Genipa infudibuliformesSMOOTH GENIP که به فارسی جِنیپاپو بی کُرک نامیده میشود، گیاهی از خانواده روناسیان بومی برزیل می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرم و مرطوب خاک: خاک عمیق و حاصلخیز
نام علمي
Genipa infudibuliformes
خصوصیات - معرفی
گیاه "جِنیپاپو بی کرک" یکی از گونه های جنیپ و از خانواده ی روناسیان می باشد. که به صورت درختی و همیشه سبز وجود دارند.
میوه های این گونه ی گیاهی بزرگ بوده و دارای 4 اینچ طول هستند. پوست میوه ها به رنگ قهوه ای و دارای پالپی نیمه شفاف هستند. این میوه ها معطر بوده و دارای طعمی ترش و اسیدی می باشند.
این درختان بومی زمین های شیبدار نواحی جنگلی اقیانوس اطلس در برزیل می باشد.
گل ها به رنگ های زرد یا سفید دیده می شوند. در پورتوریکو، گل ها و میوه ها به طور متوالی از بهار تا پاییز تشکیل می شوند. در برزیل، گل ها در ماه نوامبر و میوه های آماده برای فروش، در فوریه و مارچ ظاهر می شوند.
شرایط نگهداری جِنیپاپو بی کُرک
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرم و مرطوب
خاک مورد نياز
خاک عمیق و حاصلخیز
|
این درخت مخصوص نواحی گرمسیری و مرطوب است که در اثر سرمای زیاد و کاهش دما در فلوریدا از بین می رود. بهترین عملکرد و تولید گل را نیز در آب و هوای مرطوب، خاک عمیق، غنی، لومی و مرطوب دارد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه های این گیاه به صورت خام و تازه مصرف می گردند. اغلب برای کاهش مقدار اسیدیته و ترشی میوه ها، هنگام مصرف به آنها شکر نیز اضافه می شود.
نحوه تکثیر جِنیپاپو بی کُرک
تکثیر این گیاه با استفاده از کشت بذر صورت می گیرد. بذور در دمای 25 تا 30 درجه سانتیگراد جوانه می زنند. نهال ها 6 تا 12 ماه پس از کشت، زمانیکه ارتفاعشان به 20 سانتیمتر رسید به زمین اصلی منتقل می شوند.