٢٩/٧/١٤٣٨ --- 4/26/2017 --- ۱۳۹۶ چهارشنبه ۶ ارديبهشت امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
ظروف ویترای
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  17  نفر
بازدید امروز :  4223  بازدید
بازدید دیروز :  34608  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
فروشگاه تخصصی گل وگیاه و بذر بذرکو
سنبل  -  COMMON HYACINTH
HYACINTHUS ORIENTALIS : نام علمی
  ASPARAGACEAE  - مارچوبه : خانواده
جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان و شمال فلسطین اشغالی : بومی منطقه
Dutch hyacinth, Roman hyacinth, Garden Hyacinth or Dutch Hyacinth : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبک حاوی خاک شن‌دار و خاکبرگ وکمپوست و کود پوسیده دامی
10 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
خیلی زیاد

سنبل

سنبل یک گیاه گلدار چند ساله پیازی در خانواده Asparagaceae، بومی جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان است. این گیاه در قرن 16 به اروپا وارد شده است.
حدود 95% از نیاز جهانی سنبل ، در کشور هلند تولید می شود. از اینرو به این گل ، سنبل هلند نیز گفته می شود. این گیاه ، علفی و پیاز دار می باشد که با تولید گلچه های زنگوله ای شکل ، گل آذین خوشه ای ایجاد می کند. رنگ گل ها ، سفید ، زرد ، صورتی، قرمز ، بنفش و.. می باشد که معمولا رنگ غالب ، بنفش است. لازم به ذکر است سنبل وحشی یا سنبل ایرانی که بصورت خودرو دیده می شود . کلاغک یا موسکاری می باشد که از انواع سنبل نبوده و فقط با سنبل هم خانواده است.
این گیاه میتواند به بلندی 15 تا 20 سانتیمتر برسد و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است.
سنبل انواع کم پر و پر پر دارد که در ارقام پرپر حالت استوانه ای شکل گل آذین مشخص تر می باشد. ( سنبل های موجود در ایران اغلب کم پر هستند). تعداد گلبرگ ها در انواع کم پر و پر پر فرق نمی کند بلکه تعداد گلچه ها متفاوت می باشد. با توجه به اینکه منشا سنبل نواحی مدیترانه ای می باشد ، مناطقی که زمستان و بهار سرد و مرطوب و تابستان گرم و خشک دارند ، برای سنبل کاری مناسب ترین می باشند. ( سنبل گرما را برای انگیزش گل و سرما را برای تکمیل اندام های خود نیاز دارد).
برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند .
در واقع سنبل یک گیاه آپارتمانی نیست ولی هنگام شکفتن گل‌هایش در آنجا ارج می‌یابد. معمولا برای این منظور بیش‌تر به سراغ سنبل‌های هلندی می‌روند، یعنی نژادی که خوشه‌ی متراکمی از گل‌های معطر و به رنگ‌های مختلف (سفید، زرد روشن، سرخ، قرمز، بنفش و یا آبی) می‌دهد.
کشت مصنوعی سنبل‌ها برای استفاده از آن‌ها در آپارتمان با انتخاب پیازی درشت که پیرامون آن دست کم 16 سانتیمتر باشد آغاز می‌شود. آنگاه چنین پیازی را در گلدانی کوچک و در خاکی سبک و سالم که حاوی خاک شن‌دار و خاک‌برگ باشد می‌کارند به صورتی که بیش از دو سوم پیاز داخل خاک نشود. آنگاه آن را در محلی خنک و یا داخل یک شاسی شیشه‌ای قرار می‌دهند و روی پیاز را با خاک سبکی می‌پوشانند و مدت شش هفته در این شرایط نگهداری می‌کنند و بالاخره گلدان را به محلی که حرارتی معتدل دارد می‌آورند و در اینجاست که به زودی شروع به گل دادن می‌کند.
این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد . برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند ، بقسمی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد.
سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند . بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتی معادل 9 – 11 درجه سانتیگراد برای آن فراهم نمود .
پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود .
برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد .
هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید
هرچه می توانید بر روی برگها آب بپاشید تا شادابی خود را حفظ کنند
برای کاشتن آن‌ها در تُنگ‌های بلورین نیز همین شیوه به کار می‌رود. بدین معنی که ابتدا آن‌ها را در محلی تاریک و در حرارتی بین 8 تا 10 درجه‌ی سانتیگراد نگهداری می‌کنند تا ریشه‌ها به حد کافی رشد نمایند و سپس آن‌ها را به آپارتمان‌های نسبتا گرم با حرارت ملایم می‌برند تا به گل بنشینند. گل سنبل در گلدان، جام یا تُنگ بلورین بین ماه‌های دی و فروردین به دست می‌آید.
· ارقامی که پیش از دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 29 درجه سانتیگراد انبار می شود. در طول 5-4 هفته اول انبار داری ، دما به تدریج به 27 ، 23 ، 20 درجه سانتیگراد رسانیده می شود زمانی که گل داخل سوخ تشکیل شد، دما را به 17 درجه سانتیگراد می رسانند. · ارقامی که دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 26 درجه سانتیگراد انبار می شود. برخی ارقام برای تشکیل گل به بیش از یک تا دو فته در انبار 26 درجه می مانند. پس از آن ، سوخ ها تا زمان کاشت در دمای 17 درجه سانتیگراد نگاه داشته می شوند. در مورد سایر ارقام ، باید سوخ ها را پس از برداشت تا اواسط مهر در دمای 26 درجه سانتیگراد نگهداری کرد . سپس تا زمان کاشت دمای انبار، 17 درجه سانتیگراد باشد. زمان کاشت سنبل اوایل تا اواسط پاییز ( حدودا آبان ، آذر) می باشد. در کشت سوخ ها باید دقت شود که نوک پیاز ها چند سانتیمتر بالاتر از سطح خاک قرار گیرند. بعد از کاشت پیاز ها باید آنها را آبیاری کرد و گلدان ها را به محلی سرد انتقال داد تا ریشه ها تکامل یابند. بعد به تدریج آنها را به محل گرمتری منتقل می کنیم تا برگ ها ظاهر شوند و در گلخانه های سرد به گل روند. در زمان حمل گلدان های سنبل ، با قرار دادن دو قیم در دو طرف پیاز گل و بستن خوشه گل به این قیم ها از شکستن آن ها جلوگیری می کنیم. برداشت سنبل ها زمانی که رنگ گلچه های پایینی مشخص شدند ، سنبل های گلدانی را می توان برای فروش بسته بندی کرد پس از 4 -2 روز گل ها کاملا باز می شوند. می توان آ نها را به مدت 4 هفته در دمای ) 0-2–( نگهداری کرد. گل بریدنی سنبل به همراه صفحه پایگاهی به فروش می رسد و نیاز به ریکات کردن ( زدن پایین ساقه) نیست. زمان برداشت گل بریدنی سنبل نیز مانند گل گلدانی آن است.
روش های تکثیر سنبل: - بذر ( برای به نژادی) - کشت بافت - ته برداری (Scooping) - ته شکافی(Scoring)
بذر سنبل حالت کاغذی دارد و افزایش به روش بذری 6-4 سال زمان نیاز دارد ( تا گیاه گل دهد.) سوخ سنبل یکساله است و کیفیت گلها در سال دوم مطلوب نمی باشد. (از برخی سوخ ها نظیر سوخ نرگس ، می توان چند سال گل با کیفیت خوب بدست آورد). سنبل به طور طبیعی سوخک کمی تولید می کند ؛ به منظور تولید سوخک بیشتر ، بکار گیری دو روش ته شکافی و ته برداری مرسوم است.
ته برداری (Scooping): در این روش با چاقوی انحنا دار، صفحه پایگاهی سوخ بصورت افقی ، برداشته می شود. در قسمت های برش داده شده تعداد زیادی سوخک تولید می شود که می توانیم آنها را کشت کنیم. اجرای این روش مهارت خاصی می طلبد.
ته شکافی(Scoring): در این روش نیز به منظور تولید سوخک بیشتر، با استفاده از چاقو برش هایی در صفحه پایگاهی سوخ ایجاد می شود. بعد از برداشت گل ها، باید برگ ها را به منظور تغذیه سوخ ، روی گیاه نگه داشت. سنبل گلی نوروزی می باشد. در تیر و مرداد که گلدهی تمام شده است ، سوخ های سنبل را در می آوریم .(در بهار، وقتی سنبل گل دارد ، مواد ذخیرهای از سوخ خارج شده و سوخ چروکیده است. اما در تابستان که سوخ های بدون گل را از خاک خارج می کنیم می بینیم که ، سوخ ها شاداب هستند.). پس از خارج نمودن سوخ از خاک (در تابستان) می توان از تیمار هایی نظیر تیمار دمایی برای زود گلدهی استفاده کرد .
Hyacinthus Orientalis حاوی آلکالوئید سمی است و اگر در مقادیر زیاد مصرف شود خطرناک است

: منابع  

تصاویر گیاه سنبل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
زینب
سلام مدتی روی برگهای گل سنبل من حشره های سفیدی رو میبینم برای از بین بردن این حشره ها باید چیکار کنم؟ممنون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بهتر است در مراحل ابتدایی مبارزه از حشره کشهای خانگی ویا محلول رقیق اب ولرم وصابون استفاده نمایید
جواد رضایی
با سلام
من 3 تا پیاز سنبل دارم، توی محیط تاریک و خنک کاشتمشون و هر سه در حدود 10 تا 15 سانتی متر برگ هاشون رشد کرد
بعد به محیط گرم و پور نور منتقل کردم ولی ساقه غنچه های هیچکدام رشد نکرد و با کنار زدن برگ ها متوجه شدم که غنچه های هر سه پیاز بدون رشد ساقه غنچه ها خشک شدن. آیا باید رطوبت هوا در محیط گرم و پور نور نیز حفظ شود؟ چون رطوبت خاک همیشه حفظ شده بود و نگذاشتم خاکشون خشک بشه
لطفا راهنمایی کنید
جواد رضایی
با سلام
من 3 تا پیاز سنبل دارم، توی محیط تاریک و خنک کاشتمشون و هر سه در حدود 10 تا 15 سانتی متر برگ هاشون رشد کرد
بعد به محیط گرم و پور نور منتقل کردم ولی ساقه غنچه های هیچکدام رشد نکرد و با کنار زدن برگ ها متوجه شدم که غنچه های هر سه پیاز بدون رشد ساقه غنچه ها خشک شدن. آیا باید رطوبت هوا در محیط گرم و پور نور نیز حفظ شود؟ چون رطوبت خاک همیشه حفظ شده بود و نگذاشتم خاکشون خشک بشه
لطفا راهنمایی کنید
ا.س.فرود
سلام عمر گل ها معمولا يک هفته تا ده روز و بستگي به دماي محيط داره. هرچقدر محيط خنک تر باشد ماندگاري گلها هم بيشتر مي شود.ودر ضمن کودهي وابياري روي گل ودر زماني که گياه روي گله روي رشد ودوام گلها اثر منفي دارد. بستر کاشت نیزهيچگاه نبايد حالت خيس و غرقابي پيدا کند بنابراين اگرچه با سبز شدن پيازها و رشد برگسار نياز آبي گياه افزايش مييابد و در فواصل نزديکتري از نظر زماني بايد گياهرا آب دهيد، اما بهتر است که سطح بستر کاشت را ابتدا بررسي کنيد و زماني که سطح بستر رطوبت را تا حدودي از دست داده بود، گياه را آبياري کنيد در زمان آبياري هرگز بر روي گلها آب نريزيد زيرا ميتواند منجر به پوسيدن گلها شود. بعد از اتمام زمان گلدهي آبياري را ادامه دهيد تا برگها به شکل مناسبي به رشد خود ادامه دهند و با زرد شدن برگسار آبياري به تدريج کاهش دهيد و سپس آنرا متوقف کنيد. قبل از جوانه زني پيازها به محيطي تاريک نياز است اما زماني که پيازها سبز کردند و زماني که شاخه ها به طول 5-2.4 سانيتمتر رسيدند بايد گلدانها را به محيطي روشن منتقل کرد. اما مراقب نور مستقيم آفتاب باشيد. زماني که طول شاخه گل به 12-10 سانتيمتر رسيد ميتوان آنرا در معرض نور مستقيم آفتاب قرار داد بنابراين اگر خواهان به تاخير انداختن گلدهي گياه هستيد گلدانها را در مکاني روشن اما به دور از نور مستقيم آفتاب قرار دهيد. اما بعد براي رشد برگها و کارايي مناسب آنان مکاني نيمه سايه که 8-6 ساعت نور مستقيم آفتاب دريافت کند مناسب است.اول اسفند گلدان را به به مکاني با دماي 10 تا 15 درجه منتقل مي کنند تا رشد آن آغاز شود پس از اينکه طول گياه به 2.5 تا 5 سانت رسيد دما را به تدريج افزايش دهيدو زماني که طول گياه به 10 تا 12 سانت رسيد دما حدود 20 درجه به بالا باشد.(در 15 اسفند) 2 هفته بعد از اين مرحله گل دهي شروع مي شود هرچه قدر دما بيشتر باشد گل دهي زود تر خواهد بود.
شکوفه فرزانه
سلام خسته نباشید.من از پارسال پیاز سنبل نگهداری کردم.میخوام برای عید گل بده.میخواستم بپرسم کی بذارم تو خاک که موقع عید گل بده؟ممنون
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام باید پیاز را زود تر می کاشتید ،در صورتیکه نیاز سرمایی پیاز رفع شده باشد می توانیدپیاز را در خاک بکارید و آبیاری کنید و سپس در محل گرم مانند گلخانه يا منزل نگهداري کنید(دمای 16 درجه). زماني که طول گياه به 10 تا 12 سانت رسيد دما حدود 20 درجه به بالا باشد . دو هفته بعد از اين مرحله گل دهي شروع مي شود هرچه قدر دما بيشتر باشد گل دهي زود تر خواهد بود.
نازنین احمدی
ممنون ..فقط اینو لطفا بگین  همینجوری گوشه اتاق لای روزنامه پیاز رو بذارم که نور بهش نخوره خوبه؟یا حتما تو گلدون بزارم؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بعد از زرد شدن برگها می‌توان با احتیاط پیازها را از بستر کاشت خارج کرد . زرد شدن و خشک شدن طبیعی برگها مهم است و نباید در بیرون آوردن پیازها عجله کرد زیرا موجب ضعیف شدن پیاز مادری و پیازهای دختری خواهد شد. 5-3 روز پیازها را در مکانی به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا رطوبت اضافه خود را از دست بدهند. از این مرحله به بعد برخی از پرورش دهندگان پیاز سنبل را در گلدان می‌کارند تا مرحله انبارداری و رشد آینده خود را در همین گلدانها سپری کند. برخی نیز پیازها را بین موادی سبک همانند پیت موس نگه می‌دارند و بعد از دوران انبارداری و برطرف شدن نیاز سرمایی آنان را به گلدان منتقل می‌کنند. از هر روش که استفاده می‌شود در طی مدت انبارداری مکانی تاریک و خنک مورد نیاز است . تاریک بودن به توسعه ریشه های جدید و جوان پیاز کمک می‌کند.
پوریا تهرانی
با عرض سلام و تشکر فراوان برای یک چنین سایتی با سطح علمی بالا من به کمک اطلاعات مندرج دراین سایت تونستم پیاز سنبل هامو به گل بنشونم اما متاسفانه دوروزه گلهای سنبل رو به زردی و خشکی دارن می رن الان حدودا یک هفتست ک داره شروع به گل دادن می کنه اما متاسفانه با این مشکل مواجه شدم!!! لطفا راهنماییم کنین:-)  پاسخ مشاهده
حمزه حق پرست
سلام : در مورد شرایط نگهداری توضیح دهید . نور ، ابیاری ، دما . سنبل باید در جای خنک نگهداری شود . در این شرایط دوام گل بیشتر میشود .
