٢٤/٤/١٤٤٣ --- 11/30/2021 --- ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر گل شیپوری
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  83  نفر
بازدید امروز :  9804  بازدید
بازدید دیروز :  11834  بازدید
تبلیغات متفرقه
 
 

هرس مرکبات و تنک کردن میوه در فصل بهار

درختان بارده مرکبات نیاز به هرس کمی دارند. نتایج تحقیقات نشان داده که عملکرد درختان سرحال در اثر هرس شدید کاهش می‌یابد.به دلیل مدیریت آسان، هرس سبک توصیه می‌شود. تنک سبک شاخه‌ها در نواحی انتهایی درخت رشد جانبی را تقویت نموده که مفید است.

 
اگر باغدار شاخه نرک ( شاخه ای که میوه نداده و فقط دارای برگ می باشد ) و عوامل مصرفی را از عوامل تولید تشخیص و تمیز دهد می تواند مسیر ریشه خام را به طرف شاخه های مولد و میوه زا منحرف و از مصرف آن در شاخه های بی مصرف جلوگیری کند ، خصوصاً شاخه ها و برگ ها چنان زیاد باشند که با سایه انداختن روی بقیه عامل جلوگیری از فتوسنتز گردند .

 
دو عامل زمان و شدت هرس روی رشد، گلدهی و میوه­ دهی تاثیر دارد. درختان تا حد ممکن باید سبک هرس شوند چون بیشتر کربوهیدرات­ها و نیتروژن در برگ­ها و شاخه های جوان یکساله ذخیره شده است. هرس شدید باعث تخلیه ذخایر، حذف شاخه ­زایی، تحریک رشد مجدد و سریع، کیفیت پایین میوه و کاهش در تعادل بین رشد و میوه ­دهی می­شود. در صورت اختلال در این تعادل، 4-2 سال زمان جهت ایجاد تعادل مجدد نیاز است. میزان شدت هرس باید طوری تنظیم شود که اثر آن در جهت تولید میوه بیشتر باشد تا اینکه رشد رویشی شاخه­ ها را افزایش دهد.

 
برخلاف درختانی مثل سیب و هلو که تنک کردن سالیانه میوه‌ها دردست‌یابی به بهترین اندازه محصول موثر است، مرکبات بدین منظور نیازی به تنک کردن ندارند. چرا که احتیاجی نیست تا محصول را یکجا برداشت نمود و میوه‌ها می‌توانند روی درخت تا زمان رسیدن به بهترین اندازه باقی بمانند. در مورد «نارنگی‌ها» بهتر است تنک کردن به صورت منظم صورت گیرد تا از سال‌آوری درختان جلوگیری شود. شکی نیست که پرمحصولی در یک سال منجر به کم شدن محصول در سال بعد خواهد شد و تداوم این وضعیت مضر به حال سلامت گیاه بوده و باغبان را در دوباره جوان‌سازی درخت با مشکل مواجه خواهد ساخت.بنابراین در درختانی که محصول زیاد و سنگینی دارند، تنک کردن می‌تواند به سرعت و کیفیت رسیدن میوه‌ها کمک کند.

 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Aparat
Instagram Nargil
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت