١٣/١٢/١٤٤٢ --- 7/24/2021 --- ۱۴۰۰ شنبه ۲ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  121  نفر
بازدید امروز :  8515  بازدید
بازدید دیروز :  16496  بازدید
تبلیغات متفرقه
سموم کشاورزی - مبارزه با آفات >> پوسیدگی باکتریائی ساقه
 

پوسیدگی باکتریائی ساقه

 
نام علمی : maize bacterial stalk rot

این بیماری در سال ۱۳۶۵ از منطقه دشت ناز مازندران توسط بناپور و امانی گزارش گردید. در سال ۱۳۶۷ توسط معصومی و ایزدپناه در فارس مشاهده شد.

علائم بارز بیماری لهیدگی و قهوه ای شدن ساقه، قاعده برگها و میوه (بلال) می باشد. پژمردگی یا خشک شدن قسمتهای انتهائی یا تمام بوته، پیچ خوردگی و تیره شدن قسمتهائی از ساقه و شکسته شدن و افتادن بوته ها در بسیاری از موراد مشاهده شده است.


عامل بیماری یک باکتری به نام Pectobacterium chrysanthemi pv.zeae می باشد که همنام آن Pectobacterium carotovora var.zeae sabet می باشد(در بعضی منابع عامل بیماری راErwinia chrysanthemi pv. Zeae ذکر کرده اند). این باکتری در محیط کشت Nutrient Agar در ۲۸ درجه سانتیگراد کلنی های گرد و صاف، به رنگ سفید مایل به خاکستری یا کرم تشکیل می دهد و روی محیط YDC (یک درصد عصاره مخمر، ۲درصد کربنات کلسیم و ۲درصد دکستروز) بعد از ۵ روز تولید رنگ آبی خاکستری تا آبی تیره می نماید. باکتری مزبور گرم منفی، متحرک و دارای بیش از ۴ تاژک غیر طبیعی (Peritrichus) می باشد.


حساسیت باکتری جدا شده به اریترومایسین، تولید گلوکز، ذوب ژلاتین، تولید رنگ آبی در محیط YDC، رشد در دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و عدم توانائی تولید اسید از لاکتوز با خصوصیات Pectobacterium chrysanthemi تطبیق داشته و آن را از بقیه گونه های مولد پوسیدگی از جنس Pectobacterium نظیر Pectobacterium carotovora متمایز می سازد.

▪ کنترل:

کاشت ارقام مقاوم و کشت صحیح ذرت و عدم غرقاب زمین در کاهش بیماری مؤثر است



مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Instagram Nargil
Aparat
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت