٩/٦/١٤٤٢
---
1/23/2021
---
۱۳۹۹ شنبه ۴ بهمن
امروز
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
لیست گیاهان
|
تماس با ما
|
RSS
|
درباره ما
لینک های اصلی
گیاهان
خاک کشاورزی
کود کشاورزی
ابزار و ادوات باغبانی
گل آرایی
فضای سبز
آبیاری
ساخت و تجهیز گلخانه
سموم کشاورزی - مبارزه با آفات
غذاهای گیاهی و گیاه خواری
گیاهان دارویی
درختان
درختان میوه
درختان زینتی
گل ها و گیاهان زینتی
علف های هرز
محیط زیست
باغبانی
گیاهان زراعی
بونسای
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس ها
تراریوم : باغ شیشه ای
بذر ، دانه و پیاز گیاهان
گیاهان بیابانی
سبزیجات
گیاهان آبزی
حبوبات
سبزی جات برگی
سبزی جات غیر برگی
صیفی جات
گیاهان پوششی
کاربرد های صنعتی گیاهان
تیره های گیاهان
ماشین آلات کشاورزی
فیزیولوژی گیاهی
اکولوژی گیاهی بومشناسی
قارچ ها
گل شاخه بریده
گلدان و فلاور باكس
محوطه سازی و معماری منظر
چمن کاری
پروفایل من
پیام های من
سفارش های من
حساب من
آگهی های من
پست های من
خروج
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
گیاهان آپارتمانی سریع الرشد
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
آخرین اخبار
***
***
***
***
***
***
***
آخرین مطالب
>
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
>
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
>
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
>
گیاهان آپارتمانی سریع الرشد
>
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
>
گونههای مختلف عشقههای مناسب برای باغهای خانگی
>
شناخت بیماری های گیاه یوکا و نحوه ی درمان - فوت و فن های باغبانی
>
باغ سبزیکاری یا آشپزخانه ای چیست؟
>
گیاهان آپارتمانی آویزی
>
گلخانه مناسب برای پرورش گل های زینتی - فوت و فن های باغبانی
>
پرورش توت فرنگی ارلیگلو
>
گیاهان سایه دوستِ متحمل به خشکی
>
در تعویض خاک گلدان چه نکاتی را رعایت کنیم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
انواع نگهدارنده برای پرورش گیاهان
>
نگهداری و زیبا سازی بستر های گیاهی
>
بهترین گیاهان برای باغ های سایه دار
>
کشت هیدروپونیک توت فرنگی - فوت و فن های باغبانی
>
5 ایده سبزیکاری در خانه
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از گیاه معطر یاسمن
دسته بندی گیاهان
>
گیاهان دارویی
>
درختان میوه
>
درختان زینتی
>
علف های هرز
>
گیاهان زراعی
>
گیاهان زینتی آپارتمانی
>
گیاهان زینتی فضای باز
>
کاکتوس ها
>
گیاهان بیابانی
>
گیاهان آبزی
>
حبوبات
>
سبزی جات برگی
>
سبزی جات غیر برگی
>
صیفی جات
>
گیاهان پوششی
>
قارچ ها
تصویر روز
تبلیغات
روف گاردن
گلدان شیب بندی بتنی
گلدان و فلاورباکس
تولید و فروش ارزان ترین کود شیمیایی سولفات آهن.روی.مس.منگنز.منیزیم در بیرجند زیر...
گلدان بتنی
داروگياهي کيميا طب
مشاهده سایر آگهی ها
برای مشاهده سایر آگهی های مرتبط با گل و گیاه کلیک نمایید
درج آگهی در سایت نارگیل
برای درج آگهی و تبلیغات در سایت نارگیل کلیک نمایید
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :
12
نفر
بازدید امروز :
2016
بازدید
بازدید دیروز :
17971
بازدید
تبلیغات متفرقه
گیاهان زراعی
>>
کشت فلفل رنگی در گلخانه
کشت فلفل رنگی در گلخانه
نام علمی : Capsicum frutescens
فلفل رنگی با دارا بودن ۱۲ برابر ویتامین c نسبت به پرتقال یکی از پر مصرف ترین سبزیجات در اروپا و آمریکا می باشد که با رنگ ها و طعم گوناگون به صورت خام و یا پخته مصرف می گردد.چنانچه بتوان فلفل های رنگی را با کیفیت بالا تولید نمود با توجه به مصرف زیاد آن در فصل زمستان می توان مطمئن بود که بازار خوبی در داخل و خارج از کشور برای این محصول مهیا و آماده است.
شروع کشت : کشت فلفل در خزانه شروع می شود معمولا در اروپا از نیمه اکتبر تا نیمه نوامبر کشت در خزانه آغاز می شود.یعنی از مهر تا آبان ماه و پس از ۶۰ روز نشاء را به گلخانه اصلی منتقل می کنند و برای یک سال از آن محصول برداشت می نمایند.این زمان کشت می تواند برای مناطق شمال ایران در نظر گرفته شود و در مناطق جنوب از اوائل تیرماه می توان کشت در خزانه را آغاز کرد البته باید در مناطق جنوبی کشور که هوا گرمتر است محیط مناسب را برای خزانه مهیا نمود.چنانچه میزان نوردهی و دمای خزانه مطلوب و درست باشد نشاء پس از ۴۵ روز آماده انتقال به زمین اصلی است ، مشروط به آن که دمای محیط خزانه در شب و روز بین ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتی گراد باشد و برای جوانه زدن بذر رطوبتی در حد ۸۰ درصد ایجاد گردد.
با این شرایط می توان امیدوار بود که بذرها بین ۷ تا۱۰ روز جوانه بزنند در این مرحله میزان نور برای باروری بهینه جوانه ها بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت در روز است.
وقتی جوانه ها سر از خاک بیرون آورند دمای محیط را باید بین ۲۳ تا ۲۴ درجه سانتی گراد و رطوبت محل را بین ۶۵ تا ۷۰ درصد تنظیم کرد در صورتی که دمای بستر هم در حد ۲۱ درجه سانتی گراد باشد یک دوره دو هفته ای را به انتظار می نشینیم. در محل خزانه تراکم بوته باید به گونه ای باشد که بر روی یکدیگر سایه نینداخته و از طرفی با رشد نشا همواره جای بیشتری را برای آنها در نظر گرفت از هفته پنجم دمای محیط را بر روی ۲۴ درجه در روز و ۲۲ درجه در شب تنظیم کرده و دمای محیط بستر را به ۲۰ درجه سانتی گراد می رسانیم چنانچه مقدار نور از ۱۸ ساعت به ۱۴ ساعت در روز تغییر یابد با توجه به وضعیت اقلیمی پس از گذشت ۲ تا ۴ هفته گیاه جوان به اندازه ۲۰ سانتی متر ارتفاع یافته و ۴ برگ حقیقی بر روی ساقه نمایان می شود.در این حالت نشاء فلفل آماده انتقال به زمین است.
فراموش نکنیم که قبل از انتقال نشاء گلخانه از هر حیث مهیا باشد تا به راحتی بتوان شرایط رشد گیاه را مهیا نمود. در اینجا باید تاکید کرد که نباید در انتقال نشاء به زمین اصلی زمان را از دست داد و تاخیر نمود.زیرا این بی توجهی باعث مشکلاتی در طول دوره رشد و باروری ایجاد می کند.از طرفی شرایط محیطی گلخانه باید از نظر نور و دما مطلوب و قابل کنترل بوده و فضای خزانه عاری از هر گونه علف های هرز و آفات و بیماریها باشد تا گیاه جوان بتواند مراحل اولیه رشد خود را در شرایط مساعدی انجام دهد زیرا گیاهی که در وضعیت نامطلوب متولد می شود در ابتدا با مشکلات عمده ای مواجه خواهد شد و در صورتی که این گیاه زنده بماند هرگز نمی تواند یک گیاه سالم و قوی در دوره رشد خود باشد.
حال می توان با آرامش خاطر نشاء را با تراکم ۲ بوته در متر مربع کشت نمود در این شرایط یعنی پس از انتقال نشاء به گلخانه دمای بستر بین ۱۸ تا ۲۰ درجه و دمای فضای گلخانه در شب ۱۹ درجه و در روز ۲۱ درجه سانتی گراد و رطوبت محل بین ۵۵ تا ۶۰ درصد باید باشد با توجه به زمان کشت پس از گذشت ۴ تا ۶ هفته بوته دارای شاخه و برگ و گل می شود و ارتفاع آن به ۳۰ سانتی متر می رسد. وقتی بوته فلفل به ارتفاع ۳۰ سانتی متری رسید کلیه برگ ها و شاخه های فرعی و گل های آن را تا ارتفاع ۳۰ سانتی متری هرس می کنیم وفقط اجازه می دهیم ۲ تا ۳ شاخه فرعی رشد نماید. شایان ذکر است اولین گلی که بر روی شاخه های فرعی رویش کرده است باید حذف شود زیرا با تبدیل این گل به میوه با توجه به اینکه در بین دو شاخه فرعی شکل گرفته و رشد کرده است علاوه بر اینکه به صورت بد شکل در می آید آسیب جدی به خود بوته نیز وارد می نماید.
به عبارت دیگر به علت رشد میوه و فشاری که به واسطه این باروری به دو یا سه شاخه اولیه وارد می شود اولین گل شاخه های فرعی باید حذف شود. در صورتی که بوته فلفل به اندازه کافی رشد کرده باشد اجازه می دهیم گل دوم به میوه تبدیل شود و اگر تمایلی به این کار نداشته باشیم فرصت مناسبی برای رشد بیشتر شاخ و برگ و ریشه بوته را فراهم ساخته ایم و از طرف دیگر موقعیت را برای تبدیل گل سوم به میوه مهیا وآماده می کنیم.
بدیهی است که بر روی ۲ یا ۳ شاخه مذکور تعدادی شاخه های فرعی رویش می کند که به علت هجم برگ ها می توانیم جوانه انتهایی این شاخه های فرعی را بعد از برگ اول حذف کنیم و یا در صورتی که شاخه فرعی مزاحم شاخه های دیگر شد آن را به طور کلی حذف می کنیم. توجه داشته باشید که حذف شاخه های فرعی و هرس جوانه انتهایی شاخه های فرعی باید به گونه ای باشد که در نهایت میوه های فلفل در پوشش برگ ها قرار گرفته و بدین وسیله از آفتاب سوختگی در امان بماند خاطر نشان می شود کشاورزان ماهر با توجه به فصل کاشت موقعیت بوته و تراکم بوته اجازه می دهند بین ۵ تا ۷ گل به میوه تبدیل شود و انتخاب به دو شاخه فرعی یا به عبارتی سه شاخه فرعی تنها بر اساس ارتفاع گلخانه تجربه کشاورز و استعداد بوته می باشد.
بنابراین با داشتن ۲ تا ۳ شاخه فرعی بر روی هر بوته جمعاً ۵ تا ۷ گل تبدیل به میوه می شود که با توجه به شکل میوه و مرغوبیت آن در صورت نیاز گل های اضافی را حذف می کنیم تا میوه های مرغوب تری برداشت کنیم این روش تا پایان دوره کشت ادامه خواهد داشت.
گل خانه داران عزیز باید بدانند که در طول رشد گیاه نباید از وجود کنه غافل شویم و با مشاهده اولین مورد اقدامات لازم را برای ریشه کن کردن این آفت مخرب به عمل آورد در این رابطه ممکن است برخی از کشاورزان عوارض کنه را با ویروس اشتباه بگیرند که در این مورد باید دقت بیشتری به عمل آورد.مورد دیگری که باز در این مرحله گیاه را تهدید می کند کرم برگ خوار است که خوشبختانه نمی تواند پنهان بماند و به خوبی قابل رویت است.
موارد دیگر وجود شته سیاه بر روی برگ فلفل - وجود شته سبز بر روی برگ فلفل - خساراتی که شته بر روی بوته و میوه فلفل به جای می گذارد - خسارت کرم بر روی میوه فلفل و وجود کرم بر روی میوه فلفل و بد شکلی میوه و ... بستن بوته فلفل: بوته فلفل بر خلاف بوته خیار و گوجه فرنگی به پایین کشیده نمی شود بلکه بر اساس ارتفاع مفید گلخانه می توان دو تا سه شاخه را انتخاب کرده و به انتهای هریک از شاخه های فرعی نخ بسته و آنها را مانند شاخه های اصلی به دور نخ ها پیچید زیرا در پایان دوره گیاه در صورت سلامتی به اندازه ارتفاع مفید گلخانه رشد می کند. در کشت فلفل های رنگی مانند هر کشت دیگری نارسایی در رشد گیاه بوجود می آید که خوبست آنها را بشناسیم تا بهتر بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
بد شکلی میوه زمانی صورت می گیرد که بعد از رویش گل٫ دما برای مدت طولانی مناسب گیاه نبوده و در حد ۱۴ در جه سانتی گراد بوده است.لازم به ذکر است در ماه های سرد زمستان نیز این مشکل برای گیاه بوجود می آید البته این عارضه علت دیگری هم دارد و آن وجود حشرات موزی بر روی گیاه است. این حشرات معمولا شیره گیاه را مکیده و باعث بد شکلی میوه آن می شوند در صورتی که رطوبت گلخانه به ۸۵ درصد برسد و یا در مواقع شب هوای گلخانه سرد و اطراف آن گرم باشد و یا اینکه آبیاری در طول روز دیر شروع شود میوه بوته فلفل ضخیم و در نهایت دو قسمت می شود.زمانی که میوه در اندازه مناسب است ولی تغییر رنگ نمی دهد میانگین دما در شبانه روز کم است بهتر است حداقل نیم درجه میانگین را افزایش داد.
جدا شدن میوه از بوته قبل از رسیدن کامل: این عارضه ممکن است در اول دوره اتفاق بیافتد و علت آن مربوط می شود به برگ های اولیه که هنوز کوچک هستند و نمی توانند به مقدار کافی مواد لازم را تولید کنند با افزایش بر می توان این نقص را برطرف کرد. تغییر رنگ میوه در حالی اندازه میوه کوچک است: علت این مشکل یا بخاطر تعداد بیش از حد میوه بر روی شاخه ها است و یا اینکه فاصله گره ها کم و برگ ها کوچک است.
برای رفع این نارسایی بهتر است میانگین دمای گلخانه را ۱ تا ۲ درجه افزایش داده و گیاه را وادار به رشد و رویش بیشتری بنماییم. به طور معمول فاصله بین گره ها باید حدود ۶ تا ۷ سانتی متر با شد و شرایط گرم گلخانه نیز می تواند باعث ریز شدن میوه ها گردد.در صورتی که انتهای میوه فاسد و یا پوسیده شود کمبود کلسیم علت اساسی آن می باشد و از آنجا که میزان نیاز فلفل به کلسیم زیاد بوده و کمبود آن مشکلات زیادی را برای تولید محصول فراوان و مرغوب ایجاد می کند می توان از نوعی کود کامل که دارای ۵/۲۲ درصد کلسیم می باشد و با نام کال ماکس عرضه می گردد استفاده نمود با اضافه کردن این ماده به رژیم غذایی گیاه می توان این عارضه را بر طرف کرد.
آفتاب سوختگی هم یکی از عوارضی است که به اثر تابش بیش از حد آفتاب بر روی میوه بر می گردد. برای اینکه فلفل دچار این مشکلات نشود شما می توانید با پوشش برگ ها بر روی میوه از شدت تابش نور آفتاب بر روی میوه جلوگیری کنید و بالاخره آسیب های این چنینی که بوسیله گنجشک ها بوجود می آید.
فلفل های رنگی در طول زمان رشد خود دچار دگرگونی هایی می شود که لازم است گلخانه داران عزیز در این مورد هم اطلاعاتی داشته باشند مثلا واریته بیانگا که به رنگ فسفری مشهور است در ابتدا به همین رنگ است و سپس به رنگ قرمز در می آید و واریته زرو ابتدا به رنگ بنفش است و چنانچه چیده نشوند به رنگ قرمز تبدیل می شود.
در حقیقت به خاطر زودرسی این دو واریته و تقاضای بیشتر فلفل های سبز در بازار برای شروع عرضه در بازار می توان از این دو واریته استفاده کرد شایان ذکر است که واریته های دیگر فلفل های رنگی در ابتدا سبز هستند و رفته رفته به رنگ های زرد ٫ نارنجی ٫ قرمز و شکلاتی تبدیل می گردد.
ساخت و تجهیز گلخانه
همایش تخصصی «آسیبشناسی تولید محصولات گلخانهای»
پیشوا در زمینه کشت گلخانهای رتبه اول استان تهران را دارد
نحوه کشت گوجه فرنگی گلخانه ای
پنج قدم ساده تا پرورش شلغم در گلدان
بستر کشت گیاهان گلخانه ای
گیاهان زراعی
حقایقی که باید درباره خواص مغذی بلغور جودوسر بدانید-قسمت دوم
درباره تراریختهها اطلاعرسانی درستی انجام نشده است
کلم قمری
کاشت و پرورش ذرت: دلایل زرد شدن برگهای ذرت چیست؟
روغن کانولا و پیشگیری از بیماریها
مطالب این صفحه را پسندیدم
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید
.
ورود
فروشگاه اینترنتی نارگیل
بذر سبزیجات
بذر و پیاز گل
گیاهان آپارتمانی
خاک و کود
کاکتوس
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :
>
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
>
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
>
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
مقالات پر بازدید :
>
چگونه آفت هزارپای گلدان را از بین ببریم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
مزایا و معایب کشت گلخانه ای
>
راهنمای نگهداری و پرورش گل و گیاهان زینتی - گل یخ
>
کاشت بذر بادام در گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
نکات مهم در مراقبت و نگهداری از گیاه بابا آدم در گلدان
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
تماس با ما
|
RSS
فهرست گل و گیاه
|
نمایشگاههای گل و گیاه
|
اخبار گل و گیاه
|
مقالات گل و گیاه
|
مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت