فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

محیط زیست > گیاهان- یکی از رمان‌های تأثیر ‏گذاری که جایزه پولیتزر را ‏برد وپایه‌ای برای به نوبل ‏رسیدن خانم پرل.س.باک ‏نویسنده آمریکایی‌تبار مقیم چین ‏شد، رمانی است با نام «خاک ‏خوب» که در ایران نیز دو مرتبه ‏ترجمه شده است.

این رمان اما ‏بهانه ما شد برای پرداختن به ‏یکی از مسائل مبتلا به کسانی ‏که در خانه گلدان‌های زیادی ‏دارند اما اطلاعات زیادی در ‏باره خاک خوبی که می‌تواند ‏برای گلدان هایشان مفید باشد ‏ندارند. پس بهانه‌ها همیشه هم ‏چیز‌های بدی نیستند. ‏

به همین‌خاطر بعداز ‏مطالعه رمان خاک خوب، اگر ‏خواستید درباره خاک خوب این ‏بار نه برای مطالعه بلکه برای ‏گلدان‌هایتان اطلاعات کارشناسی داشته باشید به این نکات ‏توجه کنید.

نخستین مسئله در ‏تهیه یک خاک خوب برای گلدان ‏های زینتی این است که خاک ‏گلدان باید از نظر بافت در حد ‏متوسط و از نظر مواد آلی ‏بسیار قوی باشد. رعایت این ‏نکته کمک می‌کند تا خاک به ‏اندازه کافی آب را در خود نگه ‏دارد و در نتیجه آب دادن به ‏گلدان، مواد غذایی (مواد آلی) ‏خاک، سریع شسته نشده و گیاه به ‏کمبود مواد غذایی دچار نشود. ‏

گیاهان متنوع نیز مانند ‏انسان‌ها نیاز‌های متفاوتی دارند ‏پس دقت کنید که خاک گلدان ‏از نظر بافت یا خواص شیمیایی ‏باید با نیازهای گیاه مورد کاشت ‏نیز هماهنگی داشته باشد. مثلاً ‏در گیاهانی مثل کاکتوس‌ها و ‏گیاهان گلدانی پیازدار، بافت ‏خاک باید خاک سبک شنی همراه ‏با کمی مواد آلی باشد اما در ‏گیاهانی دیگر مثل میخک، تاج ‏خروس و گل رز ترجیحا به ‏خاکی با بافتِ نسبتا سنگین، با ‏ترکیب 60 درصد رس و 40‏درصد شن و مواد آلی ‏نیازمندیم. ‏

پس این نکته را درباره ‏خاک خوب برای گلدان‌ها ‏همیشه درنظر داشته باشید که ‏یک خاک خوب باید به‌گونه‌ای ‏باشد که آب بتواند به‌راحتی در ‏آن جریان داشته و در نتیجه ‏آبیاری مداوم، بافتِ آن متراکم ‏نشود.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.