خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
سيب ميوه ای است بهشتی، سرشار از ويتامين های آ، ب، ث و پتاسيم كه در درمانهای طبيعی يا طب نتروپتی، دارویی برای پيشگيری از بيشتر امراض شناخته شده است.
سيب در از بين بردن عفونت ها بسيار مهم است. در واقع يك نوع پنيسيلين طبيعی است.
سيب نه تنها برای يبوست مفيد است، بلكه برای اسهال نيز بسيار مؤثر مي باشد. اما تفاوت در طريقه مصرف آن است، افرادی كه دچار يبوست هستند مي توانند يك سيب را تنوری كرده و يا در فر بگذارند و شب ميل كنند و يك سيب هم به همين طريق صبح ها ميل شود.
برای درمان اسهال، سيب را رنده كرده چند ساعت بگذاريد تا رنگش تغيير كند و تيره شود يعنی پكتين موجود در آن اكسيده شود و بعد آن را ميل كنيد.
آب سيب تازه سموم بدن را دفع كرده و برای اطفال خيلی مفيد است. سيب ميوه ای است كه ويتامين ب زيادی دارد و به همين دليل برای اعصاب و روان بسيار مهم می باشد و افراد عصبی بهتر است هر روز يك ليوان آب سيب تازه با كمی گلاب ميل كنند.
سيب درجه تب را پايين می آورد و برای بهبود گلو درد و سينه درد بسيار مؤثر می باشد. يكی ديگر از خواص سيب رنده شده اين است كه برای افراد مبتلا به زخم معده بسيار مفيد می باشد.
اين ميوه به علت خاصيت دفع اسيد اوريك، در درمان بيماريهای نقرس، آرتروز و رماتيسم بسيار مفيد و مؤثر شناخته شده است.
سيب با دفع اسيد اوريك داروی روماتيسم و نقرس است و درد مفاصل است و برای تقويت قلب و هضم غذا مؤثر است. خوردن سيب با پوست يبوست را از بين می برد و برای كبد مفيد است.
ماليدن مقداری سيب روی محل گزيدگی نيش عقرب يا زنبور به درمان كمك مؤثری می كند .
ميوه نارس سيب جهت مداوای اسهال مفيد است. خوردن سيب قبل از خواب كمك مؤثری در راحت تر خوابيدن است .
اگر حداقل 3 عدد سيب در روز بخوريم، خطر مرگ ناشی از بيماری های قلبی را کاهش می دهيم. سيب به دليل بافت گياهی ای که دارد، می تواند 14 درصد خطر مرگ ناشی از گرفتگی رگهای بدن را کاهش دهد.
يک سيب متوسط دارای 3 گرم الياف است. الياف می تواند فشار خون و چربی خون را کاهش دهد. همچنين سيب برای سلامتی دندان بسيار مفيد است.
ميوه سيب از زمره پرطرفدارترين و خوشمزه ترين ميوه های جهان است. ميوه های سيب را يا همان طور تازه يا به شكل آب سيب، كمپوت، مربا، ژله، پای، كرم ميوه، مارمالاد، سركه، شراب سيب و... استفاده می كنند. ميوه سيب سرشار از اسيد های آلی، اسيد ماليك، اسيد گاليك و مقادير زيادی نمك های پتاس و سديم است.
گليكوزيدهای سيانوژنيك موجود در دانه سيب از طريق هيدروليز به اسيد هيدروسيانيك تبديل می شود. اين اسيد مانع فعاليت سينوكرام اكسيداز، مرحله نهايی فسفوريلاسيون اكسيداتيو می شود و از اين رو باعث بروز خفگی در سطح سلول می شود. مقادير زياد اين ماده باعث اسپاسم، مشكلات تنفسی و نهايتاً مرگ می شود.
|