فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

خبرگزاري آريا-  فلفل دلمه اي يکي از سبزيجاتي است که به علت شکل زيبا، جنس جذاب، طعم متفاوت و رنگ هاي متنوع بسيار مورد توجه قرار دارد. 

فلفل دلمه اي يکي از سبزيجاتي است که به علت شکل زيبا، جنس جذاب، طعم متفاوت و رنگ هاي متنوع بسيار مورد توجه قرار دارد. اين گياه در چهار رنگ مختلف سبز، زرد، نارنجي و قرمز در بازار عرضه مي شود. جالب است بدانيد که هر کدام از اين رنگ ها معرف خاصيت ويژه اي از اين گياه است.

جام جم سرا:

با اين که همه اين فلفل هاي دلمه اي خواص مشابهي دارند، ولي داراي تفاوت هاي زيادي نيز مي باشند. در اين مقاله سعي داريم شما را با خواص رنگ هاي متفاوت فلفل دلمه اي بيشتر آشنا نماييم.

ويژگي هاي مشترک در رنگ هاي مختلف فلفل دلمه اي

فلفل دلمه اي به علت دارا بودن آب ميان بافتي فراوان يکي از کم کالري ترين سبزي ها مي باشد. با وجود اينکه فلفل دلمه اي سبز رنگ در ميان اکثر افراد شناخته شده تر مي باشد، اما پيگمان هاي ايجادکننده رنگ قرمز، نارنجي و زرد خواص بسياري دارند. از نظر طعم، فلفل دلمه اي سبز کمي تلخ تر است و فلفل هاي زرد، نارنجي و قرمز شيرين تر هستند و به حالت ميوه اي بيشتر شبيه مي باشند. فلفل دلمه اي گياه تندي نيست؛ زيرا کاپسايسين که باعث طعم تندي در فلفل مي شود، در اين فلفل به مقدار بسيار ناچيزي وجود دارد.

 

 


فلفل دلمه اي، داراي فيبر و ساير ريزمغذي ها


فلفل دلمه اي سرشار از ويتامين هاي گروه ب مانند تيامين، ريبوفلاوين و ب6 است که ويتامين هاي موثر در تبديل مواد غذايي به انرژي مي باشند. فلفل دلمه اي همچنين گياهي سرشار از فيبر، پروتئين و آهن مي باشد. فيبر در غذاهاي گياهي مانند ميوه ها، سبزي ها، غلات کامل و حبوبات يافت مي شود و بدن برخلاف پروتئين، کربوهيدرات و چربي نمي تواند آن را هضم کند و در دستگاه گوارش با اتصال به چربي ها و افزايش دفع آن ها، موجب کاهش فشارخون و کلسترول خون مي گردد. همچنين موجب جذب آهسته تر قند خون مي شود. در نتيجه باعث مي شود تا قند خون در حيطه نرمال ثابت بماند. از اثرات ديگر فيبر، التيام التهاب هاي ايجادشده در قسمت هاي مختلف بدن مي باشد.

 

 


فلفل دلمه اي قرمز، همان فلفل دلمه اي سبز رسيده


فلفل دلمه اي سبز رنگ وقتي خيلي رسيده مي شود به رنگ قرمز تبديل مي شود که رسيده تر، شيرين تر و با طعمي ملايم تر است. ويتامين ث و کاروتنوئيدها در حالت رسيده بيشتر هستند. هم چنين ظرفيت آنتي اکسيداني در فلفل دلمه اي قرمزرنگ بيشتر از فلفل دلمه اي سبز مي باشد. به منظور تهيه فلفل دلمه اي قرمز، بايد توجه کرد که رنگ آن روشن باشد و پوست سفتي داشته باشد. ولي فلفل هايي که پوست کدر و چروکيده دارند، به سمت فرآيند فساد پيش مي روند و مواد مغذي شان به شدت افت مي کند.

 

 


فلفل دلمه اي قرمز، بيش ترين مقدار ويتامين ث


با وجود اينکه فلفل دلمه اي سبز و زرد هم منابع خوبي از ويتامين ث مي باشند، اما فلفل دلمه اي قرمز بيش ترين ميزان ويتامين ث را دارا مي باشد. به گونه اي که دو برابر نياز روزانه به ويتامين ث را تامين مي کند. ويتامين ث يک آنتي اکسيدان بسيار قوي مي باشد. ويتامين ث در تسريع روند بهبود عفونت ها، ترميم زخم ها و جراحات پوستي، توليد کلاژن موجود در غضروف ها و مفاصل استخواني، تامين سلامت استخوان ها و دندان ها و استحکام رگ هاي خوني موثر است.


فلفل دلمه اي قرمز، داراي قوي ترين آنتي اکسيدان


مسئول رنگ قرمز شفاف در فلفل دلمه اي، ليکوپن مي باشد که آنتي اکسيدان بسيار قوي است؛ و تحقيقات متعدد ثابت کرده است که ليکوپن از سرطان پروستات و بيماري هاي قلبي پيشگيري مي کند. ليکوپن ماده اي است که وقتي در معرض حرارت قرار بگيرد، آزاد مي شود. بدين منظور لازم است کمي آن را در روغن تفت داد يا کبابي کرد.

 

فلفل دلمه اي قرمز، تامين سلامت استخواني


فلفل دلمه اي قرمز 55 تا 75 درصد نياز روزانه بدن به مواد مغذي مورد نياز در سلامت استخوان را تامين مي نمايد. اين مسئله به دليل دارا بودن مقادير فراواني از ريزمغذي هايي چون: کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم و روي مي باشد که همگي، از مواد مغذي مورد نياز در استحکام و حفظ بافت استخواني مي باشند.


پاپريکا، ادويه اي برگرفته از فلفل قرمز


ادويه پاپريکا، از فلفل دلمه اي قرمز رنگ يا فلفل چيلي قرمز گرفته مي شود. اين ادويه به منظور بهبود طعم در غذاها بسيار کاربرد دارد. اين ادويه سرشار از ويتامين A،ِ و نيز ويتامين ب مي باشد که ويتامينِ در تقويت نوروترانسميترهاي سيستم اعصاب و رشد و نمو سلول هاي بدن موثر مي باشد.

 

 

فلفل دلمه اي


فلفل دلمه اي سبز، سرشار از منيزيم


علت رنگ سبز اين فلفل دلمه اي، مقادير فراوان کلروفيل در آن مي باشد که در پيوند با منيزيم است. منيزيم در بهبود حافظه و يادگيري اثرات زيادي دارد. همچنين منيزيم در جهت کاهش فشارخون موثر است. مقادير فراوان ب6 و منيزيم موجود در فلفل دلمه اي سبز، باعث کاهش اضطراب ناشي از سندرم پيش از قاعدگي مي شود و به منظور بهبود علائم اين سندرم موثر مي باشد. فلفل دلمه اي سبز ويتامينِ فراواني دارد که در بهبود عملکرد سيستم ايمني و محافظت سلولي اثر دارد.

 


فلفل دلمه اي زرد، سرشار از ويتامين ها


با اينکه فلفل دلمه اي سبزرنگ متداول ترين نوع فلفل دلمه اي در قفسه مغازه ها مي باشد؛ اما نوع زرد آن محتواي مقدار بيشتري از انواع ويتامين ها است. فلفل دلمه اي زرد منبع بسيار خوبي از ويتامين ث است. يک فلفل دلمه اي متوسط زردرنگ نيمي از نياز روزانه به ويتامين ث را بر آورده مي کند. ويتامين ث به منظور پيشگيري از آرتريت، سلامت دندان و استخوان اثر دارد. نياسين که از ويتامين هاي گروه ب مي باشد، به منظور تامين سلامت پوست، سيستم عصبي و سيستم گوارشي موثر است. همچنين اين فلفل سرشار از فولات است که براي پيشگيري از نقايص مادرزادي کاربرد دارد.


فلفل دلمه اي زرد و نارنجي، عينک آفتابي طبيعي


فلفل هاي زرد، نارنجي و قرمز منبع بسيار خوبي از کاروتنوئيدها هستند. کاروتنوئيدها گروهي از مواد شيميايي گياهي مي باشند که سلامت چشم ها را به همراه دارند. کاروتنوئيدهاي موجود در فلفل هاي دلمه اي عبارتند از:

 


1. بتاکاروتن که مسئول ايجاد رنگ نارنجي در هويج، کدو حلوايي، فلفل دلمه اي نارنجي و... مي باشد، در سلول هاي بينايي تبديل به ويتامين ا مي شود؛ که اين ويتامين به منظور تقويت فرآيند بينايي بالاخص در نور کم کاربرد دارد. همچنين اين ويتامين در بهبود عملکرد سيستم ايمني و سلول هاي شاخي پوست موثر مي باشد. بتاکاروتن همچنين از آنتي اکسيدان هاي بسيار قوي مي باشد که افراد را در برابر ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي محافظت مي کند.


2. لوتئين و زآگزانتين که رنگ زرد را در زردآلو، فلفل دلمه اي زرد و ... ايجاد مي کند. از مواد اصلي تشکيل دهنده ماکولاي چشم مي باشند و ماکولاي چشم را از آسيب هاي ناشي از افزايش سن محافظت مي کنند و کمبود آن ها آب مرواريد را در پي دارد. در حقيقت فلفل دلمه اي زرد و نارنجي را مي توان نوعي عينک آفتابي طبيعي براي چشم ها دانست.


توجه: به طور کلي انواع فلفل از جمله فلفل دلمه اي جزء مواد غذايي آلرژي زا محسوب مي شوند و بهتر است افرادي که پوستي حساس و تحريک پذير دارند و با مصرف غذاهاي آلرژي زا دچار جوش، کهير، آکنه و اگزماي پوستي مي شوند، انواع فلفل هاي دلمه اي را از رژيم غذايي خود حذف نمايند.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.