١٢/٣/١٤٤٢ --- 10/29/2020 --- ۱۳۹۹ پنج شنبه ۸ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چگونه درخت پاچیرا را تکثیر کنیم؟
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  154  نفر
بازدید امروز :  10612  بازدید
بازدید دیروز :  21798  بازدید
تبلیغات متفرقه
خدمات شرکت تجارت سبز آبان
 
 

شناخت بیماری پوسیدگی طوقه انار و نحوه ی درمان

عامل بیماری گیاهی پوسیدگی طوقه و ریشه انار، قارچ Phytophthora cactorum می باشد. طوقه درخت انار ، حد فاصل بین محل تشکیل ريشه ها و انشعاب اوليه تنه اصلی درخت می باشد . طوقه درخت انار برخلاف ريشه، تحمل رطوبت اضافه را ندارد. لذا در صورتي كه در اطراف طوقه درخت انار ، آب زيادی جمع گردد، با توقف مبادله گازی ، آوندهای آبكش خواهند مُرد و در نتيجه ، اين بخش از درخت مستعد ابتلا به بيماریهای قارچی ميگردد.

 
علائم پوسیدگی ریشه و طوقه در گیاهان مختلف کم و بیش شبیه به هم است بطوریکه غالباً قارچ موجب پوسیدگی ریشه های فرعی و اصلی شده و موجب ایجاد لکه های آبسوخته روی طوقه می شود که این لکه ها بتدریج قهوه ای تا سیاه شده و ممکن است دور تا دور طوقه را فرا بگیرد و گیاه را از پای اندازد هر چند قارچ در ناحیه ریشه و طوقه تولید بیماری می کند اما در شرایط مناسب اسپورهای قارچ بطرف بالا پرتاب شده (باد یا شتک باران ) و باعث آلودگی شاخه ، برگ و میوه می شوند .

 
ترشح صمغ از نواحی طوقه تا ارتفاع نیم متری تنه از علائم بارز بیماری است صمغ ابتدا آبکی و شفاف است و سپس خشک و در نواحی مرطوب و پر باران ، صمغ در اثر بارندگی حل و شسته شده ، سپس پوسیدگی قهوه ای در طوقه و ریشه بوجود می آید.

 
نشانه های بیماری اغلب نا مشهود است مگر اینکه لایه های خارجی پوست (پریدرم) را تا نزدیکیهای لایه زاینده بردارند و آوندهای آبکشی نمایان شود بافتهای آوند آبکشی در درختهای بیمار به جای آنکه سفید رنگ باشند نکروزه و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز هستند که سرانجام با پوسیدن آنها به رنگ قهوه ای تیره در می آیند شانکرهای فعال پوسیدگی طوقه در قسمت داخلی تر آوندهای آبکشی حالت نواری مرمری پیدا می کنند و حاشیه مشخص نواحی سالم و آلوده نکروزی را از یکدیگر جدا می کند.

 
آبياری بيش از اندازه ،زهكشی نامناسب ،غرقاب کردن اطراف تنه درخت ،وجود قارچ در خاک از دلایل پوسیدگی طوقه هستند. جهت پیشگیری و کنترل بیماری موارد زیر توصیه می شوند :كاشت صحيح نهال به گونه ای که طوقه در هنگام كاشت نهال دقيقاً در سطح خاک قرار گيرد .حوضچۀ آبگير اطراف نهال )تشتك( به گونه ای احداث گردد که آب به تنه درخت نرسد. استفاده از كمپوست پوست درختان ( مالچ پاشی ) . عمق گودال حفر شده برای مالچ پاشی باید حدود ۵ تا ۱۰ سانتیمتر باشد. مصرف اكسي كلرور مس يا مخلوط بردو به صورت محلولپاشی به منظور پیشگیری از رشد و فعاليت قارچ (روش تهیه محلول بردو ۳ كيلوگرم سولفات مس + ۳ كيلوگرم آهك + ۱۰۰ ليتر آب )

 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Aparat
Instagram Nargil
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت