خبرگزاري آريا- به طور کلي از گياهان براي تهيه مواد غذايي، داروها، عطرها و همچنين معطر و خوشمزه کردن غذاها استفاده مي شوند.
به طور کلي از گياهان براي تهيه مواد غذايي، داروها، عطرها و همچنين معطر و خوشمزه کردن غذاها استفاده مي شوند. استفاده عمومي از گياهان مخصوص
آشپزي
و گياهان داروئي متفاوت است. در استفاده از گياهان داروئي از تمامي بخش هاي گياه اعم از برگ ها، ريشه ها، گل ها، دانه ها، پوست و ... استفاده مي شود ولي در مصرف آشپزي معمولاً تنها از ساقه و برگها استفاده مي شود و همچنين براي تهيه ادويه ها از دانه ها، پوست، ريشه و ميوه گياه استفاده مي شود.
گياهان داروئي يا همان گياهان طبي داراي کاربردهاي متعددي هستند. از اين گياهان جهت درمان يا پيشگيري بيماري هاي مختلف استفاده مي شود. براي آشنائي با پاره اي از خواص و عوارض ناشي از مصرف برخي گياهان طبي، در ادامه به چند مورد از آنها اشاره مي کنيم.
به طور کلي گياهان داروئي به همان نسبت که مي توانند در پيشگيري و درمان بيماري ها نقش داشته باشند، مي توانند باعث بروز مشکلات زيادي نيز براي فرد شوند، لذا مصرف آگاهانه و درست گياهان داروئي بسيار مهم است. به عنوان مثال بسياري از گياهان باعث کم کار شدن و يا برعکس، موجب پر کار شدن تيروئيد مي شوند به همين دليل قبل از مصرف هر گونه گياه داروئي، ابتدا از خواص و مضرات آن آگاهي کامل را پيدا کنيد و حتماً قبل از مصرف با پزشک معالج خود مشورت کنيد.