آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس - فوت و فن های باغبانی

نویسنده: افسانه سادات فرود
تاریخ انتشار: 1395/05/14
آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس - فوت و فن های باغبانی
این مطلب روش تکثیر بگونیا رکس با قلمه برگ را شرح می‌دهد. برای این کار، گلدان یا جعبه‌ای را با ماسه شسته یا بستر مخصوص قلمه پر کرده و برگ را طوری قرار می‌دهند که دمبرگ در ماسه فرو رود و پهنک برگ با ماسه مرطوب تماس کامل داشته باشد. پیش از کاشت، روی رگبرگ‌های اصلیِ پشت برگ با چاقوی باغبانی برش‌هایی حدود ۲ سانتی‌متر ایجاد می‌شود و پس از کاشت، با فشار ملایم برگ، محل زخم‌ها کمی در بستر فرو می‌رود. برای حفظ تماس، می‌توان از سنگ کوچک یا گیره استفاده کرد. سپس روی گلدان با شیشه یا کیسه پلاستیکی پوشانده و در محیط گرم با نور غیرمستقیم قرار می‌دهند و از رطوبت بیش از حد جلوگیری می‌کنند. طی ۷ تا ۱۵ روز ریشه و جوانه‌ها ظاهر شده و گیاهچه‌ها جداگانه کاشته می‌شوند.

تعدادی از گیاهان که دارای برگ های ضخیم هستند مانند بگونیا را می توان به وسیله قلمه برگ تکثیر نمود .طرز عمل بدین گونه است که در گلدان یا جعبه مقدرای ماسه فاقد خاک یا مخلوط با مواد دیگر (خاک مخصوص قلمه ) ریخته و برگ را به نحوی در خاک می کارند که دمبرگ آن در ماسه فرو رفته و سطح پهنک برگ با ماسه مرطوب کاملا تماس حاصل نماید .



آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس


قبل از کاشت قلمه لازم است در پشت برگ روی رگبرگ های اصلی برگ برش هایی به طول 2 سانتیمتر (از طرف هر رگبرگ 1 سانتیمتر) به وسیله چاقوی باغبانی ایجاد کرد .



آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس


پس از کاشت قلمه با انگشت کمی روی برگ فشار دهید تا رگبرگ و محل زخم مقداری در خاک فرو رود .برای اینکه سطح تماس برگ با ماسه کامل باشد ممکن است چند سنگ کوچک همانند تصویر و یا از گیره های مخصوص روی سطح برگ قرار گیرد .گاهی می توان پس از فرو بردن دمبرگ در ماسه و خوابانیدن پهنک برگ روی آن با تیغ تیزی این زخم ها را ایجاد کرد و سپس از قطعه سنگ یا گیره برای استقرار آن استفاده نمود .



آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس


پس از انجام عملیات فوق و کاشتن قلمه برگی روی آن را با صفحه شیشه ای و یا سرپوش و یا کیسه پلاستیکی پوشانده جعبه و یا گلدان را در مکان گرمی با نور غیر مستقیم قرار دهید.مراقب باشید رطوبت بیش از حد نشود زیرا باعث پوسیدگی می شود . میتوانید چند سوراخ روی پلاستیک ایجاد کنید .



آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس


پس از یک هفته یا ده روز و حداکثر 15 روز از محل اتصال دمبرگ با سطح آن و یا محل تقاطع رگبرگ های اصلی در بگونیا رکس ریشه ها و جوانه های برگی ظاهر می شوند .هر یک از گیاهچه ها را می توان به عنوان گیاهی مستقل در گلدان مخصوص خود کاشت .سعی کنید با هر کدام از گیاهچه ها مقداری خاک همراه باشد .



آموزش تصویری قلمه برگ بگونیا رکس

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیاز: 4.97 از ۵، بر اساس 37 امتیاز

پرسش‌ها و نظرات این مقاله

دانيال ممبيني 1396/06/01
با سلام. از آموزش خوبتون متشکرم.مشکل من این است که قلمه برگ من، می پوسد. فکر میکنم با نوع و میزان آبیاری قلمه های برگ مشکل دارم. اشکال کار در کجاست؟
مسعود علیمحمد 1395/07/02
با تشکر.ولی باید کارگاههای آموزشی باشد تا بتوانیم بر حسب علایق این امور راتحت نظر اساتید انجام دهیم.اگر این کارگاههای آموزشی هست لطفا آدرس آنرا بگویید.با تشکر
محمدرضا غلامی 1397/09/23
ابراز تشکر و قدردانی
ممنون از سایت خوبتان
خیلی استفاده میکنم

ثبت پرسش یا نظر جدید