گارلی
كپ
: GARLICAP
اشكال
دارویی : كپسول
330 میلی گرمی
موارد
مصرف :
گارلی
كپ در زیادی فشار خون ، زیادی چربی خون ، تصلب شرائین و پیشگیری از ترومبوز بكار
می رود .
اجزاء
فرآورده :
كپسول
گارلی كپ حاوی 330 میلی گرم پودر سیر
Allium
sativum
می باشد .
مواد
موثره :
تیو
آللیلها و مشتقات آنها نظیر آلیئین ،آلیسین ، آجوئین ،دی آللیل دی سولفاید و دی
آللیل تری سولفاید .
آثار
فارماكولوژیك و مكانیسم اثر :
مطالعات
نشان داده است كه سیر با اثر مستقیم روی عضلات صاف دیواره عروق باعث وازودیلاسیون
عروق محیطی می گردد . به نظر می رسد این دارو با باز نمودن كانالهای پتاسیم
موجب هیپرپلاریزه شده پتانسیل غشا ( در حالیكه كانالهای كلسیم بسته شده اند ) و
وازودیلاتاسیون عروق می گردد .
همچنین
مطالعات در آزمایشگاه كه با عصاره آبی ، عصاره الكلی و یا پودرسیر انجام پذیرفته
نشان داده است كهس یر از طریق فعال كردن نیتریك اكساید سنتتاز باعث افزایش تولید
نیتریك اكساید و در نتیجه پایین آمدن فشار خون می گردد . این نتایج توسط در انسان
نیز تایید گردیده است .
اثر
سیر در كاهش كلسترول و تری گلیسیرید احتمالا از طریق مهار آنزیم های كلیدی سنتز
كلسترول و سایدهای چرب مانندهیدروسكی متیل گلوتاریل كوآنزیم
A
و استیل كوآكربوكسیلاز
ظاهر می شود .
سیر
همچنین باعث تنظیم فسفولیپیدهای پلاسما و دیواره سلولی شده و موجب كاهش میزان
LDL
و
VLDL
و افزایش میزان
HDL
می گردد .
سیر
با افزایش فعالیت فیبرینولیتیكی ،افزایش زمان انعقاد و وقفه تجمع پلاكتی از ایجاد
لخته جلوگیری می نماید .
تداخل
دارویی :
در
بیمارانی كه تحت درمان با سالیسیلیك اسید و یا سایر داروهای ضد انعقاد و داروهای
پایین آورنده قند خون می باشند با احتیاط مصرف شود .
مقدارمصرف
:
روزی
3 بار هربار 2-1 كپسول با یك لیوان آّب بعد از غذا میل شود .
موارد
احتیاط :
مصرف
زیاد سیر ممكن است باعث خونریزی پس از جراحی گردد .
عوارض
جانبی :
با
مقدار مصرف پیشنهاد شده عوارضی مشاهده نشده ولی مصرف مقادیر زیاد آن و یا در صورت
خالی بودن معده ممكن است اختلالات گوارشی نظیر سوزش معده ، تهوع ،استفراغ و اسهال
ایجاد نماید .
همچنین
در افراد حساس واكنش های آلرژیك مانند درماتیت تماسی و حملات آسم با مصرف سیر
گزارش شده است .
موارد
منع مصرف :
این
فرآروده در افراد حساس به سیر و افراد مبتلا به زخم های حاد دستگاه گوارش ممنوعیت
مصرف دارد .
مصرف
در حاملگی وشیردهی :
مطالعات
كلینیكی در آزمایشگاه نشان داده است كه سیر موجب انقباضات رحمی می گردد . البته
مطالعات كلینیكی و بالینی در این زمینه انجام نپذیرفته است ولی با این وجود مصرف
سیر در زنان باردار و شیرده ممنوع است .