٢٦/١٠/١٤٤٣
---
5/28/2022
---
۱۴۰۱ شنبه ۷ خرداد
امروز
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
لیست گیاهان
|
تماس با ما
|
RSS
|
درباره ما
لینک های اصلی
گیاهان
خاک کشاورزی
کود گیاهان
ابزار باغبانی
گل آرایی
فضای سبز
سیستم های آبیاری
ساخت و تجهیز گلخانه
مبارزه با آفات گیاهان
غذاهای گیاهی و گیاه خواری
گیاهان دارویی
درختان
درختان میوه
درختان زینتی
گل ها و گیاهان زینتی
علف های هرز
محیط زیست
باغبانی
گیاهان زراعی
بونسای
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس ها
تراریوم
بذر ، دانه و پیاز گیاهان
گیاهان بیابانی
سبزیجات
گیاهان آبزی
حبوبات
سبزی جات برگی
سبزی جات غیر برگی
صیفی جات
گیاهان پوششی
کاربرد های صنعتی گیاهان
تیره های گیاهان
ماشین آلات کشاورزی
فیزیولوژی گیاهی
اکولوژی گیاهی بومشناسی
قارچ ها
گیاهپزشکی
گل شاخه بریده
فروش اینترنتی گل و گیاه
گلدان
محوطه سازی
فضای سبز داخلی
تورهای نمایشگاهی گل و گیاه
کودهای ارگانیک
سموم گیاهی ارگانیک
چمن کاری
سبد گل
تاج گل
گیاهان بومی ایران
آجیل، خشکبار و مغزهای گیاهی
ادویه های گیاهی
سموم دفع آفات گیاهان
ورمی کمپوست
نگهداری فضای سبز
خدمات باغبانی
گلخانه
پروفایل من
پیام های من
سفارش های من
حساب من
آگهی های من
پست های من
خروج
آفات و بیماری های گیاه بنجامین - فوت و فن های باغبانی
شرایط مناسب پرورش چای کوهی - فوت و فن های باغبانی
شناخت گیاه سنسیو آنگولاتوس و نحوه ی نگهداری - فوت و فن های باغبانی
بیماری پوسیدگی قهوه ای درختان میوه هسته دار - فوت و فن های باغبانی
نحوه ی پرورش زیتون از طریق بذر - فوت و فن های باغبانی
نکات کلیدی در کاشت گل رز گلخانه ای - فوت و فن های باغبانی
ایده ی فضای سبز برای ورودی خانه - فوت و فن های باغبانی
آخرین اخبار
***
***
***
***
***
***
***
آخرین مطالب
>
آفات و بیماری های گیاه بنجامین - فوت و فن های باغبانی
>
شرایط مناسب پرورش چای کوهی - فوت و فن های باغبانی
>
شناخت گیاه سنسیو آنگولاتوس و نحوه ی نگهداری - فوت و فن های باغبانی
>
بیماری پوسیدگی قهوه ای درختان میوه هسته دار - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه ی پرورش زیتون از طریق بذر - فوت و فن های باغبانی
>
نکات کلیدی در کاشت گل رز گلخانه ای - فوت و فن های باغبانی
>
ایده ی فضای سبز برای ورودی خانه - فوت و فن های باغبانی
>
مناطق مناسب کاشت گل محمدی - فوت و فن های باغبانی
>
بهترین زمان برای تعویض گلدان ارکیده - فوت و فن های باغبانی
>
روش کاشت سبزی و صیفی جات
>
نکات کلیدی در کاشت کانتینری سبزیجات - فوت و فن های باغبانی
>
چرا درختان میوه به پیوند نیاز دارند ؟ - فوت و فن های باغبانی
>
درختان همیشه سبز برای باغ های مسکونی - فوت و فن های باغبانی
>
آفت کش های مناسب کشت هیدروپونیک - فوت و فن های باغبانی
>
مناسب ترین گیاهان برای پاسیو
>
چگونه مارانتا را تکثیر کنیم ؟ - فوت و فن های باغبانی
>
ویستریا را در چه مکانی بکاریم ؟ - فوت و فن های باغبانی
>
خارهای ضعیف و شکننده در کاکتوس نشانه ی چیست؟ - فوت و فن های باغبانی
>
متخصص انکولوژی کیست؟
>
نحوه انتخاب گیاهان آپارتمانی با نگهداری کم
فوت و فن باغبانی امروز
چگونه از ارکیده فالونوپسیس نگهداری کنیم ؟
دسته بندی گیاهان
>
گیاهان دارویی
>
درختان میوه
>
درختان زینتی
>
علف های هرز
>
گیاهان زراعی
>
گیاهان زینتی آپارتمانی
>
گیاهان زینتی فضای باز
>
کاکتوس ها
>
گیاهان بیابانی
>
گیاهان آبزی
>
حبوبات
>
سبزی جات برگی
>
سبزی جات غیر برگی
>
صیفی جات
>
گیاهان پوششی
>
قارچ ها
>
گیاهان بومی ایران
>
آجیل، خشکبار و مغزهای گیاهی
>
ادویه های گیاهی
تصویر روز
تبلیغات
گلدان بتنی شیب بندی
جعبه گل با حروف انگلیسی
فروش قلمه رز هلندی
عطاري وليعصر
مشاهده سایر آگهی ها
برای مشاهده سایر آگهی های مرتبط با گل و گیاه کلیک نمایید
درج آگهی در سایت نارگیل
برای درج آگهی و تبلیغات در سایت نارگیل کلیک نمایید
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :
31
نفر
بازدید امروز :
1761
بازدید
بازدید دیروز :
22158
بازدید
تبلیغات متفرقه
گیاهان
>>
زرشک، ميوه طول عمر
زرشک، ميوه طول عمر
ساعت 24- گرچه مواقع خاصی از سال میتوان میوه تازه و قرمز رنگ زرشک را تهیه کرد؛ اما در سایر فصول نیز این میوه ترش پر خاصیت به شکل خشک شده کاربرد فراوانی دارد.
گرچه مواقع خاصی از سال میتوان میوه تازه و قرمز رنگ زرشک را تهیه کرد؛ اما در سایر فصول نیز این میوه ترش پر خاصیت به شکل خشک شده کاربرد فراوانی دارد.
در طب قدیم اجزای مختلف درختچه زرشک بیشتر به عنوان گیاه دارویی (هم میوه زرشک و هم ریشه و برگ آن ) کاربرد داشت و به خاطر طبیعت سرد و خشک آن، اطباء زرشک را درمانی برای رفع حرارت جگر و اندامهای داخلی بدن به شمار میآوردند. اما آرام آرام مصرف زرشک به شکل خوراکی و چاشنی غذاها قوت گرفت و اکنون شکل خشک شده، رب و بعضاً سس زرشک و در موارد بیشتر بهصورت لواشک در سبد غذایی به چشم میخورد. مطلبی که شاید جالب باشد این است که زرشکی که در قائنات کشت میشود زرشک بدون هسته است درحالیکه در کشورهای دیگر صحبت از زرشک هسته دار (اغلب دو هستهای) است؛ البته خواص هر دو نوع مشابه است. براساس کتب قدیمی زرشک، نزدیکترین میوه به قره قاط معرفی شده است که غالباً خواص مشابهی با آن دارد.
ترکیبات اصلی زرشک
زرشک منبعی غنی از آلکالوییدی به نام بربرین Berberine است. علاوه بر بربرین، ریشه زرشک سرشار از اکسیاکونتئین Oxyaconthine و بربامین Berbamine است. خواص آنتی بیوتیکی زرشک را به همین آلکالوییدها نسبت میدهند. در میوه کوچک زرشک علاوه بر مقداری اسید مالیک و اسید تارتاریک، میزان ناچیزی هم پکتین یافت شده است. حضور این اجزاء کمک شایانی به ماندگاری طولانی زرشک و به کارگیری آن در تهیه مارمالاد و سس میکند. یکی از ترکیبات زرشک که میتواند سهم مهمی در اثربخشی دارویی آن ایفا کند، رنگدانههای غذایی است. رنگدانههای غذایی از جمله آنتوسیانین با عملکرد آنتی اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد. یکی از ویتامینهایی که به وفور در این میوه خوشرنگ دیده میشود، ویتامین c است؛ اما در گونههای مختلف و بسته به روش خشک کردن میوه، میزان این ویتامین بسیار متغیر است.
اثرات زرشک
همانطور که در ابتدا گفته شد؛ زرشک بیشتر در حکم دارو کاربرد داشته است. در طب قدیم زرشک را چه به صورت خوراکی و چه به صورت مرهم در مداوای عفونتها به کار میبردند. علم جدید با کشف آلکالوییدهای زرشک و اثرات آنتیبیوتیکی آنها، این ویژگی را تائید نموده است.برخی از تاثیرات سودمند زرشک بر بیماریهای کلیوی و به خصوص سنگهای کلیوی را به اسیدهای آلی زرشک نسبت میدهند. این اسیدها با تغییر PH ادرار میتوانند احتمال عود برخی سنگهای کلیوی را کاهش دهند.کبد یکی از ارگانهای بدن است که مصرف زرشک برای عملکرد بهتر آن سودمند میباشد. زرشک محرک صفرا و موثر در سمیتزدایی کبد و کمک کننده در درمان عفونتهای انگلی و مشکلات گوارشی نظیر اسهال شناخته شده است.مطالعات محققان استرالیایی نویدبخش اثرات مفید زرشک بر کنترل قند خون است؛ البته هنوز مدارک کافی برای توصیه مصرف زرشک به این منظور در دست نیست و از طرف دیگر میزان مصرف ایمن زرشک مشخص نشده است.بومیان شرق ایرانزمین از زرشک به عنوان میوه طول عمر یاد میکنند؛ شاید یکی از دلایل آن وجود مقدار بالای سولفور در این میوه است. در واقع زرشک سرشار از فیتوکیمیکالهایی است که حضورشان در برابر اغلب بیماریهای امروزی همچون بیماریهای قلبی- عروقی، پرفشاری خون و کبد چرب نقش پیشگیرانه دارد و این احتمال وجود دارد که با مصرف اینگونه خوراکیها بتوان بر مقاومت سیستم ایمنی افزود.یکی از اسیدهای زرشک اسید آسکوربیک یا همان ویتامین c است. تحقیقات بیانگر این است که گرچه ویتامین c نمیتواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کند، اما میتواند در روند بهبود موثر واقع شود.
پرهیز از افراط
با وجود این همه اثرات مفید، در مصرف زرشک باید حد اعتدال نگه داشته شود. بخاطر اثر محرک زرشک بر رحم زنان باردار، سقط جنین میتواند یکی از عوارض مصرف افراطی زرشک باشد.تشدید سرفه و مشکلات گوارشی نیز به عنوان عارضه زیادهروی در مصرف زرشک شناخته شده است.عملکرد برخی داروها از جمله آنتی هیستامین، ضد فشارخون، رقیق کننده خون، آنتیبیوتیک و حتی دیورتیکها ممکن است تحت تاثیر مصرف زرشک قرار گیرد. پس بهتراست در صورت مصرف مداوم زرشک، پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.
منبع: تسنيم
اخبار مرتبط (گیاهان)
گیاه تره - سبزی ها
اشتغالزایی بالا در طرح تولید «گوشت گیاهی»/ از کشت انبوه گیاه «خُلَر» تا کاهش نگرانی در تأمین مواد اولیه فرآوردههای گوشتی
۸۳ کلینیک گیاهپزشکی در کردستان تاسیس شد
برداشت سالانه ۷ تن گیاه داروئی در شهرستان زرند
نتایج غیر منتظره نخستین واکسن گیاهی آنفلوانزا در کارآزمایی بالینی
اخبار مرتبط (گیاهان دارویی)
گیاهی مؤثر برای متوقف کردن سلولهای سرطانی
فاز نخست کشت گسترده باریجه در مراتع استان سمنان اجرا میشود
۱۷ گیاه و ادویه که با دیابت مبارزه میکنند
فواید اسپند برای درمان میگرن
سیر و تاثیر آن روی ریه انسان
مطالب این صفحه را پسندیدم
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید
.
ورود
فروشگاه اینترنتی نارگیل
زرشک کوهی (بسته بندی 150 گرمی)
350,000 ریال
گیاهان دارویی
نهال میوه
کود و مکمل های غذایی گیاهان
بذر و پیاز گل
بذر سبزیجات
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :
>
آفات و بیماری های گیاه بنجامین - فوت و فن های باغبانی
>
شرایط مناسب پرورش چای کوهی - فوت و فن های باغبانی
>
شناخت گیاه سنسیو آنگولاتوس و نحوه ی نگهداری - فوت و فن های باغبانی
>
بیماری پوسیدگی قهوه ای درختان میوه هسته دار - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه ی پرورش زیتون از طریق بذر - فوت و فن های باغبانی
مقالات پر بازدید :
>
علت میوه ندادن درخت انگور
>
دلایل زرد شدن برگهای گل رز
>
عواملی که باعث چسبناک شدن برگهای گیاه میشوند
>
چگونه صمغ درخت را پاک کنیم؟
>
مزایا و معایب کشت گلخانه ای
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
تماس با ما
|
RSS
فهرست گل و گیاه
|
نمایشگاههای گل و گیاه
|
اخبار گل و گیاه
|
مقالات گل و گیاه
|
مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت