فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

تهران-ایرنا-رئیس مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA RCSTT) از توافق صورت گرفته برای راه اندازی مرکز مطالعات و آموزش گیاهان دارویی کشورهای عضو این اتحادیه در ایران خبر داد.

دکتر محمود مولانژاد روز شنبه درخصوص جزییات راه اندازی و فعالیت مرکز مطالعات و آموزش گیاهان دارویی کشورهای حاشیه اقیانوس هند به خبرنگار علمی ایرنا گفت: کشورهای منطقه اقیانوس هند و ایران به لحاظ برخورداری از تنوع گیاهان دارویی وضعیت بسیار خوبی دارند به طوریکه در ایران، بیش از دو هزار گیاه دارویی شناخته شده که حدود یک هزار و 200 گونه آن، خاص کشور ما است و در اقلیم دیگر کشورها دیده نمی شود.

وی افزود: کشورهای دیگری مانند هند، مالزی و تایلند نیز تقریبا همین وضعیت را دارند و محل رویش بسیاری گونه های گیاهی منحصر به فرد هستند و همین ویژگی ها، شرایط خاصی را به لحاظ پتانسیل پرورش گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی در منطقه اقیانوسیه ایجاد کرده است.

مولانژاد با ابراز تاسف از خام فروشی گیاهان دارویی در کشورهای برخوردار از این منابع طبیعی، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از محصولات و گیاهان دارویی کشورهای حاشیه اقیانوس هند به صورت خام به کشورهایی مانند چین و آلمان صادر می شود و بدون اینکه درآمد چندانی برای کشورهای مبدا ایجاد کند پس از فرآوری صنعتی، ارزش افزوده زیادی برای کشورهای صاحب تکنولوژی تولید داروهای گیاهی به وجود می آورد.

به گفته وی، این موضوع در چندین کنفرانس کشورهای عضو اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند که طی یک سال و نیم گذشته به میزبانی عمان، تایلند و هند ترتیب یافت به بحث و بررسی گذاشته شد و توسعه فناوری گیاهان دارویی در منطقه IOR و تدوین استاندارد گیاهان دارویی در این منطقه مدنظر قرار گرفت.

مولانژاد با یادآوری اینکه دبیرخانه اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در جزیره موریس و مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری این اتحادیه در تهران استقرار دارند، ادامه داد: چند هفته قبل در جلسه ای که با حضور مقامات ارشد اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در موریس برگزار شد، دولت هند موافقت کرد که بزرگترین مرکز گیاهان دارویی و اسانس این کشور در کنار مرکز منطقه ای علوم و فناوری اتحادیه قرار گیرد تا از تخصص آنها برای توسعه فناوری و تدوین استانداردهای مربوط به گیاهان دارویی در سطح منطقه استفاده کنیم.

قائم مقام سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در امور بین الملل، مدیریت سنتی را یکی از نقص های شرکتهای ایرانی فعال در حوزه گیاهان دارویی برشمرد و گفت: در بازدیدها و دیدارهایی که از شرکتهای تولید و فرآوری گیاهان دارویی در کشور داشتیم دست اندرکاران این صنایع اذعان داشتند که شرکت های خود را به شیوه های سنتی اداره می کنند و آموزش های مدیریتی لازم را فرا نگرفته اند.

وی افزود: ضعف مدیریتی شرکتهای گیاهان دارویی موجب شده که توان رقابتی به ویژه در بازارهای بین المللی در آنها شکل نگیرد و بهره وری لازم را نداشته باشند و صاحبان این شرکتها در سالهای اخیر خواهان فراگرفتن آموزش های جدید مدیریتی برای ورود به بازارهای بین المللی بودند.

مولانژاد خاطرنشان کرد: از همین رو و با توجه به اینکه مدیریت سنتی شرکتهای گیاهان دارویی، منحصر به ایران نبوده و گریبانگیر دیگر کشورهای حاشیه اقیانوس هند نیز بود پیشنهاد دادیم که یک مرکز مطالعات و آموزش گیاهان دارویی در سطح اتحادیه IOR شکل گیرد که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت.

به گفته وی قرار است مرکز مطالعات و آموزش گیاهان دارویی اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در ایران به مرکزیت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و همکاری بخش خصوصی راه اندازی شود که تفاهمات اولیه در این زمینه صورت گرفته و تفاهم نامه نهایی میان بخش خصوصی و این سازمان به زودی منعقد خواهد شد.

مولانژاد بیان داشت: مرکز گیاهان دارویی و اسانس کشور هند که در زمینه های فناوری تولید محصول، سخت افزار و ماشین آلات مورد نیاز در حوزه فرآوری گیاهان دارویی فعالیت دارد و دستاوردهای خود را برای تولید به شرکت ها واگذار می کند در کنار ما قرار خواهد گرفت و با هماهنگی طرفین، برنامه سالانه کشورهای عضو اتحادیه حاشیه اقیانوس هند در زمینه آموزش، انتقال فناوری، مدیریت محصولات، بازاریابی، استانداردسازی، دوره های آموزشی کوتاه مدت و حتی بورسیه دوره های دکتری تخصصی و فرصت های مطالعاتی دکتری در حوزه گیاهان دارویی تنظیم و ارائه خواهد شد.

وی تدوین استانداردهای منطقه ای، حفظ و گسترش ذخیره زیستی گیاهان دارویی، افزایش سطح تولید و توان رقابتی در بازارهای جهانی، تقویت بخش خصوصی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشورهای عضو اتحادیه حاشیه اقیانوس هند را از جمله پیامدهای مورد انتظار از راه اندازی مرکز مطالعات و آموزش گیاهان دارویی این اتحادیه عنوان کرد.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.