به گذراندن یک دوره استراحت در دمای 10 درجه سانتیگراد نیاز دارد .
گل ساعتی به آب فراوان نیاز داشته اما بایستی از تجمع آب در طول دوره رشد گیاه جلوگیری شود ودر طول دوره استراحت گیاه بایستی از خشک شدن کامل خاک جلوگیری شود.
تغذیه گیاه توسط کود مایع هر دو هفته یکبار از ماه های فروردین تا آبان صورت می گیرد.خاک مناسب رشد گیاه شامل مواد آلی،پیت و ماسه به نسبت های مساوی می باشد.تعویض گلدان در بهار صورت گرفته و بوته ها به گلدان هایی با قطر بیش از 20 سانتیمتر نیاز دارند.در گلدان های کوچک تعداد گل ها افزایش می یابد.گل دهی در تابستان و پاییز صورت می گیرد .