بسیاری ازکشاورزان بعد از برداشت میوه، درختان را به حال خود رها میکنند و هیچ برنامه تغذیه ای برای تامین نیازهای غذایی آن ها در نظر نمی گیرند. در حالی که جوانه های زایشی سال بعد در صورتی می توانند رشد و فعالیت خود را آغاز کنند که از قبل عناصر غذایی لازم در آن ها ذخیره شده باشد. در پایان فصل و پس از برداشت محصول فرآیند تولید و ذخیره سازی عناصر در درختان همچنان ادامه دارد اما مخازن ذخیره عناصر از میوه به جوانه ها تغییر میکند.
صورت عدم تغذیه مناسب و به موقع درختان، جوانه ها به مواد غذایی لازم دسترسی نداشته در نتیجه این جوانه ها قادر به رشد و تولید گل نخواهند بود. و در صورت تولید، گل ها ضعیف بوده و عملکرد بسیار پایین خواهد بود.
بر اساس تحقیقات بدست آمده حدود ۸۰% عناصری که برای مرحله شروع تشکیل میوه (فروت ست) مورد نیاز است از طریق ذخایر سال قبل گیاه تامین می گردد.فروت ست (Fruit set ) یک عبارت لاتین به معنی تنظیم میوه است و در واقع مرحله شروع تشکیل میوه را فروتست میگویند. کود دهی در همان سال تاثیر زیادی در فروت ست سال جاری ندارد.
ازت، روی و بر در کنار یکدیگر مهمترین و موثرترین عناصر جهت تشکیل میوه در زمان فروت ست می باشند که در بهبود و افزایش گلدهی و تبدیل بیشتر گلها به میوه گشته و کیفیت محصول تاثیر بسزایی دارد.
با افزایش غلظت عناصر غذایی در سرشاخه ها و جوانه ها ضمن تامین عناصر مورد نیاز در اوایل فصل رشد، مقاومت آن ها نسبت به سرمای زمستانه و بهاره افزایش پیدا میکند.بهترین زمان های استفاده از کود های حاوی روی بر بعد از برداشت محصول و قبل از خزان برگ ها و یا اواخر زمستان -اوایل بهار در زمان تورم جوانه ها است.