فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

عباس آباد - سه سال از تاخیر در افتتاح بزرگترین پایانه گل و گیاه شمال می گذرد، قرار است این پایانه امسال یا شاید هم سال دیگر به بهشت گلها تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پایانه گل و گیاه شمال با مساحت ۲۰ هكتار و زیربنای ۵۶ هزار متر مربع در روستای اَسب ‌چین در ۸  كیلومتری شرق شهرستان عباس آباد با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیكی در فاز اول در حال ساخت است و تلاش برای تكمیل آن همچنان ادامه دارد.

این پایانه دارای امكاناتی شامل سه تالار نمایشگاه دایم گل و گیاه، كارخانه تولید نهالچه ‌های گل و گیاه، سردخانه با ظرفیت۶۰ هزار تن، بازار بورس گل و گیاه، دانشگاه، بانك، گمرك، اداره استاندارد، قرنطینه گل و گیاه، مركز بذر و نهال، تالار حراج، مركز تخلیه و بارگیری و دسته‌بندی (sorting)، اتاق بازرگانی، دفاتر اداری دولتی، هشت هزار متر مربع فضای گلخانه‌ای، هتل و مركز تفریحی و گردشگری با پیست اسب سواری و سامان‌دهی چشمه‌ای برای جذب گردشگر است.

پروژه عظیم پایانه صادراتی گل و گیاه شمال توسط شرکت بازرگانی صنعتی آینده سازاران و با مشارکت بانک ملی در دست ساخت است و در این پایانه، علاوه بر گل و گیاه، تمام محصولات كشاورزی مازندران نیز به صورت مستقیم از طریق بورس قابل فروش اینترنتی به سراسر جهان خواهد بود.

علی احسانی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران در حاشیه بازدید از بزرگترین پروژه نیمه کاره مازندران با بیان اینکه فاز اول این پروژه حداقل باید تا قبل از سال ۹۴ بهره برداری شود، پیشرفت برخی قسمت های فاز یک آن را قابل قبول ندانست.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه، اولویت منطقه غرب مازندران، گردشگری، کشاورزی، بازرگانی و حمل و نقل است، گفت: پیشرفت فیزیکی برخی فعالیتها در پایانه گل و گیاه شمال دچار نقص است.

وی با بیان اینکه این طرح، پروژه ملی است گفت: باید با فوریت تیمی تشکیل شود تا نسبت به استقرار دوایر و دستگاهها اقدام شود.

معاون برنامه ریزی استاندار مازندران گفت: تسهیل در امر سرمایه گذاری از سوی بانکها بهویژه بانک ملی انجام شده است و باید حداقل قبل از سال جدید و نهایتا تا فروردین ماه فاز اول پایانه افتتاح شود.

در عین حال مدیرعامل شرکت بازرگانی صنعتی آینده سازان بهشت پارس درباره وضعیت این پایانه با بیان اینکه تلاش مدیرعامل بانک ملی استان و کارگروه اعتباری استان، تمدید تسهیلات صادر شد و باز پرداخت تسهیلات با سودش از سال ۹۵ به میزان ۷۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شروع می شود.

سردخانه کیوی آماده و سورتینگ و بسته بندی نیز در حال آماده شدن است و از سال آینده صادرات کیوی شروع می شود.یعقوب عابدینی با اشاره به اینکه شروع صادرات محصولات در دست برنامه ریزی است، گفت: سردخانه کیوی آماده و سورتینگ و بسته بندی نیز در حال آماده شدن است و از سال آینده صادرات کیوی شروع می شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا فاز اول پایانه که قرار بود مهرماه تکمیل شود، محقق نشد، عنوان کرد: مشکلات اداری استان آنقدر زیاد است که از دستگاه دولتی اطمینان نداریم تا به موقع کارهایشان و تعهدات را انجام دهند.

به گفته عابدینی مصوبات کارگروه های مختلف و تعدد مصوبات در دستگاه های مختلف داریم و قرار بود در تاریخ های متفاوت، برق، آسفالت، گاز و غیره انجام شود که محقق نشده است.

مدیرعامل شرکت بهشت پارس گفت: هیچ یک از مصوبات تاکنون اجرایی نشد که جای تاسف دارد در حالی که یکی از سردخانه ها دو سال قبل اجرایی شد ولی به دلیل نداشتن برق نتوانستیم بهره برداری کنیم که اگر اجاره می دادیم، تاکنون ظرف دو سه سال، یک میلیارد تومان هزینه مالی شرکت کمتر می شد.

وی تصریح کرد: باید بتوانیم خود را از درآمد نفت خودکفا کنیم. باید زیرساختهای مهیا شود که این امر مستلزم تمرکز صادرات در یک مکان است و این مکان، نظارت بر امور صادرات منطقه یا شهر را باید داشته باشد.

عابدینی با اشاره به ۲۶ مصوبه هیئت دولت، سه مصوبه مجلس و مصوبات کارگروه شورای اعتبارات، مصوبات صنعت و معدن گفت: بر این اساس باید صادرات متمرکز باشد تا صادرات را به صورت دائمی انجام دهیم.

از سال ۱۳۸۹ تاکنون مصوباتی داریم که پل ارتباطی پایانه صادراتی توسط راه و شهرسازی ساخته شود که تاکنون هیچ اقدامی نشد.مدیرعامل شرکت بهشت پارس افزود: از سال ۱۳۸۹ تاکنون مصوباتی داریم که اجرایی نشده است از جمله پل ارتباطی پایانه صادراتی که قرار است توسط راه و شهرسازی ساخته شود و تاکنون هیچ اقدامی نشده است. ما دچار خسارت شده ایم و چند میلیارد تومان به دلیل اجرا نشدن پل ارتباطی خسارت دیده ام که این شکایت در حال پیگیری است.

وی گفت: مهمترین موضوعی که در اجرای پایانه مدنظر است، استقرار دستگاه های اجرایی است و طبق توافق با بانک ملی فاز اول پایانه باید تا پایان سال جاری به بهره برداری رسد.

این فعال اقتصادی یادآور شد: این درحالی است که در بخش احداث راه و بهسازی آن، دستگاه متولی اقدامی صورت نداده است و خودمان در حال انجام آن هستیم و حتی مخلوط مورد نیاز را از مرزن آباد در حال خریداری هستیم.

عابدینی یادآور شد: برای پل و راه دسترسی قرار شد که به ما کمک شود و در این زمینه مصوبه داریم و طبق قوانین، دستگاه های مورد نیاز نظیر بانک، گمرک، قرنطینه، اداره استاندارد، بهداشت و درمان، دفتر دامپزشکی، اتاق بازرگانی، بذر و نهال، دفتر سازمان توسعه و تجارت، دفتر بیمه، حمل و نقل، ایستگاه پمپ بنزین باید در پایانه گل و گیاه مستقر شود.

مدیرعامل شرکت بهشت پارس یادآور شد: در زمینه تامین مالی فاز اول پایانه، ملکی را در نوشهر فروختم و از طریق همان منابع، فاز یک را در حال اجرا هستیم.

وی تصریح کرد: راهبردی که برای صادرات شرکت پیش بینی کردیم، شامل شناسایی مراکز تولیدی بود و تمامی کشاورزان و نوع محصول معرفی شدند و در زمینه نظارت و آموزش، تیمی برای نظارت روی تولید کننده ها داریم و در این زمنیه دانشگاه غیرانتفاعی بهشت پارس نیز مجوزش را از وزارت علوم اخذ کرده است.

یعقوب عابدینی، بحث بازاریابی و فروش محصول از طریق تالار بورس را مهم دانست و گفت: در این زمینه مطالعه ای روی کشورهای موفق از جمله هلند شده و تالار بورس را در حال مطالعه هستیم.

وی گفت: بحث آی تی و ایجاد ارتباط با جامعه جهانی ازدیگر اقدامات است. درباره آزمایشگاه ها برای دوایر ذیربط پیش بینی های لازم شده است تا محصولات کشاورزی پالایش شوند و به موازت آن باید دستگاه های سورتینگ و بسته بندی نیز خریداری شود.

عابدینی گفت: بسته بندی خوب برای کیفیت مناسب و شستشو از جمله دغدغه هاست و برای اینکه محصولات را در سردخانه ها نگهداری کنیم به سردخانه های زیر و بالای صفر نیاز داریم. هر دو سردخانه وارد مدار شده اند که اگر مشکل برق رفع شود، این سردخانه ها به عنوان کمک پایانه مورد استفاده قرار می گیرند.

مدیرعامل شرکت صنعتی انبوه سازان بهشت پارس یادآور شد: انبار استاندارد از جمله نیازهاست که بخش اداری، نگهداری و تعمیرگاه در حال انجام است و در فاز یک بهره برداری می شود.

وی حمل و بارگیری را از دیگر نیازها بیان کرد و گفت: باید زیرساختهای مورد نیاز انجام شود تا از طریق خطوط هوایی، زمینی و کشتیرانی صادرات انجام شود و اکنون یکی از موانع، حمل کالاست.

عابدینی یادآور شد: بحث رهگیری و کیفیت از دیگر برنامه هاست که کدینگ محصولات پایانه در دست اقدام است تا در قالب چارت استانداردی ارائه شود.

فاز اول شامل گیت ورودی، باسکول، انبار پایانه، تصفیه خانه، آزمایشگاههای دولتی، دفاتر دولتی، ساختمان سورتینگ و سردخانه است.وی با اشاره به اینکه۶۰ هزار متر بنا در ۱۰ هزار هکتار بنا برای پایانه در دست ساخت است گفت: فاز اول شامل گیت ورودی، باسکول، انبار پایانه، تصفیه خانه، آزمایشگاههای دولتی، دفاتر دولتی، ساختمان سورتینگ و سردخانه است که در این فاز باید بهره برداری شود.

عابدینی یادآور شد: فاز یک گیت ورودی ۱۰۰ درصد انجام شد، راه ورودی داخلی پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی دارد، باسکول کامل اجرا، انبار پایانه نیز کامل اجرا شد، تصفیه خانه فاضلاب رشد ۸۰ درصدی داشته، آزمایشگاههای دولتی و دفاتر دولتی نیز از نظر ساختمانی رشد ۸۰ درصدی دارند.

وی افزود: سردخانه ها نیز تکمیل شده اند و دارای ظرفیتی مجموعا سه هزار تنی است و ساختمان سورتینگ و بسته بندی نیز شش هزار متر مربع فضا دارد که دفاتر آن می تواند به صادرکنندگان واگذار شود.

یعقوب عابدینی یادآور شد: فضای داخل محوطه سورتینگ و بسته بندی از دیگر اقدامات است و دستگاه های سورتینگ کامل شناسایی شده است.

وی گفت: برای آزمایشگاه ها مکاتبات زیادی کردیم ولی مرجعی به ما نگفت آزمایشگاه ها باید استانداردهای خاصی داشته باشند و دستگاه های مورد نیاز نیز باید مستقر شوند.

مدیرعامل شرکت انبوه سازان بهشت پارس یادآور شد: در زمینه استقرار دستگاه های دولتی، اینترنت و آی تی نیز تهیه می شود و تمام مراحل کار در حال انجام است.

وی با بیان اینکه، مشکل مالی در زمینه اجرای طرح فاز اول نداریم، گفت: تکمیل شدن پایانه مثل یک زنجیره به هم وصل است ولی هنوز ماهیت استقرار دوایر مشخص نیست.

 وی با بیان اینکه ۲۶ آزمایشگاه در پایانه باید مستقر شود گفت: در فاز اول، برای هشت آزمایشگاه قیمت گرفتیم ولی منابع ما برای خرید دو آزمایشگاه کفایت می کند که دستگاههای این آزمایشگاه مشخص شده است.طبق بررسی صورت گرفته از سوی دفتر فنی و تیم اجرایی، ۲۰ فروردین روز مناسبی برای افتتاح پایانه است.

عابدینی درباره زمان افتتاح فاز اول پایانه یادآور شد: طبق بررسی صورت گرفته از سوی دفتر فنی و تیم اجرایی، ۲۰ فروردین روز مناسبی برای افتتاح پایانه است.

مصطفی سالار مدیرعامل شرکت توزیع غرب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت برق پایانه گفت: قرار بود پست و خط ۶۳ ولت اجرا و سرانجام مقرر شد ترانسی برای رفع مشکل برق نصب شود و بنا به اظهار مدیرعامل شرکت، ۱۰۰ میلیون تومان پیش پرداخت داشته است.

وی با بیان اینکه شرکت بهشت پارس بعد از مدتی وجه پرداختی را پس گرفت گفت: با این حال در ۳۰ تیرماه امسال مجوز ارائه برق به اندازه یک مگاوات ارائه شد ولی تا این لحظه کاری انجام نشد درحالی که برای برقدار شدن فاز یک، باید لوازم اندازه گیری نصب شود که حدود ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران نیز در زمینه گازرسانی به پایانه گل و گیاه به خبرنگار مهر گفت: از سال ۸۹ برای گازرسانی پایانه پیگیری شده است ولی هنوز عقد قرارداد با شرکت گاز انجام نشده است و آخرین ابلاغ هزینه نیز ۱۷ دیماه امسال صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه باید عملیات جوشکاری گرم صورت گیرد، گفت: ایستگاه چهار هزار متر مکعبی گاز باید ایجاد و به دلیل تاخیر در عقد قراردادها، قیمت ها نیز با نوسان مواجه شده است و پس از عقد قرارداد باید با مسئولان شرکت ملی گاز صحبت کنیم.

ذوالفقاری نماینده راه و شهرسازی مازندران نیز به خبرنگار مهر گفت:  با توجه به اینکه از اعتبارات استانی امکان مساعدت مالی برای راه دسترسی به پایانه نبود ولی بر اساس پروژه های راه روستایی قرار شد برای تامین قیر اقدام شود و حواله قیر به مقدار مورد نیاز تحویل پیمانکار شده است.

وی گفت: ۲.۵ کیلومتر راه باید ایجاد شود و کسانی که در محدوده راه قرار دارند باید مشارکت داشته باشند.

فرماندار عباس آباد نیز گفت: راه دسترسی به پایانه در حال اجراست که توسط پیمانکار و مشارکت دولت قرار است صورت گیرد ولی راه مدنظر شرکت، راه خط انتقال لوله گاز است که قرار شد دو دستگاه پل در آن احداث شود.

سید امیر حسینی جو بحث راه و حمل و نقل را مهم برشمرد و گفت: با وضعیت موجود، امکان ارتباط از روستا به پایانه از طریق مسیر موجود ممکن نیست.

تشریفات گمرکی در زمینه محصولات به زمان و مکان خاصی وابسته نیست و اینکه گمرک حتما باید در پایانه مستقر شود، درست نیست.همچنین ابولقاسم یوسفی نژاد مدیرکل گمرکات مازندران نیز در زمینه استقرار گمرک در پایانه گل و گیاه به خبرنگار مهر گفت: تشریفات گمرکی در زمینه محصولات به زمان و مکان خاصی وابسته نیست و اینکه گمرک حتما باید در پایانه مستقر شود، درست نیست.

وی گفت: ارزیابی در محل از سوی گمرک در حال انجام است و امکان حضور دائمی در پایانه ممکن نیست و وجهه قانونی ندارد.

هبت الله ویسی مدیر امور شعب بانک ملی مازندران نیز با بیان اینکه، بانک ملی با مبلع ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در پروژه پایانه مشارکت داشته است، گفت: تاکنون اجرای این طرح بیش از ۷۰ ماه طول کشیده است و امیدواریم فاز اول به زودی اجرایی شود.

وی به برنامه های بانک برای سرمایه گذاری در طرح های بزرگ استان اشاره کرد و گفت: مقرر شد پایانه امسال به بهره برداری رسد و سند مالکیت زمین پایانه در گرو بانک است و برای بهره برداری فاز یک هیئت مدیره موافقت کرد تا ۱۵ فروردین سال ۹۴ تکمیل شود.

ویسی گفت: در این فاز پروژه پایانه باید به درآمد زایی برسد و بعد از بهره برداری تقسیط قسط شروع شود.

به گزارش مهر، استان مازندران در تولید درخت و درختچه‌های زینتی مقام نخست و در تولید گل‌های زینتی مقام دوم كشور را دارد و ۹۰ درصد تولید گل‌های گلخانه‌ای و زینتی مازندران در غرب این استان تولید می‌شود.

در حال حاضر ۱۶ درصد گل و گیاه كشور یعنی سالانه ۱۶۰ میلیون شاخه و اصله و گلدان گل در ۶۰۰ هكتار فضای بسته گلخانه‌ای و باز در استان مازندران تولید می‌شود  و طبق آمار، ۱۲ درصد این مقدار تولیدات به ضایعات تبدیل می‌شود كه نبود سامانه مناسب حمل و نقل، بسته‌بندی نامناسب، بازاریابی ضعیف، نبود نمایشگاه دایم، نبود هماهنگی‌های بین بخشی، ضعف تشكیلاتی اتحادیه گل و گیاه زینتی، ناشناخته بودن بازار هدف و ضعف دانش صادركنندگان از فنون بازاریابی بین‌المللی از جمله دلایل آن است.

در استان مازندران سالانه در مجموع حدود ۲۳۵ میلیون گل و گیاه زینتی و ۳۸ میلیون درختچه به ارزش تقریبی ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت اصله و شاخه و گلدان و بوته و پیاز تولید می‌شود، ولی فقط پنج تا هفت درصد از گل و گیاه تولید شده در این استان صادر می‌شود كه بسیار كمتر از توان موجود است.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.