این گیاه در مناطق سردسیر به خوبی رشد می کند و مقاومت زیادی نسبت به یخبندان دارد ،البته گونه هایی از بلوبری وجود دارد که برای کاشت در مناطق گرم مناسب هستند. گونه های مختلف بلوبری مانند بلوبری بوته بلند یا بوته کوتاه برای محوطه سازی و هم به منظور تولید میوه کاشته میشوند.میوه ای که اغلب به نام بلوبری می شناسیم متعلق به گونه V.corymbosum است. البته گونه های دیگر جنس Vaccinium هم به نام (بلوبری) معروف هستند.V. Arctostaphylos گونه ای از این جنس است که در جنگل های گیلان می روید و میوه آن هم به رنگ ارغوانی تیره است. با نام سیاه گیله یا قره قات شناخته می شود .
درختچه بلوبری تا ارتفاعی حدود ۲٫۵-۱٫۵ متر قد می کشد. عمر این درختچه بسیار زیاد است و بین ۴۰-۶۰ سال عمر می کند.برگ ها بیضی شکل و حدود ۸٫۵ سانتیمتر هستند و در فصل خزان به رنگ قرمز در می آیند.گل ها زنگوله ای شکل سفید یا سفید-صورتی، زیبا و مومی در اردیبهشت ماه بر روی شاخه ها ظاهر می شوند.میوه ها به قطری حدود ۲ سانتیمتر یا کمتر و ابتدا به رنگ آبی روشن است. زمان رسیدن میوه ها اوایل مردادماه است و رنگشان تا این زمان رفته رفته تیره تر و به سورمه ای مایل می شود.گیاه بلوبری از سال دوم زندگی میوه تولید میکند.برای میوه دهی نیازسرمایی آن باید برطرف شود ،دما باید کمتر از 7 درجه باشد.
بلوبری را میتوان توسط دانه میوه ها کاشت، اگرچه درختچه ای که به وجود میآید ممکن است کاملا شبیه درختچه والد نباشد.در تابستان بعد از رسیدن میوه ها، آن هایی که به رنگ آبی مایل به سیاه هستند و سفت میباشند را جمع آوری کنید. چندین میوه برداشت کنید تا تعداد بذرهای سالم و دست نخورده افزایش یابند.
میوه های بلوبری را در یک کیسه پلاستیکی بدون منفذ قرار دهید، سپس آن ها را به مدت دو تا سه ماه در یخچال در دمای حدود 4 الی 6 درجه بالای صفر قرار دهید تا دوره خواب آن ها تکمیل شود و سرعت جوانه زنی نیز افزایش پیدا کند.
پس از گذشت سه ماه میوه های بلوبری را از یخچال خارج کنید،یک مخلوط کن تهیه کنید. به میزان سه چهارم از مخلوط کن آب بریزید و به میزان ¾ فنجان میوه بلوبری به آن اضافه کنید. در مخلوط کن را ببندید. مخلوط کن را روشن کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه ادامه پیدا کند تا میوه ها کاملا خمیری شوند.خمیر بلوبری را در یک کاسه بزرگ بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بدون حرکت بماند. قسمت های خمیری که بر روی سطح شناور میشوند را از کاسه خارج کنید. با دقت آب اضافی را خارج نمایید. به آرامی آب تازه به کاسه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دیگر بدون حرکت بماند.محتویات کاسه را از یک غربال مناسب عبور دهید. دانه های کوچک به رنگ قهوه ای مایل به قرمز را جمع آوری کنید. آن ها را بر روی یک ورق کاغذی خشک پخش کنید.

گلدان ها را از بخش های مساوی پیت ماس خرد شده، شن و ماسه درشت، خاک لومی پر کنید. بذرهای بلوبری را در سطح خاک قرار دهید و سپس یک لایه بسیار نازک پیت ماس خرد شده روی بذرها بریزید.گلدان ها را خارج از خانه در یک محفظه خنک در سایه جزیی قرار دهید. گلدان را با یک ورق روزنامه بپوشانید. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر بلوبری 15.5 تا 21 درجه سانتی گراد میباشد.

تا زمان جوانه زنی، باید قسمت بالایی خاک رطوبت ثابتی داشته باشد. از یک آبپاش برای آبیاری استفاده کنید تا آب به آرامی روی خاک پاشیده شود و جای بذر تغییر نکند.در حدود یک ماه صبر کنید تا جوانه زنی انجام شود. بعد از این که جوانه ها ظاهر شدند روزنامه ها را حذف کنید. محفظه را باز کنید تا نهال ها به شرایط عادی در فضای باز عادت کنند.زمانی که نهال های بلوبری به اندازه 5 سانتی متر رسیدند آن ها را تنک کنید. نهال های ضعیف را حذف نمایید و نهال های قوی را نگه دارید. نهال های ضعیف را با یک قیچی کوچک از سطح خاک قطع کنید.گلدان ها را در یک مکان که سایه آفتاب است قرار دهید. هر هفته آبیاری انجام دهید به گونه ای که خاک به عمق سه سانتی متر مرطوب شود. در پاییز بعدی، گیاهان را در یک مکان با آفتاب کامل یا سایه جزیی بکارید.
در طول سال اول کاشت بذر بلوبری، ممکن است اندازه نهال بیشتر از 15 سانتی متر نشود.زمانی که نهال بلوبری به اندازه 8 سانتی متر بزرگ شد میتوان آن را به یک گلدان بزرگ یا به زمین منتقل کرد.دمای مناسب برای رشد نهال بلوبری 22 تا 29 درجه سانتی گراد میباشد.