فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

این توصیه های مفید برای برداشت محصول خوش طعم و پرطرفدار در اواخر تابستان و پاییز ارائه شده است:

سیب : بهترین راه برای این که تصمیم بگیرید چه زمانی سیب رسیده است، مشاهده ظاهر آن و نمونه برداری است. یک گاز از سیب بزنید! اگر سیب آب دار و خوش طعم است، آماده برداشت می باشد. رنگ آن نیز میتواند در پی بردن به رسیده بودن سیب مفید باشد اما برخی انواع سیب مدتها پیش از رسیده شدن، قرمز میشوند. همه سیبهایی را که ظاهر مشابه دارند بچینید و سیبهای کم رسیده تر را بگذارید بماند تا کاملا برسد. برای نگهداری سیب آنها را در روزنامه یا کاغذ به صورت شل بپیچید و مطمئن شوید سیبها با هم تماس ندارند. در صورتی که سیبها را در فضای خنک و تاریک ذخیره کنید، تا 5 ماه سیبها را میتوانید نگه دارید.

کلم : برداشت کلم زمانی انجام میشود که سر آن سفت و تقریبا پر باشد. با استفاده از یک چاقو درست از قاعده سر کلم، آن را ببرید. بگذارید ریشه ها و تعدادی از برگها در گیاه بمانند. محصول دوم کلمهای کوچکتر هستند که ممکن است از ساقه رشد کنند.

طالبی یا خربزه : خربزه پس از این که برداشت شد، دیگر شیرین تر نمیشود بنابراین برای برداشت آن عجله نکنید. میوه ها را هر یک روز در میان بررسی کنید. انواعی که پوست مشبک دارند را باید زمانی برداشت کنید که پوستشان مایل به قهوه ای شود. در این زمان رایحه خوبی دارند و ساقه میوه شروع به خزیدن و دور شدن از میوه میکند.

هویج : هویج را با شروع سرد شدن هوا، از خاک بیرون بکشید. بر خاک هویجهای دیر رس به شدت مالچ بریزید تا بتوانید اوایل ماههای زمستانی آنها را برداشت کنید. در هنگام بیرون کشیدن هویجها مراقب باشید آنها را نشکنید یا خراب نکنید.

خیار : خیار را به طور منظم برداشت کنید تا میوه دهی آن ادامه یابد. در صورتی که میوه پس از رسیده شدن بیش از حد روی بوته یا درخت بماند، ممکن است باعث شود گیاه تولید گلها و میوه های جدید را متوقف کند. پس از این که گیاه میوه داد، شاخه های جانبی آن را حذف کنید تا گیاه انرژی لازم برای میوه دهی را داشته باشد. این کار به گیاه کمک میکند سریعتر و بزرگتر رشد کند. انتهای نرم ساقه خیار را حدود دو هفته پیش از اولین زمان سرما، بچینید. این کار باعث میشود میوه روی گیاه پیش از سرما برسد.

شوید : در تمام طول فصل برگهای آن را بچینید. دو تا سه روز برگهای تازه یا فریزری را در کیسه پلاستیکی میتوانید نگه دارید و استفاده کنید. برای برداشت تخم گیاه، سر گلها را زمانی که خشک شده و به رنگ قهوه ای روشن در آمده اند، بچینید. تخمها را در یک کاغذ جمع کنید. تخمهای کاملا خشک را در ظرف شیشه ای غیر قابل نفوذ در مقابل هوا و در مکانی تاریک نگهداری کنید.

بادمجان : بادمجان را زمانی برداشت کنید که پوست آن درخشان و صاف است. ساقه میوه را با قیچی باغبانی بچینید، هرگز میوه را از بوته نکشید.

سیر : سیر را زمانی برداشت کنید که بیشتر برگهای گیاه قهوه ای رنگ شده اند. بیشتر از دو هفته پس از قهوه ای شدن برگها، ساقه زیرزمینی سیر را در خاک رها نکنید چون پوشش کاغذی آن خراب شده و در نهایت از هم باز میشوند و طول عمر محصول کاهش می یابد.

زردک : پس از شرایط سرما، ریشه را خارج کنید یا به شدت با کاه مالچ بریزید تا گیاه در خاک بماند و در طول زمستان آن را برداشت کنید. در نواحی خیلی سرد، زردک را در خاک بگذارید بماند تا در بهار پیش از این که رشد آن شروع شود، محصول را از خاک در بیاورید.

سیب زمینی : در تابستان، سیب زمینی های کوچک و تازه را همین که گیاه شکوفه میدهد، برداشت کنید. خاک را با انگشتان خود بگردید تا جای آنها را پیدا کنید. برداشت اصلی زمانی آماده است که راس گیاه به رنگ زرد در آمده و میمیرد. فورا سیب زمینی های شکاف خورده را مصرف کنید. برای نگهداری طولانی مدت، سیب زمینی ها را به مدت 10 تا 14 روز در مکانی تاریک با رطوبت بالا در دمای 12 تا 15 درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس آنها را در مکانی با تهویه مناسب و رطوبت متوسط در دمای 4 تا 7 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.

فلفل : فلفل را از میان ساقه با استفاده از چاقو یا قیچی تیز از گیاه بچینید. اگر سعی کنید فلفل را از گیاه بکشید و بکَنید، ممکن است شاخه بشکند و بار این فصل کاهش یابد. برای بهترین نتیجه، اولین بار فلفل را زمانی بچینید که سبز هستند، سپس بگذارید بار بعدی برسد و رنگ و اندازه آن کامل شود. این شیوه باعث میشود گیاه تصور کند فلفل خیلی کمی تولید کرده است بنابراین بیشتر میوه میدهد. همین که رنگ فلفلها رسیده شد، زود آنها را بچینید تا محصول خوبی به دست بیاورید، نگذارید فلفلها روی گیاه بمانند.

گوجه فرنگی : برای بهترین طعم، میوه را پس از این که در روی گیاه کاملا رسیده شد، بچینید. میوه های افتاده را بردارید و بشویید. در صورتی که تهدید سرمازدگی وجود دارد، همه میوها را بچینید و بگذارید در فضای داخل برسند یا این که از همان گوجه های سبز رنگ استفاده کنید. گوجه فرنگی رسیده و یا سبز را میتوان برای مصرف آشپزی در طول زمستان فریز کرد.

شلغم : همین که برگهای شلغم به اندازه کافی بزرگ شد، با چاقوی تیز آنها را برداشت کنید. از قاعده برگهای گیاه بگیرید و ریشه را بکشید. بهترین زمان برداشت شلغم زمانی است که قطر ریشه بین 5 تا 7 سانتیمتر شده باشد. شلغم در صورتی که پیش از سرمای شدید برداشت شود، بهتر می ماند. شلغمها را در مکان خنک در جعبه های پوشیده با خاک اره یا ماسه مرطوب نگهداری کنید. برگهای آن را میتوانید فریز کنید. محصول زمستانی پس از سرما باید برداشت شود تا بهترین طعم را داشته باشد. در آب و هوای معتدل گیاه را در پاییز بکارید تا در طول زمستان رشد کند.

هندوانه : هندوانه را زمانی برداشت کنید که پیچک تاب خورده آن قهوه ای و چروکیده شده باشد و وقتی به میوه ضربه میزنید، به نظر تو خالی برسد.

کدو حلوایی : زمانی که پوست کدو به قدری سخت شده است که نمیتوانید با ناخن در آن فرو رفتگی ایجاد کنید، میوه را با قیچی تیز و تمیز از ساقه ببرید. 2.5 سانتیمتر از ساقه متصل به میوه را بگذارید بماند. در صورتی که با له و خراب شدن کدو مشکل دارید، میوه های جوان را روی تخته بچینید تا روی خاک نمانند.

کدو سبز : کدو سبز را وقتی 5 سانتیمتر قطر و 15 تا 20 سانتیمتر طول دارد، برداشت کنید. هر روز به آنها سر بزنید و برداشت کنید تا گیاه بار خوبی تولید کند و کدوها بزرگ و سفت باشند. با استفاده از یک چاقوی تیز آنها را از 2.5 سانتیمتر بالای کدو، از ساقه جدا کنید.

منبع

"RTL"> 3961

 

 

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.