فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

Spondias mombinyellow mombin که به فارسی مُمبین زرد (آلوی جاوا) نامیده میشود، گیاهی از خانواده سماق بومی آمریکای مرکزی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: شرایط گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متوسط و زهکش دار
مُمبین زرد (آلوی جاوا)
مُمبین زرد (آلوی جاوا)

دانستنیهای علمی



نام علمي
Spondias mombin
نام لاتين
yellow mombin
خانواده (تيره)

دانستنیهای علمی :

 مُمبین زرد به نواحی گرمسیری آمریکا تعلق داشته و به مناطق غربی هند نیز کشیده شده است. این درخت در آفریقا ، سریلانکا ، هند و اندونزی نیز کشت می گردد. این گیاه یک میوه گرمسیری است که در فروشگاه های مناطق بومی و غیر بومی در طول زمان رو به افزایش است.  



مُمبین زرد (آلوی جاوا) مُمبین زرد (آلوی جاوا)

خصوصیات - معرفی


خصوصیات ظاهری :

 مُمبین زرد، درختی از گونه های گیاهان گلدهنده در خانواده سماق می باشد . میوه های رسیده پوستی چرمی داشته و لایه نازکی گوشت دارد. بذور حدود 31.5 درصد روغن دارند. درخت برگ ریز کوچکی بوده که تا ارتفاع 20 متر رشد می کند. گاهی 1.5 متر قطر تنه آن است.
 درختی راست بوده و تنه آن شکاف های عمیقی دارد که گاهی صمغ قهوه ای رنگی از خود بر جای می گذارد. این صمغ بعنوان چسب کاربرد دارد. برگ ها و میوه ها در انتهای شاخه ها قرار گرفته اند. گلها به رنگ سفید بوده و این گلها جاذب بسیاری زنبورهای عسل می باشند. میوه معطر است. 



yellow mombin yellow mombin

شرایط نگهداری مُمبین زرد (آلوی جاوا)



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه مُمبین زرد (آلوی جاوا)
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  مُمبین زرد (آلوی جاوا)
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  مُمبین زرد (آلوی جاوا)
شرایط گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  مُمبین زرد (آلوی جاوا)
متوسط و زهکش دار

شرایط محیط رشد: 

مُمبین زرد گیاهی گرمسیری است و براحتی در مکان هایی با آفتاب کامل در آفاریقا و آمریکا رشد دارد. نور زیاد به رشد بهینه آن کمک فراوانی می کند. ممبین زرد در مناطق پر باران و یا خط ساحلی رشد خوبی دارد. خاک محل کاشت ممبین زرد باید مرطوب باشد و گیاهان رطوبت هوای بالایی نیاز دارند. 



Spondias mombin Spondias mombin

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: 

گوشت میوه مُمبین زرد بصورت تازه خوری یا آبمیوه ، کنسانتره ، ژله هاو در شربت ها استفاده می گردد. برگ های تازه این درخت مزه ی تلخی و ترشی ملایمی دارند که طرفداران خاصی دارد. برگها و تنه مُمبین زرد حاوی تانن ها ، ساپونین ها ، فلاونوئید ها ، استرول ها ، کویینون ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که با این ترکیبات می توانند برای مقابله با رادیکال های آزاد که سرطان زا هستند، توانمند باشند.
 در برخی انسانها ایجاد حساسیت می کند که باید از مصرف آن پرهیز کنند. آب میوه مُمبین زرد بعنوان تب بر کاربرد دارد. ریشه ها نیز درمان تب بری از خود نشان داده اند. تنه درخت مُمبین زرد اثر مسهل داشته و در مناطق بومی برای درمان جذام نیز استفاده می گردد.
ترکیبات شیمیایی موجود در تنه و برگ ها جهت کاهش درد نیز استفاده می شود. برگ این گیاه آنتی باکتریال ، ضد کرم روده ، اشتها آور و ضد اضطراب می باشد. صمغ درخت بعنوان چسب استفاده فراوان دارد. در ویتامین B1 و C غنی است. 



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - مُمبین زرد (آلوی جاوا) معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - مُمبین زرد (آلوی جاوا)

نحوه تکثیر مُمبین زرد (آلوی جاوا)


نحوه تکثیر گیاه : 

مُمبین زرد به آسانی از طریق کاشت بذر و تولید دانهال تکثیر می گردد اما غالبا بوسیله قلمه ای که ریشه دار شده باشد براحتی در مناطق گرمسیری قابل افزایش است. قلوه ریشه دار شده را در محل اصلی کاشت، کشت کرده و مراقب باید بود که آن محل مرطوب بماند.



yellow mombin yellow mombin



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Spondias_mombin
http://www.rain-tree.com/ubos.htm#.VFPfgvmSyPs
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S
http://www.tropilab.com/spondias-momb.html
https://www.hort.purdue.edu/newcrop/morton/yellow_


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.