مرگ گیاهچه گلرنگ

نویسنده: محسن شهاب الدین
تاریخ انتشار: 1392/11/18
بیماری مرگ گیاهچه گلرنگ ناشی از *Phytophthora cryptogea* عمدتاً به طوقه گیاه خسارت وارد کرده و گاه موجب پوسیدگی ریشه می‌شود. آلودگی معمولاً در مرحله گلدهی بروز یافته و در مراحل اولیه رشد کمتر مشاهده می‌گردد. به دلیل دشواری جداسازی عامل از خاک، از روش تله‌گذاری با رقم حساس 10‑N (Nebrasca) برای آشکارسازی مقادیر کم قارچ استفاده می‌شود. مشاهده اسپورانژیوم پاپیلات‌دار در آب مقطر تشخیص را تأیید می‌کند. ضدعفونی بذر و مصرف متالاکسیل برای کنترل توصیه می‌شود.




مرگ گیاهچه گلرنگ :
عامل Phytophthora cryptogea : بیماری

روی طوقه گیاه خسارت می زند البته ممکن است باعث پوسیدگی ریشه هم بشود. معمولاً گیاه در هنگام گل دادن مورد حمله قرار میگیرد و کمتر در مراحل اولیه رشد خسارت می بیند.

جداسازی این قارچ از خاکمشکل است برای جداسازی قارچ از گلرنگ استفاده میکنند. بدین ترتیب که رقم گلرنگ حساس استفاده میشود. حساسترین رقم 10-N (با نام محلی Nebrasca) است. این میزبان خیلی دقیق است و میزان کم قارچ را در خاک پیدا میکند.

برای این منظور در یک گلدان کوچک با 1.3خاک استرین گلرنگ میکاریم و پس از رشد، خاک آزمایشی را دور طوقه می ریزیم. گلدان را در دمای اتاق (زیر30درجه سانتیگراد) قرار می دهیم. بسته به میزان قارچ پس از مدتی واکنش می دهد و طوقه له شده و گلرنگ می افتد.

گلرنگ را از خاک خارج کرده و در یک پتری دیش حاوی آب مقطر می گذاریم. بعد از 24-4 ساعت با گذاشتن طوقه زیر میکروسکوپ رشد قارچ دیده میشود. اسپورانجیوم قارچ دارای پاپیلا می باشد.

کنترل: ضد عفونی بذر- متالاکسیل G5%و 25- 20 کیلو در هکتار

  

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیاز: 4 از ۵، بر اساس 2 امتیاز

پرسش‌ها و نظرات این مقاله

هنوز پرسش یا نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

ثبت پرسش یا نظر جدید