خبرگزاري آريا- هيچ غذا يا خوراکي نمي تواند چربي بدن را آب کند، اما 9 ميوه مقوي و پرانرژي وجود دارد که اشتهاي شما را براي غذاهاي پرچرب گرفته، قند خون را متعادل کرده و متابوليسم بدن را افزايش مي د هد.
به گزارش خبرگزاري آريا،براساس آمارهاي جهاني اکنون يک سوم مردم جهان با چاقي و مشکلات آن روبرو هستند از اين رو کارشناسان علم تغذيه مي گويند، مصرف مداوم و روزانه سبزيجات و ميوه ها براي پيشگيري از چاقي ضروري و اثربخش است.
ميوه ها و سبزيجات از مواد غذايي هستند که ميزان کالري کمي دارند و با خوردن آن فرد احساس سيري مي کند و همين عامل مانع از پرخوري مي شود.
سيب
هر سيب به اندازه تقريبي يک شيريني کوچک کالري دارد و به همان اندازه نيز از الياف برخوردار است.
به گزارش هلث،دانشمندان برزيلي طي پژوهشي دريافتند افرادي که در روز فقط سه سيب مي خورند بيش از کساني که روزانه فقط سه شيريني سالم مصرف مي کنند، وزن کم مي کنند. اما پوست سيب نبايد کنده شود. اين پژوهش ها نشان مي دهد که بين اسيد اورسوليک موجود در پوست سيب و خطر چاقي رابطه اي معکوس وجود دارد.
شاه بلوط
شاه بلوط از همه خواص آجيل ها برخوردار است، بي آن که کالري يا چربي موجود در آنها را داشته باشد. شاه بلوط همچنين منبع خوبي براي پروتئين، الياف و ويتامين E است. اما برخلاف ديگر آجيل هاي درختي، از ويتامين ث هم به حد وفور برخوردار است.
گفته مي شود که ويتامين ث در سوخت و ساز چربي موثر است.
کلم بروکسل
تنها مصرف 226 گرم از اين خوراکي فوق العاده مغذي، روزي 4 گرم الياف و بيش از ميزان لازم ويتامين ث وارد بدن مي کند. بنا به گزارش مجله معتبر ژورنال تغذيه، هرچه ويتامين ث در بدن بيش تر باشد به سوخت چربي بيشتر کمک مي کند.
کدو حلوايي
حتي پس از پختن، 88 درصد وزن کدوحلوايي را آب تشکيل مي دهد. بنابراين معده را پر کرده و جاي کمي براي کالري هاي اضافي مي گذارد. از آنجا که 3 درصد آن را الياف تشکيل مي دهد، پس منبع خوبي براي کسب الياف مورد نياز بدن است.
تخمه کدو
تخمه کدو مقدار زيادي پروتئين، چربي مفيد و الياف را در پوسته کوچک خود ذخيره کرده است. هر سه اين مواد به آهستگي هضم و جذب بدن مي شوند. آهستگي اين روند هضم براي مدت طولاني به انسان احساس سيري مي دهد و ميزان قند خون را ثابت نگاه مي دارد.
شلغم
شلغم جزو سبزيجات ريشه اي است که سه ماده مغذي مفيد براي کم کردن وزن را يک جا داراست: الياف، کلسيم و ويتامين ث. تنها الياف موجود در شلغم (بيش از 2درصد) آن را گزينه اي طبيعي براي کم کردن وزن مي کند.
دانه کاج
اسيدهاي چرب موجود در هسته کاج موجب افزايش ترشح هورموني در بدن مي شود به نام کولسيستوکينين، که بنا به برخي از گزارش ها، حس سيري به انسان مي دهد. به علاوه، کساني که اهل آجيل خوردن هستند به طور کلي از کساني که آجيل نمي خورند کمتر چاق مي شوند.
گلابي
گلابي سرشار از الياف و مملو از ويتامين ث است. نتايج گزارش هاي اخير حاکي از آن است که مواد مغذي موجود در گلابي همچنين قابليت متابوليسم بدن را افزايش مي دهد. به علاوه، مصرف گلابي خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را کاهش مي دهد
انجير
انجير تازه يا خشک سرشار از الياف است، به ميزان 4 گرم در هر 100 کالري. انجير همچنين کلسيم زيادي دارد که براي سوخت و ساز بدن بسيار مفيد است. انجير در ضمن اشتياق به مصرف قند را کاهش مي دهد.