به گزارش داروغذا، دکتر
شهرام رفیعیفر در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: 88
درصد مردم روزانه کمتر از پنچ واحد میوه و سبزی مصرف میکنند، یعنی به طور
میانگین میوه یا سبزی مصرفیشان یک و نیم واحد است.
وی افزود: 17میلیون و 700 هزار ایرانی به مشکلات ناشی از کمبود مصرف
میوه و سبزی دچار هستند؛ به طوری که از هر 10 ایرانی تنها یک نفر در طول
روز به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف میکند.
رفیعیفر به افراد توصیه کرد که لحاظ روزانه 5
نوبت میوه و سبزیهای خام در سبد مصرف عذایی روزانهشان را جدی بگیرند و
افزود: انتخاب سبزی و میوههای تازه برای مصرف، استفاده از سبزی در کنار
وعدههای غذایی، مصرف میوههای تازه یا آبمیوه به عنوان میان وعده، مصرف
زیاد سالاد هنگام نهار و شام با سسهای بدون چربی و کمی آبغوره یا آبلیمو
نیز توصیه میشود.
رفیعیفر در ادامه افزود: سعی کنید میوههای خرد شده و قطعه قطعه شده را
سریع مصرف یا تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید؛ زیرا پوست کندن، قطعه
قطعه کردن و آسیب به بافت میوه، به مرور محتوای ویتامینهای آن میوه را کم
خواهد کرد.
وی افزود: به منظور تشویق کودکان به مصرف میوه، بهتر است والدین جهت
میان وعده مدرسه فرزندانشان میوه در نظر بگیرند و فراموش نکنند که ذائقه
کودکان از دوران کودکی شکل میگیرد.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بر تنوع در مصرف
میوهها تاکید کرد و گفت: ترکیب میوهها با یکدیگر متفاوت است. بدین ترتیب
بدن افراد ویتامینها و ترکیبات مختلف را دریافت میکند. گیلاس، آلبالو و
توت با سرطان میجنگند، سیب دارای مقدار زیادی فیبر است، پرتقال و کیوی هم
محتوی مقدار زیادی ویتامین C هستند و به همین ترتیب میوههای مختلف فواید
خاص خود را به بدن منتقل میکنند و لازم است در مصرف آنها بحث تنوع نیز مد
نظر قرار گیرد.
|