فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

خبرگزاري آريا-کره بادام‌زميني جزو لذيذترين محصولات تهيه شده از بادام‌زميني است و حدود يک سوم بادام‌زميني کشت شده در سراسر دنيا، صرف تهيه کره ي آن مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، اما ببينيم خوردنش به چه کساني توصيه مي‌شود و براي چه کساني ممنوع است.
امروزه کره بادام زميني جاي خود را در بين مردم بازکرده است. اما آيا کره بادام زميني براي سلامتي خوب است؟
برخي کره بادام زميني را بر روي نان تست ماليده و به عنوان صبحانه ميل مي‌کنند و برخي در خمير کيک و کلوچه از آن استفاده مي‌کنند، به هر شکلي که استفاده شود غذاي بسيار جذاب و پرطرفداري است که اگر يک‌بار آن را خريداري کنيد، بعدازآن هميشه يک بسته کره بادام‌زميني در آشپزخانه خود خواهيد داشت.
همانند بسياري از کره‌هاي مغزهاي گياهي، کره بادام‌زميني نيز حاوي چربي و کالري بسيار بالايي است (حدود 90 کالري و 16 گرم چربي در هر 2قاشق غذاخوري). خبر خوب اين است که با خوردن 2 قاشق کره بادام‌زميني علاوه بر دريافت 190 کالري، مقدار بسياري زيادي مواد مغذي نيز دريافت مي‌کنيد. مغزها و کره‌هاي آن‌ها منبع بسيار خوبي براي پروتئين، فيبر، ويتامين‌ها، مواد معدني و مواد شيميايي گياهي هستند.
در سال 2003 سازمان نظارت بر غذا و داروي امريکا ادعاي فوايد سلامتي براي کره بادام‌زميني و برخي مغزهاي گياهي را تأييد کرد و اعلام کرد شواهد علمي نشان مي‌دهد که خوردن بيشتر مغزهاي گياهي به مقدار  42 گرم در روز ( به‌عنوان بخشي از برنامه غذايي کم کلسترول و کم‌چربي اشباع‌شده) مي‌تواند خطر بيماري‌هاي قلبي را کاهش دهد.
بيشتر تحقيقات نشان مي‌دهد فوايد سلامتي مغزها شامل کاهش خطر بيماري‌هاي قلبي عروقي يا عوامل زمينه‌ساز آن‌هاست اما شواهدي نيز وجود دارد که نشان مي‌دهد ممکن است مغزها به کاهش بيماري‌هاي ديگري نيز کمک کنند مثلاً کره بادام‌زميني منبع ماده شيميايي گياهي ريزوراترول (resveratrol) است (ماده‌اي که در پوست انگور نيز وجود دارد). مطالعه اخير در آلمان نشان داد که اين ماده تأثير پيشگيري‌کننده براي سرطان کولورکتال (روده) دارد.
نکته جالب اين است که بادام‌زميني درواقع يکي از حبوبات (از خانواده باقلائيان) بومي امريکاي جنوبي است که ظاهر و طعمي همانند مغزها دارد.
بادام‌زميني ازنظر تغذيه‌اي نيز همانند مغزها است. حدود نيمي از وزن آن چربي است و بقيه وزنش تقريباً به‌طور مساوي پروتئين و کربوهيدرات (همراه با فيبر) است. حدود نيمي از کل چربي بادام‌زميني چربي‌هاي تک پيوندي اشباع‌نشده هستند. اين همان چربي است که با سطح سالم‌تر ليپيدهاي خون مرتبط است. يک‌سوم چربي آن را چربي‌هاي چند غيراشباع (Polyunsaturated) تشکيل مي‌دهد که کاملاً در بادام‌زميني از اسيدهاي چرب امگا-6 تشکيل‌شده است. حدود14% چربي آن، به‌طور طبيعي اشباع‌شده است.
هنگام خريد کره بادام‌زميني به دنبال محصولات طبيعي که چربي يا شکر افزوده ندارند يا مقدار آن بسيار کم است باشيد. برخي شرکت‌ها روغن‌هاي هيدروژنه بخشي نيز به نوع معمول کره بادام‌زميني اضافه مي‌کنند و بسته به مقداري که افزوده مي‌شود، ممکن است چربي‌هاي ترنس نيز در آن وجود داشته باشند. 
از نظر سديم حتي طبيعي ترين برندهاي کره بادام زميني، مقداري نمک براي طعم به آن مي‌افزايند. اگرچه با مقدار کم آن نيز مي‌توان طعم خوبي ايجاد کرد و حدود 120 ميلي‌گرم سديم در هر دو قاشق غذاخوري معمولاً مطلوب است.
کره بادام زميني براي كساني كه مستعد ابتلا به بيماري‌هاي قلبي هستند، مفيد مي باشد، زيرا چربي‌هاي موجود در بادام‌زميني از نوع چربي‌هاي خوب هستند. به علاوه داراي فيتوسترول است که ساختاري شبيه به کلسترول موجود در غذاهاي حيواني دارد، با اين تفاوت که بر خلاف کلسترول، فيتوسترول براي سلامت قلب و عروق مضر نيست.
در ضمن، هر 32 گرم کره بادام‌زميني حدود 50 ميلي‌گرم فيتوسترول دارد و بررسي‌ها نشان داده مصرف روزانه 2 گرم فيتوسترول مي‌تواند تا 10 درصد از ميزان کلسترول LDL يا کلسترول بد بکاهد و در صورتي که فرد رژيم کم چربي داشته باشد، مي‌تواند ميزان کلسترول بد را تا 20 درصد پايين آورد.
در كل تحقيقات نشان داده اند که مصرف حداقل 4 بار بادام‌زميني در هفته، تا 37 درصد از خطر بيماري‌هاي قلبي مي‌کاهد. پس اگر مي‌خواهيد از بيماري‌هاي قلبي در امان باشيد، از يک مشت بادام‌زميني (حاوي ده عدد) يا يک قاشق غذاخوري کره بادام‌زميني، آن هم 4 بار در هفته شروع كنيد.
تحقيقات ديگري نشان داده اند كه مصرف يک واحد بادام‌زميني (10 عدد بادام زميني) در هفته مي‌تواند از بروز سرطان روده در زنان پيشگيري کند. فيتوسترول موجود در بادام‌زميني و کره بادام‌زميني نيز مي‌تواند رشد سلو‌ل‌هاي سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند كرده و حتي از بروز سرطان ريه در افراد مستعد بكاهد. به‌علاوه، بادام‌زميني حاوي نوعي آنتي‌اکسيدان به نام رزوراترول است که مي‌تواند به نوعي ترکيب ضدسرطاني به نام پيساتانول تغيير شکل يابد. اين تغيير شکل به کمک نوعي آنزيم که در تومورهاي سرطاني يافت مي‌شود، ايجاد مي‌شود و به اين ترتيب مانع رشد تومورها خواهد شد
ضد ديابت
جالب است بدانيد ثابت شده که مصرف منظم کره بادام‌زميني (حداقل 5 قاشق غذاخوري در هفته) مي‌تواند از بروز ديابت نوع 2 در زنان پيشگيري کند. فيبر و منيزيم موجود در کره بادام‌زميني از جمله دلايل خاصيت ضدديابتي اين ماده غذايي هستند.
دشمن سنگ كيسه صفرا
تحقيقات بي‌شماري نشان داده اند مصرف مرتب کره بادام‌زميني مي‌تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کيسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دليل اين خاصيت بادام زميني نيز وجود فيبرهاي غذايي، فيتوسترول و منيزيم است. مطالعه 20ساله روي بيش از 80 هزار زن نشان مي‌دهد زناني که حداقل دو قاشق غذاخوري بادام‌زميني يا کره بادام‌زميني در هفته مصرف مي‌کنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا مي‌شوند.
شايد باور نکنيد، اما اين راه ساده و آساني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است.
باز هم فيتواسترول
اما در مورد مصرف منظم اين نوع كره توسط خانم‌هاي باردار بايد بگوييم، امروزه بحث فيتواستراديول بسيار داغ بوده و محققان اثرات گوناگوني را به آن نسبت مي‌دهند؛ مثلا مشکلات قاعدگي را به کمک آن مي‌توان برطرف کرد، و يا اينکه اين مواد قادرند احتمال بروز پوکي استخوان را كم كنند.
از آنجايي که فيتواستراديول‌ در بادام‌زميني وجود دارد (يعني در هر 100 گرم کره بادام‌زميني، 100 ميلي‌گرم از اين ماده يافت مي‌شود)، مي‌تواند براي بيماري‌هاي زنانه موثر باشد، اما مصرف آن در بارداري دلخواه است، يعني نه ضرر خاصي براي مادر و جنين دارد و نه منفعت خاصي، فقط مصرف‌اش بايد به اندازه و در وعده صبحانه باشد، زيرا در صورت افزايش مصرف کره بادام‌زميني به دليل داشتن چربي و انرژي زياد، مشکل اضافه وزن پيش خواهد آمد.
افرادي هم که مي‌خواهند شب‌ها شام سبکي بخورند، مي‌توانند با يك فنجان چاي، يك يا دو واحد نان آغشته به اين نوع کره را ميل کنند.
هشدارها:
با وجود تمامي فوايد ياد شده، بادام‌زميني جزء مواد غذايي آلرژي‌زا (حساسيت زا) است. حساسيت به بادام‌زميني مي‌تواند شديد باشد، طوري که مصرف مقدار کمي از‌ آن مي‌تواند به شوک آنافيلاکسي منجر شود. در نتيجه افراد مبتلا به آلرژي بايد از مصرف هر گونه غذاي حاوي بادام‌زميني خودداري کنند، حتي خوردن كره بادام‌زميني هم به دليل داشتن ذرات پروتئين درست نيست. بنابراين در دو سال اول زندگي نبايد از بادام زميني و فرآورده‌هاي آن براي تأمين انرژي كودك استفاده كرد، ولي بعد از آن در صورت نداشتن حساسيت، مي‌توان آن را در برنامه غذايي گنجاند.
از سوي ديگر، گاهي پزشک به افرادي كه مستعد ابتلا به سنگ كليه و مثانه هستند، توصيه مي‌کند از خوردن مواد غذايي حاوي اگزالات‌ها از جمله بادام زميني و كره‌ ي آن خودداري کنند، زيرا اين ترکيبات احتمال بروز اين سنگ‌ها را بالا مي برند.
يادتان نرود كه کره بادام‌زميني طبيعي را مي‌توان براي يک يا دو هفته در هواي آزاد و دو ماه در يخچال‌ نگه داشت.
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.