نیلوفر اف
بهترین زمان برای کاشت سنبل در اهواز چه وقتیه؟؟ من یه پیاز سنبل خریدم که ریشه داره و ساقه هم داره ولی ساقه و ریشه اش قدیمیه و ایجور که پیداست قبلا گل داده.اینجور که شما گفتین سنبل فقط یه بار گل میده. خواستم بپرسم راه حلی نداره؟؟یا اینکه راه حلش ته برداریه؟؟؟ و اینکه خواستم خواهش کنم راجع به ته برداری بیشتر توضیح بدین و آموزش هم بدین  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام معمولا پیاز را در پاییز می کارند تا دوره سرمایی و گرمایی را طی کند و برای عید آماده شود با توجه به شرایط اهواز پیاز سنبل را از خاک جدا کرده و با ماسه مرطوب بپوشانید و در یخجال نگهداری کنید تا ریشه و ساقه ظهور پیدا کنند سپس در دمای بالاتری نگهداری کنید.15 درجه تا برگ ها ظاهر شوند نور غیر مستقیم باشد در صورتیکه ریشه دهی به خوبی انجام شده باشد برگ ها ظاهر می شنود مدت زمان این برنامه آماده سازی 13 هفته است.روش ته برداری نیازمند مهارت خاصی است :در این روش با چاقوی انحنا دار، صفحه پایگاهی سوخ بصورت افقی ، برداشته می شود(حذف طبق ). در قسمت های برش داده شده تعداد زیادی سوخک تولید می شود که می توانیم آنها را کشت کنیم. در این روش پیاز مادری از بین می رود.
نیلوفر اف
منظورتون اینه که باید ساقهی قدیمی رو ببریم؟؟؟ریشه های قدیمی چطور؟؟؟
بعد من که گل رو واسه سال نو می خوام  دیر نیست؟؟؟(با توجه به شرایط اهواز)

یه خواهش هم داشتم
اگر میشه و امکانش هست روش برش زدن پیاز در روش ته برداری رو با تصویر نشون بدین ممنون میشم.
نیلوفر اف
منظورتون رو از صفحه ی پایگاهی متوجه نشدم!!!

دلیل اینکه باید چاقو انحنا دار باشه چیه؟؟؟
ا.س.فرود
سلام از روش آماده سازی پیاز برای سال بعد می توان استفاده کرد. در روش ته برداری :صفحه پایه ای پیاز به صورت افقی توسط چاقو برداشته می شود سپس ان را در محل تاریک و دمای 21 درجه به مدت 2 هفته قرار می دهند در طول هفته سوم که سوخک ها شروع به تشکیل شدند کردند درجه حرارت را به 23 با رطوبت 85 افزایش داده هنگامی که ریشه ها ظاهر شدند می توانید به خاک منتقل کنید.
فرزانه حسین پور
سلام من پیاز گل سنبل را اول دیماه کاشتم و الان که 22 بهمن است طول برگها 10-12 سانت شده و جوانه های گل که خیلی ریز و کوچک درانتهای برگها دیده میشود من گلدان را در راه پله که هوا در آنجا سرد است گذاشتم لطفا راهنمایی کنید که چکار باید انجام دهم که سنبل برای عید گلدار شود  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام گلدان را از 10 یا 15 اسفند در محیطی گرم و پر نور تر قرار داده هر چه قدر دما بیشتر باشد غنچه ها زود تر باز می شوند مثلا دمای 24 .استفاده از کود های کامل نیز باعث سریع تر رسیدن غنچه ها می شود.
مهديه
سلام.من در كشور استراليا زندگي ميكنم به تازگي يك سنبل هديه گرفته ام كه ٤خوشه صورتي دارد و تعدادي برگ گوشتيه بدون گل هم داره،اب و هواي اينجا استوايي است و الا هم زمستونه و در سردترين ساعات دماي هوا به١٩-٢١ درجه ميرسه هواي داخل خونه هم با فنكويل گرم ميشه و معمولا دماي داخل ٢٧-٢٨درجه است.ميخواستم بدونم تا چه مدت اين گلهاي صورتي رنگ باقي ميمونن و بعد دوباره گل ميكنه يا نه،و اين گل سنبل تا كي زنده ميمونه.در ضمن من ٢-٣روزي يه بار بهش اب ميدم لطفا بگين كافيه يا نه . ممنون ميشم راهنماييم كنيد  پاسخ مشاهده
م.شهاب
معمولا با شروع بهار وگرمتر شدن دما عمر گل این گیاه نیز تمام خواهد شد.هر چه هوا خنکتر باشد دوام وعمر این گل بیشتر خواهد بود.درقسمت مربوط به معرفی این گیاه وپاسخ پرسشهای قبلی میتوانید جواب خود را در زمینه چگونگی نگهداری برای سال بعد رابیابید.
زینت
سلام سال خوبی داشته باشید.گل سنبلی دارم که در خانه نگهداریش میکنم هر روز بهش آب میدم.از گلدون کوچک جابجاش کردم به گلدان بزرگتری و خاکش کود حیوانی هم داشت. بعد روزی یک لیوان آب بهش میدادم یه روز بعد جابجایی دیگه بونداشت خشک هم شد ولی ساقه و برگهاش سبز ماند.دوباره به گلدون کوچیک برگردوندمش و خاک حیوانیشم برداشتم هنوز ساقه و برگش سبزه مثل قبله و گلهای خشکش همینجورباقی مونده درپرورش گل مبتدیم ونمیدونم با این گل بایدچیکارکنم تا دوباره همونجور معطرو زیبا برگرده لطفاراهنماییم کنید با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
فصل گلدهی سنبل تمام شده.گلهای سنبل با گرم شدن هوا از بین میرود.برای گلدهی باید تا سال بعد منتطر بمانید.
مریم
سنبل من امسال گل داد اما ساقش کوتاه بود اگه بخوام پیازشو واس سال بعد داشته باشم چیکار کنم؟در ضمن سال بعد چه موقع بکارمش یا آب بدمش و تو چه محیطی باشه؟مرسی  پاسخ مشاهده
م.شهاب
پس از گلدهی گلهای پژمرده را می بریم ( نه ساقه ی گل دهنده را ) . به تغذیه و آبیاری گلدان ادامه می دهیم تا برگها پژمرده شوند. پیازها را از گلدان خارج کرده و پس از خشک شدن ، برگ های مرده را حذف می کنیم و در محل خشک وخنک پیاز را نگهداری می کنیم. آنها را در پاییز در باغچه می کاریم.
مبینا
گل سنبل من شکوفه هم داده.ابیاری هم به اندازه است.روز10/12/90هم خاکش روعوض کردم اگه توبالکن بذارم خشک میشه.اگر هم بذارمتوی خونه خشک میشه چیکار کنم   پاسخ مشاهده
م.شهاب
وقتی که جوانه ها به طول cm 5-5/2 رسیدند گلدان را به یک مکان خنک با دمای حدود C °10 منتقل میکنیم و در محلی سایه می گذاریم . پس از چند روز گلدان را به نزدیک پنجره منتقل می کنیم . در این مرحله برگها رشد می کنند و پس از چند هفته غنچه های گل ظاهر می شوند. اکنون گلدان را به محلی روشن ولی بدور از تابش مستقیم آفتاب ، بدور از جریان باد و دور از بخاری منتقل می کنیم . دمای°C 21-15 مطلوب است . کمپوست را پیوسته مرطوب نگه می داریم . بهتر است گاهی گلدانها را بچرخانیم تا رشد یکنواخت داشته باشند. با کود مایع گیاه را تغذیه می کنیم. پس از گلدهی گلهای پژمرده را می بریم ( نه ساقه ی گل دهنده را ) . به تغذیه و آبیاری گلدان ادامه می دهیم تا برگها پژمرده شوند. پیازها را از گلدان خارج کرده و پس از خشک شدن ، برگ های مرده را حذف می کنیم و در محل خشک وخنک پیاز را نگهداری می کنیم. آنها را در پاییز در باغچه می کاریم.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
سانسوریا دونِری
سرخس مارچوبه
آگاو پری / آگاو گرد
اسپاراگوس ستاسیوس
شیر مرغ عربی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت