٦/١٠/١٤٣٩ --- 6/20/2018 --- ۱۳۹۷ چهارشنبه ۳۰ خرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
چراغ ال ای دی رشد گیاه
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  95  نفر
بازدید امروز :  4059  بازدید
بازدید دیروز :  23613  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
سنبل  -  COMMON HYACINTH
HYACINTHUS ORIENTALIS : نام علمی
  ASPARAGACEAE  - مارچوبه : خانواده
جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان و شمال فلسطین اشغالی : بومی منطقه
Dutch hyacinth, Roman hyacinth, Garden Hyacinth or Dutch Hyacinth : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبک حاوی خاک شن‌دار و خاکبرگ وکمپوست و کود پوسیده دامی
10 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
خیلی زیاد

سنبل

سنبل یک گیاه گلدار چند ساله پیازی در خانواده Asparagaceae، بومی جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان است. این گیاه در قرن 16 به اروپا وارد شده است.
حدود 95% از نیاز جهانی سنبل ، در کشور هلند تولید می شود. از اینرو به این گل ، سنبل هلند نیز گفته می شود. این گیاه ، علفی و پیاز دار می باشد که با تولید گلچه های زنگوله ای شکل ، گل آذین خوشه ای ایجاد می کند. رنگ گل ها ، سفید ، زرد ، صورتی، قرمز ، بنفش و.. می باشد که معمولا رنگ غالب ، بنفش است. لازم به ذکر است سنبل وحشی یا سنبل ایرانی که بصورت خودرو دیده می شود . کلاغک یا موسکاری می باشد که از انواع سنبل نبوده و فقط با سنبل هم خانواده است.
این گیاه میتواند به بلندی 15 تا 20 سانتیمتر برسد و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است.
سنبل انواع کم پر و پر پر دارد که در ارقام پرپر حالت استوانه ای شکل گل آذین مشخص تر می باشد. ( سنبل های موجود در ایران اغلب کم پر هستند). تعداد گلبرگ ها در انواع کم پر و پر پر فرق نمی کند بلکه تعداد گلچه ها متفاوت می باشد. با توجه به اینکه منشا سنبل نواحی مدیترانه ای می باشد ، مناطقی که زمستان و بهار سرد و مرطوب و تابستان گرم و خشک دارند ، برای سنبل کاری مناسب ترین می باشند. ( سنبل گرما را برای انگیزش گل و سرما را برای تکمیل اندام های خود نیاز دارد).
برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند .
در واقع سنبل یک گیاه آپارتمانی نیست ولی هنگام شکفتن گل‌هایش در آنجا ارج می‌یابد. معمولا برای این منظور بیش‌تر به سراغ سنبل‌های هلندی می‌روند، یعنی نژادی که خوشه‌ی متراکمی از گل‌های معطر و به رنگ‌های مختلف (سفید، زرد روشن، سرخ، قرمز، بنفش و یا آبی) می‌دهد.
کشت مصنوعی سنبل‌ها برای استفاده از آن‌ها در آپارتمان با انتخاب پیازی درشت که پیرامون آن دست کم 16 سانتیمتر باشد آغاز می‌شود. آنگاه چنین پیازی را در گلدانی کوچک و در خاکی سبک و سالم که حاوی خاک شن‌دار و خاک‌برگ باشد می‌کارند به صورتی که بیش از دو سوم پیاز داخل خاک نشود. آنگاه آن را در محلی خنک و یا داخل یک شاسی شیشه‌ای قرار می‌دهند و روی پیاز را با خاک سبکی می‌پوشانند و مدت شش هفته در این شرایط نگهداری می‌کنند و بالاخره گلدان را به محلی که حرارتی معتدل دارد می‌آورند و در اینجاست که به زودی شروع به گل دادن می‌کند.
این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد . برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند ، بقسمی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد.
سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند . بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتی معادل 9 – 11 درجه سانتیگراد برای آن فراهم نمود .
پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود .
برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد .
هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید
هرچه می توانید بر روی برگها آب بپاشید تا شادابی خود را حفظ کنند
برای کاشتن آن‌ها در تُنگ‌های بلورین نیز همین شیوه به کار می‌رود. بدین معنی که ابتدا آن‌ها را در محلی تاریک و در حرارتی بین 8 تا 10 درجه‌ی سانتیگراد نگهداری می‌کنند تا ریشه‌ها به حد کافی رشد نمایند و سپس آن‌ها را به آپارتمان‌های نسبتا گرم با حرارت ملایم می‌برند تا به گل بنشینند. گل سنبل در گلدان، جام یا تُنگ بلورین بین ماه‌های دی و فروردین به دست می‌آید.
· ارقامی که پیش از دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 29 درجه سانتیگراد انبار می شود. در طول 5-4 هفته اول انبار داری ، دما به تدریج به 27 ، 23 ، 20 درجه سانتیگراد رسانیده می شود زمانی که گل داخل سوخ تشکیل شد، دما را به 17 درجه سانتیگراد می رسانند. · ارقامی که دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 26 درجه سانتیگراد انبار می شود. برخی ارقام برای تشکیل گل به بیش از یک تا دو فته در انبار 26 درجه می مانند. پس از آن ، سوخ ها تا زمان کاشت در دمای 17 درجه سانتیگراد نگاه داشته می شوند. در مورد سایر ارقام ، باید سوخ ها را پس از برداشت تا اواسط مهر در دمای 26 درجه سانتیگراد نگهداری کرد . سپس تا زمان کاشت دمای انبار، 17 درجه سانتیگراد باشد. زمان کاشت سنبل اوایل تا اواسط پاییز ( حدودا آبان ، آذر) می باشد. در کشت سوخ ها باید دقت شود که نوک پیاز ها چند سانتیمتر بالاتر از سطح خاک قرار گیرند. بعد از کاشت پیاز ها باید آنها را آبیاری کرد و گلدان ها را به محلی سرد انتقال داد تا ریشه ها تکامل یابند. بعد به تدریج آنها را به محل گرمتری منتقل می کنیم تا برگ ها ظاهر شوند و در گلخانه های سرد به گل روند. در زمان حمل گلدان های سنبل ، با قرار دادن دو قیم در دو طرف پیاز گل و بستن خوشه گل به این قیم ها از شکستن آن ها جلوگیری می کنیم. برداشت سنبل ها زمانی که رنگ گلچه های پایینی مشخص شدند ، سنبل های گلدانی را می توان برای فروش بسته بندی کرد پس از 4 -2 روز گل ها کاملا باز می شوند. می توان آ نها را به مدت 4 هفته در دمای ) 0-2–( نگهداری کرد. گل بریدنی سنبل به همراه صفحه پایگاهی به فروش می رسد و نیاز به ریکات کردن ( زدن پایین ساقه) نیست. زمان برداشت گل بریدنی سنبل نیز مانند گل گلدانی آن است.
روش های تکثیر سنبل: - بذر ( برای به نژادی) - کشت بافت - ته برداری (Scooping) - ته شکافی(Scoring)
بذر سنبل حالت کاغذی دارد و افزایش به روش بذری 6-4 سال زمان نیاز دارد ( تا گیاه گل دهد.) سوخ سنبل یکساله است و کیفیت گلها در سال دوم مطلوب نمی باشد. (از برخی سوخ ها نظیر سوخ نرگس ، می توان چند سال گل با کیفیت خوب بدست آورد). سنبل به طور طبیعی سوخک کمی تولید می کند ؛ به منظور تولید سوخک بیشتر ، بکار گیری دو روش ته شکافی و ته برداری مرسوم است.
ته برداری (Scooping): در این روش با چاقوی انحنا دار، صفحه پایگاهی سوخ بصورت افقی ، برداشته می شود. در قسمت های برش داده شده تعداد زیادی سوخک تولید می شود که می توانیم آنها را کشت کنیم. اجرای این روش مهارت خاصی می طلبد.
ته شکافی(Scoring): در این روش نیز به منظور تولید سوخک بیشتر، با استفاده از چاقو برش هایی در صفحه پایگاهی سوخ ایجاد می شود. بعد از برداشت گل ها، باید برگ ها را به منظور تغذیه سوخ ، روی گیاه نگه داشت. سنبل گلی نوروزی می باشد. در تیر و مرداد که گلدهی تمام شده است ، سوخ های سنبل را در می آوریم .(در بهار، وقتی سنبل گل دارد ، مواد ذخیرهای از سوخ خارج شده و سوخ چروکیده است. اما در تابستان که سوخ های بدون گل را از خاک خارج می کنیم می بینیم که ، سوخ ها شاداب هستند.). پس از خارج نمودن سوخ از خاک (در تابستان) می توان از تیمار هایی نظیر تیمار دمایی برای زود گلدهی استفاده کرد .
Hyacinthus Orientalis حاوی آلکالوئید سمی است و اگر در مقادیر زیاد مصرف شود خطرناک است

: منابع  

تصاویر گیاه سنبل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
توران
سلام از راهنمایی های شما ممنون من یک گلدان گل سنبل خریدهام واسه عید توی ظرف شیشهای است مثل ظرف ساعت شنی دو قسمت است فروشنده گفت گل دو قلو است الان گل اول کامل پژمرده شده است از گل دوم هم خبری نیست از نوک برگ هم دارد زرد می شود توی تراس است چکار کنم خراب نشه یا واسه سال دیگه پیازرا نگهداری کنم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
این گیاه فصلی است وبا گرم شدن هوا گل ان از بین خواهد رفت .پس از گلدهی گلهای پژمرده را می بریم ( نه ساقه ی گل دهنده را ) . به تغذیه و آبیاری گلدان ادامه می دهیم تا برگها پژمرده شوند. پیازها را از گلدان خارج کرده و پس از خشک شدن ، برگ های مرده را حذف می کنیم و در محل خشک وخنک پیاز را نگهداری می کنیم. آنها را در پاییز در باغچه می کاریم.
آیدین بهاور
نارگیل عزیز سلام پیشاپیش عید نوروز بر شما و همکاران گرامی مبارک باشه، پیازی از سال قبل داشتم و تمامی موارد گفته شده را رعایت کرده ام ، خاک برگ و مخلوطی از شن داخلی گلدانی ریخته و پیاز را در آن قرار داده ام ، پیاز به مرور زمان رشد نمود و برگها پدیدار شدند و همچنین در هفته های بعد نیز گل ها پدید آمدند ولی بعد از گذشت 3 الی 4 هفته گیاه دیگر گل نداده و رشدش نیز متوقف شده است ، من مقداری ورمی ( یک مشت ) به خاک اضافه کرده ام . گل ها به مرحله رشد نرسیده خشک میشوند دلیل چیست ؟ من با استفاده از چاقوی تیز و تمیز گلهای خشک شده این گیاه را هرس نمودم . آیا اقدام دیگری هم باید انجام داد ؟ در ادامه 2 عکس از گل سنبلم را برای شما ارسال مینمایم. سپاس از شما https://app.box.com/s/xjbyhb78w53469nv6gzr7xi5h4zhj4ff https://app.box.com/s/wzetz73ad8p0gfrac3vjbitp7ac4jxlq  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
در زمانیکه گیاه گل داره هرچی هوا رو خنک نگه دارید عمر گلها هم بیشتر خواهد بود.البته این گیاه دایم گل نیست ومعمولا بعد از گلدهی تا فصل بعدی دیگه گل نمیده والبته این به کیفیت پیازهم بستگی دارد
مهندس رامندی
در زمانیکه گیاه گل داره هرچی هوا رو خنک نگه دارید عمر گلها هم بیشتر خواهد بود.البته این گیاه دایم گل نیست ومعمولا بعد از گلدهی تا فصل بعدی دیگه گل نمیده والبته این به کیفیت پیازهم بستگی دارد
زهرا درخشان
سلام ، وقتتون بخیر
من تقریبا 20 روز پیش پیاز سنبلم رو که از سال گذشته داشتمش ، کاشتم .
تا چند روز پیش هم توی جای سرد بود ، فقط بخاطر برف 2 روزه که به داخل خونه آوردمش
من اگه بخوام برای عید سنبلم گل داده باشه باید چیکار کنم ؟
ممنون میشم راهنماییم کنید


  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
الان برای انتقال به داخل زوده . بیرون ماندن این گیاه مشکلی نداره واگه میخواهید برای عید گل بده باید حدود یک ماه قبل به مکان نورگیر وداخل منتقلش کنید.
نسرین
نارگیل عزیز اگه درست فهمیده باشم از پاسخ شما به سوالات دوستان برای نگهداری پیاز گلی که قبل عید خریدم برای سال اینه،تا سال اینده هم گل دهد باید مراحل زیر رو طی کنم: گلهای پژمرده را میبریم تا پژمرده شدن برگ ها گلدان را ابیاری میکنیم پیاز را از خاک در می اوریم ودر جای خشک و خنک میگذاریم سوال: پیاز تا کی خارج از خاک باشد؟ برای کاشت مجدد برای گل دهی سال اینده چه اقداماتی لازم است؟ ایا این مراحل برای گل لاله هم صدق میکند؟؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
گیاه را تا زمان زرد شدن برگها ابیاری کنید.در پاییز سال بعد در فضای بازاقدام به کاشت نمایید.این گیاه برای تولید گل باید سرما ببیند.تقریبا گل لاله هم به همین شکل است
مبین ابراهیم نیا
یلام من دوتا سنبل دارم یکی 3/5 و دیگری 2 سانته {سرخابی و بنفش } نوک برگهش داره زرد میشه و گلایی که ازش بیرون زدی طرفی که روبه نور بود سالمند ولی طرف دیکر داره خشک میشه من براشون از کود مایع آبی رنگی{زربار} استفاره کرده و مقدار کود 1 سی سی در 1 لیتر است دلیل زرد شدن برگ ها یا خشکی گل ها چیست ؟؟؟؟ هفتهای 2 بار کل دو لیتو به 2 تا سنبلام و شمعدونیامو کلکتوسام میدم  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
ابیاری زیاد.دمای بالا ونور کم ویا افتاب تند وشدید ونامناسب بودن زهکش وماندن اب در زیر گلدانی از علل احتمالی هستند.در مورد ابیاری سطح بستر کاشت را ابتدا بررسی کنیم و زمانی که سطح بستر رطوبت را تا حدودی از دست داده بود، گیاه را آبیاری کنیم. در زمان آبیاری هرگز بر روی گلها آب نریزید زیرا می‌تواند منجر به پوسیدن گلها شود. بعد از اتمام زمان گلدهی آبیاری را ادامه دهید تا برگها به شکل مناسبی به رشد خود ادامه دهند و با زرد شدن برگسار آبیاری به تدریج کاهش دهید و سپس آنرا متوقف کنید. قبل از جوانه زنی پیازها به محیطی تاریک نیاز است اما زمانی که پیازها سبز کردند و زمانی که شاخه ها به طول 5-2.4 سانیتمتر رسیدند باید گلدانها را به محیطی روشن منتقل کرد. اما مراقب نور مستقیم آفتاب باشید.
شیوا ک
باسلام.پیاز سنبل را در خاک کاشتم ودر جای تاریک گذاشتم.کی به جای پر نور منتقلش کنم؟وقتی که جوانه برگهایش ظاهر شد؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بله.وقتی جوانه ها بیرون از بستر آمدند دوره ی سرمایی پیاز ها به اتمام رسیده و شما میتوانید پیازهارا به مکانی گرمتر پرنورتر منتقل نمائید..
ليلا
سلام طريقه كاشت سنبل مخصوص سفره سال نو را ميخواستم اگه ميشه بطور كامل توضيح بديد  پاسخ مشاهده
م.شهاب
البته به عنوان گیاه آپارتمانی عملی نیست . 4-3 سال طول می کشد تا پیازچه ها به اندازه ی کافی برسند. کاشت بذر نیز در مخلوط خاک شنی امکان پذیر است اما تا زمان گلدهی 6 سال به طول می انجامد. پیازهای بزرگ را می توان برای زودتر به گل نشاندن فورسه کرد . روش های فورسه کردن شامل نگهداری پیازها در محیط تاریک و سرد است تا ریشه ها رویش یابند و سپس برای توسعه برگ وگل نور و گرمای بیشتر تامین کرد. پیازهایی باید انتخاب شوند که اندازه خوبی داشته ، عاری از بیماری و سفت باشند . لایه ای از کمپوست مرطوب در گلدان می ریزیم و پیازها را روی آن قرار می دهیم . پیاز ها باید نزدیک یکدیگر ولی نه چسبیده به هم باشند. بر روی آنها کمپوست افزوده و کمی فشرده می کنیم. راس پیازها باید بالای سطح کمپوست باشد. مراقبت پس از کاشت: پیازها نیاز به یک دوره آماده سازی تاریکی در دمای حدود °C 4 به مدت10 -6 هفته دارند. می توان گلدان را در یک کیسه پلاستیک سیاه قرار داد و در یک انبار نگهداری کرد. هر گرمایی در این مرحله زیانبار است . در این مدت کمپوست باید پیوسته مرطوب باشد. مراقبت درطی رشد : وقتی که جوانه ها به طول cm 5-5/2 رسیدند گلدان را به یک مکان خنک با دمای حدود C °10 منتقل میکنیم و در محلی سایه می گذاریم . پس از چند روز گلدان را به نزدیک پنجره منتقل می کنیم . در این مرحله برگها رشد می کنند و پس از چند هفته غنچه های گل ظاهر می شوند. اکنون گلدان را به محلی روشن ولی بدور از تابش مستقیم آفتاب ، بدور از جریان باد و دور از بخاری منتقل می کنیم . دمای°C 21-15 مطلوب است . کمپوست را پیوسته مرطوب نگه می داریم . بهتر است گاهی گلدانها را بچرخانیم تا رشد یکنواخت داشته باشند. با کود مایع گیاه را تغذیه می کنیم.
mojtaba azizzadeh rowshan
با سلام من 2000 متر از باغم را سنبل کشت کردم وهر سال پیاز آنرا برای گسترش از خاک بیرون می آورم و در جای مورد نظر میکارم هنگامی که برگ گل می روید تا موقع ایی که گل میدهد من دو مرحله سم پاشی (سم اکسی کلر مس) میکنم ولی بعد از اولین برداشت در برداشت های بعدی گل کمی زرد و خراب می شود خاک ما ماسه و شن نیست کاملا گل هست و به آن کود اوره هم اضافه میکنیم.لطفا مرا راهنمایی کنید(چه از نظر سموم شیمیایی چه از نظر خاک و ...) تا گل بهتری پرورش دهم.تشکر  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
در مورد گیاهان پیاز دار بستر کاشت باید سبک وغنی باشه یعنی ترکیب کود وماسه وخاک رسی وسنگین مناسب نمیباشد ویکی از علل میتونه همین باشه ودر ضمن کودهی وابیاری روی گل ودر زمانی که گیاه روی گله روی رشد ودوام گلها اثر منفی دارد وباید از کودهای کامل مخصوص گلدهی وکود میکرو برای تقویت گلدهی استفاده شود.کود اوره در زمان گلدهی اصلا استفاده نشود
ras jamei
من در اهواز زندگی میکنم و هوای زیاد سرد نمی شود . آیا میشود برای سپر شدن دوره سرما پیاز سنبل را شش هفته در یخچال با دمای 7 تا 10 در جه قرار داد ؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
سلام در این مورد تجربه ای ندارم اما می توانید پیاز ها را در ماسه خیس قرار داده آن را در کیسه پلاستیکی بگذارید سپس در یخچالی با دمای 2 درجه بگذارید. زمان لازم برای ریشه زنی ممکن است چند هفته طول بکشد.با مشاهده ریشه و فعال شدن جوانه آن را خارج کرده و در مکان مناسب بکارید.
ras jamei
اکبر امجدی

با سلام

ابتدا یک گلدان (ترجیحا پلاستیکی ) را که کاملا تمیز میباشد را برداشته و داخل آن پرلیت یا کوکوپیت ریخته و پیاز های خود را در داخل آن کاشته و پس از آن گلدان را مرطوب کرده (مواظب باشید که بستر مورد استفاده شما خیس نشود چون باعث گندیدگی پیاز ها میشود ) و سپس در داخل یخچال با حرارت 10 درجه سانتیگراد قرار دهید . وقتی جوانه ها بیرون از بستر آمدند دوره ی سرمایی پیاز ها به اتمام رسیده و شما میتوانید گلدان  را از یخچال بیرون آورده و پیاز ها را از درون گلدان  بیرون آورده و در خاکی مناسب بکارید .

شایان ذکر است اگر از کوکوپیت استفاده میکنید ، قبل از استفاده آن را با مقداری قارچ کش مخلوط کنید .

با آرزوی موفقیت برای شما

Email:Amjadi.apr2011@Gmail.Com

Mob: 0930 52 88 450  

 

اکبر امجدی

با سلام

ابتدا یک گلدان (ترجیحا پلاستیکی ) را که کاملا تمیز میباشد را برداشته و داخل آن پرلیت یا کوکوپیت ریخته و پیاز های خود را در داخل آن کاشته و پس از آن گلدان را مرطوب کرده (مواظب باشید که بستر مورد استفاده شما خیس نشود چون باعث گندیدگی پیاز ها میشود ) و سپس در داخل یخچال با حرارت 10 درجه سانتیگراد قرار دهید . وقتی جوانه ها بیرون از بستر آمدند دوره ی سرمایی پیاز ها به اتمام رسیده و شما میتوانید گلدان  را از یخچال بیرون آورده و پیاز ها را از درون گلدان  بیرون آورده و در خاکی مناسب بکارید .

شایان ذکر است اگر از کوکوپیت استفاده میکنید ، قبل از استفاده آن را با مقداری قارچ کش مخلوط کنید .

با آرزوی موفقیت برای شما

Email:Amjadi.apr2011@Gmail.Com

Mob: 0930 52 88 450  

 

ازاليا
بياز سنبل سال قبل را امسال نيمه اسفند كاشتم ولي الان فقط دو سانت رشد كرده بشت بنجره كذاشتم و هر روز ابياري ميكنم اين كار درست است و امسال كل ميدهد وسؤال ديكر اين كه هر بياز جند بار قابل كشت است   پاسخ مشاهده
م.شهاب
بسیار دیر اقدام به کاشت نمودید.زمان کشت این گیاه در پاییز است.به طور کلی پس از گلدهی گلهای پژمرده را می بریم ( نه ساقه ی گل دهنده را ) . به تغذیه و آبیاری گلدان ادامه می دهیم تا برگها پژمرده شوند. پیازها را از گلدان خارج کرده و پس از خشک شدن ، برگ های مرده را حذف می کنیم و در محل خشک وخنک پیاز را نگهداری می کنیم.
Abbas Basiri
بعضی از گل هایی که در حال پژمرده شدن هستند به شکل میوه ای در اومدن یعنی سه چهار تا از گل های که پلاسیده شدن در انتهاشون به شکل پیاز سبز شده و داره بزرگ میشه...میخواستم بدونم آیا اینها در واقع داخلشون بذر سنبل درست خواهد شد یا اینکه اونها هم خشک میشن...در صورتی که بذر باشه روش برداشت و کاشت اونها چجوریه!!؟ و اینکه گفتید بعد از خشک شدن گل ها و جدا کردن اونها و بعد خشک شدن برگها آیا ساقه گل دهنده هم خشک میشه و اونو هم باید جدا کنیم از پیاز یا نه؟

مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
آگاوِ ویکتوریا - رجیون
گل مريم
مارچوبه نرمه / گل گردی بالارونده
شیر مرغ عربی
گل برف
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت