فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته در سال 90-89 سرانه مصرف میوه در استان مرکزی 175 گرم در روز بوده و این رقم در کشور به 202 گرم می‌رسد، در صورتی که براساس استاندارد، سرانه مصرف روزانه میوه باید 260 گرم باشد.

نسرین یادگاری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا) منطقه مرکزی، به عادات غذایی مردم اشاره کرد و گفت: میزان مصرف میوه در کشور و به تبع آن استان مرکزی پایین‌تر از استاندارد است.

وی همچنین مصرف استاندارد سبزی را در طول روز 350 گرم عنوان کرد که این رقم در استان مرکزی و کشور به ترتیب 294 گرم و 286 گرم برآورد شده است.

وی با اشاره به اینکه مصرف برخی مواد غذایی امکان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می‌دهد، گفت: سوسیس و کالباس از جمله موادی است که مصرف آنها در افراد باید به حداقل ممکن برسد. طبق بررسی‌های سال 91-90 حدود 41 درصد از مردم استان به صورت هفتگی مصرف سوسیس و کالباس دارند و همچنین حدود پنج درصد از جامعه نیز در طول هفته پیتزا مصرف می‌کنند که لازم است با توجه به آسیب‌هایی که مصرف آنها برای بدن و سلامتی دارد، مصرف این مواد به حداقل برسد.

یادگاری با بیان اینکه این آمار به صورت پرسش‌های حضوری از مردم تهیه شده است، تصریح کرد: طبق آمار تنها 24 درصد از مردم روزانه نوشابه مصرف نمی‌کنند، همچنین تنها 42.3 درصد ماءالشعیر نمی‌خورند که در هر صورت با توجه به تخریب‌هایی که این نوشیدنی‌ها برای بدن در پی دارد، باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

وی همچنین عدم مصرف چیپس و پفک در روز را مختص تنها 25.4 درصد از جامعه عنوان کرد و با اشاره به حضور همیشگی نمکدان بر سر سفره غذای 54.8 درصد در خانواده افزود: تنها 67 درصد مردم روغن سرخ کردنی استفاده می‌کنند و 27.6 درصد نیز برای پخت و پز و سرخ کردن روغن جامد مصرف می‌کنند.

این کارشناس تغذیه مصرف روزانه شیر در استان مرکزی را 32.2 درصد عنوان کرد و گفت: متأسفانه حدود 25 درصد مردم استان به هیچ عنوان شیر مصرف نمی‌کنند و علاوه بر آن حدود 60 درصد از مردم نیز لبنیات محلی استفاده می‌کنند که دارای چربی بسیاری است.

وی با تأکید بر اینکه عدم آگاهی مردم باعث شده است که عملاً و با دست خود بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان را به خود تحمیل کنند، عنوان کرد: تنها 30 درصد مردم استان می‌دانند که نوشابه پوکی استخوان ایجاد می‌کند، 26.3 درصد از مردم اطلاع دارند که غذاهای آماده و فست فودها سرطان‌زا هستند و 42 درصد نیز نسبت به چاق‌کننده بودن آن آگاهی دارند. همه این عوامل و عدم آگاهی‌ها باعث افزایش آمار بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها شده است.

یادگاری اضافه کرد: طبق آمار 58.7 درصد مردم استان نان لواش و 78.3 درصد نان سنگک مصرف می‌کنند. عدم مصرف نان‌های سبوس‌دار، کاهش مصرف فیبر، مصرف بیش از حد نوشابه، روغن چیبس و پفک ابتلا به بیماری‌ها را میسر کرده است و عادات غذایی غلط بیش از هر چیز سلامتی را در خطر قرار داده است .

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان تأکید کرد: تغییر سبک زندگی و عادات غذایی نامناسب با توجه به شرایط کنونی و آمارها، بیش از هر چیز در راستای ارتقای سلامتی مهم است. قطعاً با ایجاد این تغییرات می‌توان سلامتی بدن را در مقابل بیماری‌ها و انواع سرطان تضمین کرد.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.