١٨/١٠/١٤٤٣ --- 5/20/2022 --- ۱۴۰۱ جمعه ۳۰ ارديبهشت امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
علت بوی بد خاک گلدان
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  59  نفر
بازدید امروز :  2831  بازدید
بازدید دیروز :  14799  بازدید
تبلیغات متفرقه
 
 

چرا درختان میوه به پیوند نیاز دارند ؟

ازدیاد درختان، جوان‌سازی درختان، قوی کردن گیاه، سازگاری با بستر، ترمیم خسارت به تنه، کنترل رشد رویشی و یا کوتاه کردن درختان، تسریع در عمل بهره‌ برداری از محصول و بالا بردن میزان باردهی و افزایش باردهی از جمله فواید پیوند درختان است.درختان تکثیر شده از روش جنسی ‌برای رسیدن به دوره بلوغ، زمان نسبتاً طولانی لازم دارند که از 6 تا 10 سال متغیر است، ولی در درختان پایه ‌بذری پیوند شده زمان باردهی اقتصادی 4 تا 7 سال طول می‌کشد که تا حدود زیادی زمان انتظار برای باردهی ‌کاهش می‌یابد. ‌

 
یکی از اهداف پیوند جوان‌سازی درختان است، درختانی که اندام‌های هوایی آن‌ها از بین رفته و یا فرسوده شده‌اند ولی دارای قابلیت‌های ‌بسیاری هستند را می‌توان به وسیله پیوند جوان کرد. درختانی که ریشه‌های آن‌ها به علل مختلف مانند کم بودن مقدار ریشه یا قادر نبودن به جذب شیره ‌خام به اندازه کافی، قادر به استفاده کامل از مواد غذایی نیستند، با پیوند کردن شاخه ی ریشه داری به تنه ‌آن‌ها می توان به جذب مواد غذایی در آن‌ها کمک کرد. ‌

 
عمل پیوند برای برخی از گیاهان که به بعضی از مناطق و خاک‌ها سازگار نیستند و رشد ‌محدودی دارند لازم است، مانند درخت بادام که در اراضی مرطوب نمی‌تواند رشد و نمو کند، بنابراین آن‌را بر ‌روی پایه دیگری که سازگاری فنی و تجاری دارد پیوند می‌زنند، مانند پیوند بادام روی گوجه و یا رازقی را که ‌در خاک‌های آهکی نمو ندارد ، روی یاس معمولی که قادربه رشد و نمو در خاک آهکی است پیوند می‌کنند. ‌

 
ازنظر علمی زمانی میبایست اقدام به انجام عمل پیوند کرد که گیاه در دوره فعالیت بوده و شیره نباتی در جریان باشد. بنابر این در هر موقع از سال به استثنای زمانیکه گیاه در دوره استراحت به سر می برد و شیره نباتی راکد گردیده میتوان عمل پیوند را انجام داد.این نظریه در عمل به اشکالاتی بر میخورد که عملا وقت انجام پیوند را محدود می سازد: مقدار فراوان شیره نباتی مانع درست کردن تماس بین پیوندک و پایه در ناحیه طبقه مولد و جوش خوردن آنان با یکدیگر میشود و به اصطلاح باغبانان پیوندک در شیره نباتی خفه میشود.سرمای زمستان و یخبندان و بطور کلی حرارت کمتر از 10 درجه در هوای اطراف پیوندک هم مانع فعالیت سلول های نامبرده گردیده و جوش خوردن پیوند را غیر ممکن می سازد.

 
بنابراین با توجه به مطلب ذکر شده عملا در دو فصل بطور قطعی میتوان گیاهان را پیوند نمود.یکی در فصل بهار پس از بیدار شدن پایه و پیش از آن که شدت شیره نباتی فراوان شود و یا آن که سرمای ابتدا بهار فعالیت سلول های قسمت هوایی گیاه شود و دیگری در اواخر تابستان و اوایل پائیز (بسته به نوع درخت) که جریان شیره نباتی به اندازه کافی کند شده و سرمای زمستان هنوز فرا نرسیده میباشد.بدیهی میباشد هرگاه ممکن شود با وسایل مناسبی از اثر سوء گرمای تابستان و سرمای زمستان جلوگیری به عمل آید، میتوان اقدام به انجام عمل پیوند کرد.

 
آبیاری و تقویت درختان قبل و بعد از پیوند و حفاظت از باد و پرندگان، توجه به سازگاری محصول پیوند شده با شرایط استان از جمله نکاتی است که باید در پیوند زدن به آن توجه کرد.

 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت