٤/٤/١٤٣٦ --- 1/25/2015 --- ۱۳۹۳ يکشنبه ۵ بهمن امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
    صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
لینک های اصلی
 
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  237  نفر
بازدید امروز :  22062  بازدید
بازدید دیروز :  26573  بازدید
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنیان : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله:

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :
 

 
 
سالاري
با سلام عذر ميخوام مزاحم شدم ، يك دوست خوب عيد 91 يك گلدان كه داراي گل لاله بود به من داد كه الان ديگه گلي ندارد اما نميدانم چگونه از پيازش نگهداري كنم تا براي سال اينده اماده اش كنم . ميشه منو راهنمايي كنيد ؟ چكار كنم كه گل لاله از 5 روز قبل از عيد گل داشته باشد و حداقل بتوانم گلش را تا يك ماه بعد از عيد حفظ كنم ؟ خواهشا اين سوالها را براي گل سنبل هم جواب بديد ؟ با تشكر ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : گل لاله نباز به محیطی خنک برای حفظ گل دارد وبا گرم شدن هوا عمر گلهایش روبه اتمام میرود.زمان گلدهی لاله ماه های فروردین و اردیبهشت است. بعد از پایان عمر گل ها، آبیاری را قطع نموده و ساقه گلدهنده را با قیچی جدا کنید و به گیاه فرصت بدهید تا برگ هایش خشک شوند. وقتی برگ ها خشک شدند، پیازها را به آرامی طوری که آسیب نبینند با بیلچه از زمین خارج کنید. از بالای غده ها، برگ ها و اندام های هوایی را بریده و خاک های اطراف غده ها را با دستمال خشک تمیز کنید. این پیازها باید برای کاشت مجدد (یعنی پاییز) در محل خشک و خنک که تهویه داشته باشد نگهداری شوند. از نگهداری پیاز در کیسه های پلاستیکی که فاقد جریان هوا هستند خودداری نمایید. مناسب ترین ظروف برای نگهداری پیاز، سبد های حصیری هستند، این سبد ها را در محلی با دمایی معادل 18 تا 20 درجه سانتی گراد قرار دهید.
مهدی قصری
سلام می خواستم ببینم به لاله چقدر چه نوع و چگونه کود داد ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل لاله به کود زیادی احتیاج ندارد تنها زمانیکه برگ ها علائم کمبود را نشان دهند از کود های مایع نصف مقدار توصیه شده هر 20 روز می توان استفاده کرد.
بهزاد آیتی
با سلام شرایط نگهداری لاله شیرازی را مانند نور آبدهی ودما را میخاستم ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
0 امتیاز
نارگیل نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
بهزاد آیتی
با سلام چند گل لاله شیرازی دارم آنهارا در شن و کمی خاک کاشته ام بعداز چند روز برگهایش که هنوز سبز است افتاده وباز شده است دلیلش چیست ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل نور کم،افراط و تفریط در آبیاری ،سرما يا گرماي بيش از حد و … ميتوانند موجب برگهاي آويزان و نازک بشوند.با مشاهده جوانه ها ، دما و نور را به تدریج افزایش دهید و آبیاری مرتب انجام شود (دما 18 تا 20 درجه )تا برای گلدهی آماده شود .
شیوا ابراهیمی
با سلام و تشکر پیاز لاله که ار پارسال داشتم امسال در اواخره پاییز کاشتم و الان حدود 3cm از خاک برون امده البته تمام مدت در نایلون در حیاط بوده الان باید چکارش بکنم که برای عید گل داشته باشه با تشکر ثبت پاسخ
2 امتیاز
نارگیل : وقتی که جوانه ها به بلندی cm 5-4 ظاهر شدند ، بایستی گلدان را به محلی با نور ملایم منتقل و در دمای C ° 15 ترجیحا" در گلخانه یا پاسیو نگهداری کرد. برای اینکه جوانه ها خشک نشوند می توان گاهی گلدانها را با کیسه ی پلاستیکی پوشاند. پس از اینکه جوانه ها رنگین شدند می توان گلدان را به داخل (محیط روشنتر با دمای C ° 18) منتقل کرد. هر چه دمای داخل خنکتر باشد گلها دوام بیشتری خواهند داشت.
محمد حیدرزاده
سلام. آیا لاله در شهری مثل اهواز با دمای بالا هم رشد می‌کند؟ ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل سلام این گیاه برای گل دهی نیازمند یک دوره سرما هست پس از طی این دوره می توانید گلدان گل را در آپارتمان هم نگهداری کنید.
زهرا میرزاهاشمی
سلام من یک گلدان گل لاله دارم که میخوام انرا به باغچه منتقل کنم تا برای سل اینده گل بده لطفا من راراهنمایی کنید ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل سلام پس از گلدهي به آبياري هر هفته 1 مرتبه ادامه مي دهيم تا ساقه و برگ گل کاملا زرد و خشک گردد . ( اين امر در اواخر تير ماه معمولا صورت مي گيرد ) پس از آنکه از گل لاله چيزي باقي نماند و کاملا زرد و خشک شد آن را از گلدان در آورده و در صورتي که پياز مادر توليد مثل کرده بود ، بچه آنرا از پياز مادر جدا مي کنيم و آن را با آب سرد شستشو مي دهيم . پياز شسته شده را در محيطي باز و بدور از نور مستقيم خورشيد کاملا خشک مي کنيم ( اين امر به 2 تا 3 روز وقت نياز دارد ) پيازهاي خشک شده را داخل يک جعبه چوبي قرار می دهیم .جعبه را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري مي کنيم . پس از کاشت پياز که بايد در ماههاي آبان و آذر انجام شود يکبار آبياري نموده و گلدان را در محيط باز قرار مي دهيم . متناسب با خشکي آب و هوا تا قبل از بارشهاي زمستانه هفته اي 1 بار آبياري شود . قبل از شروع فصل زمستان روي گلدانها را با ماسه تا 10 سانتي متر پوشش مي دهيم . و گلدان توسط نزولات آسماني آبياري شده و مي گذاريم تا اواسط اسفند ماه در محيط بيرون و در زير ماسه باقي بماند .در اوايل اسفند ماه گلدان را از زير ماسه بيرون مي آوريم و شروع به آبياري مي کنيم ( هفته اي 2 مرتبه) اگر اين نياز آبي توسط نزولات جوي تامين شد که هيچ وگرنه بصورت دستي آبياري مينمائيم . در اواسط اسفند گلدان را به محيط منزل مي آوريم و به آبياري هفته اي 2 مرتبه ادامه مي دهيم تا گلدان ما در عيد به گل بنشيند پس از آن توصيه مي گردد گلدان را در محيط خنک و بدور از نور آفتاب نگهداري شود تا طول عمر گل لاله افزايش يابد ( طول عمر گل لاله با توجه به شرايط محيطي و نوع واريته از 10 تا 30 روز مي باشد و عمل گلدهي با توجه به نوع واريته از اسفند تا ارديبهشت صورت مي گيرد) .
سحرخیز
من در اواخر زمستان پیاز رو کاشتم...در حال حاضر برگهای بلندی داده وبی اثری از گل نیست...آیا فصل گلدهی به پایان رسیده؟چه کنم؟ ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : بله.پیازها را باید در پاییز بکارید تا در هار گل بدهد.در صورت گلدهی نیز با توجه به گرمی هوا دوامی نخواهد داشت
مرتضی
با سلام. من امروز پیاز لاله را از صحرا واقع در خراسان رضوی خارج کردم . برای کاشت دقیقا با توجه به زمان کنونی (12 فروردین ) چکار باید بکنم ؟ ثبت پاسخ
2 امتیاز
نارگیل : برای کاشت دیر شده.معمولا در پاییز اقدام به کاشت پیازها در باغچه میکنند.تا در بهار به گل برود.
لاله
بعد از گلدهی لاله و خراب شدن گل آن پیازش را چه کار کنیم؟بگذاریم در باغچه بماند یاازآن خارج کنیم استراحت کند؟ از تبریز ثبت پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : تا زمان زرد شدن برگها به ابیاری ادامه دهید.هم میتوانید در خاک نگه دارید وهم میتوانید پیازها را در اورده وتقسیم کنید در جایی خشک،خنک وتاریک نگه دارید ودر پاییز بکارید

فروشگاه اینترنتی نارگیل
  ورود به تالار گفتگوی گروهی در خصوص لاله
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود

از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

از همین خانواده :
مِری بِل
هوستا
لیلیوم لانگیفلوروم
آگاپانتوس
زنبق رشتی


© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد