كلم
چینی :
(
Brassica Pekinensis , B. chinensis
)
منشأ
آن از آسیای شرقی است. كلم چینی در این مناطق از نظر فیزیولوژیكی دو ساله است ولی
در مناطق معتدل یكساله كشت می شود. قسمت خوراكی این كلم برگهای
ناصاف بیضی شكل و یا كشیده آن است.
گلهای
كلم چینی در دمای پایین تر از ۱۲ درجه سانتی گراد و یا درروزهای بلند
به وجود می آید این گیاه بدون ساقه است دمای پایین ( ۲ ـ ۸ درجه
سانتیگراد ) در هنگام جوانه زنی گیاه را قبل از تشكیل پیچ برگ به گل دهی سوق میدهد.
ارزش
غذایی :
كلم
چینی كه بصورت سالاد و یا پخته مورد مصرف قرار میگیرد به علت داشتن اسیدهای
آمینه ضروری و مقداری پروتئین و كربوهیدرات و ویتامین
C
یكی از مهمترین
گیاهان این خانواده است.
كاشت،
داشت و برداشت :
این
كلم در زمینهای لومی بهترین نتیجه را میدهد. احتیاج آن به آب زیاد است و در
مقابل خشكی نیز حساس است. كلم چینی دمای تا ۶ ـ درجه سانتیگراد را به خوبی تحمل می
كند. كودهای شیمیایی مورد نیاز حدود ۱۲۰ كیلو ازت ( قبل از كاشت
و بقیه به فرم كود سرك ) ۸۰ كیلو
P
۲
o
۵ و ۱۶۰ كیلو
K
۲
o
در هكتار است.
عملیات
برداشت كلم چینی شبیه كلم پیچ است یعنی اینكه كلم را از بوته جداكرده و
برگهای خارجی آن را قطع میكنند و آنرا برای فروش به بازار عرضه میكنند شرایط
نگهداری آن مشكل است.