٢٢/٣/١٤٣٩ --- 12/11/2017 --- ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  21  نفر
بازدید امروز :  2448  بازدید
بازدید دیروز :  25901  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه اینترنتی بذرکو
تلگرام نارگیل
کود و عناصر غذایی >> تهیه و افزودن کود آلی به باغ
 

تهیه و افزودن کود آلی به باغ

تحت فرایند تهیه کمپوست مواد با ارزشی به نام کود آلی تهیه وبه بستر باغ برگردانده میشود تا ضمن اصلاح ساختمان وبافت خاک باعث تنظیم pH وآزاد شدن بسیاری از عناصر ضروری گیاه ونهایتا حاصلخیزنمودن خاک ، باعث ایجاد اختلال در چرخه زندگی آفات وبیماریها گردد .
 
 

  درطی عملیات تهیه کود آلی درباغات ، آفات وبیماریها  همراه برگهای خزان یافته، میوه های ریزش کرده وآلوده وعلفهای هرز از سطح باغات جمع آوری گردیده وتحت فرایند تهیه کمپوست از بین می روند. در این فرایند مواد با ارزشی به نام کود آلی تهیه وبه بستر باغ برگردانده میشود تا ضمن اصلاح ساختمان وبافت خاک باعث تنظیم pH  وآزاد شدن بسیاری از عناصر ضروری گیاه ونهایتا حاصلخیزنمودن خاک ، باعث ایجاد اختلال در چرخه زندگی  آفات وبیماریها گردد .

 

برای تهیه کود آلی ،در محل مناسبی از باغ زمینی به عرض 5/2 متروبه طول حداقل  5متر(بسته به میزان مواد)انتخاب می گردد.زمین مذکور به عمق 5/1 متر خاکبرداری می شود وجهت جلوگیری از ریزش دیواره ها  با ید طوری اقدام  شود تا ضمن تماس مواد با خاک ریزش نداشته باشد.

منابع داخلی برای تهیه کود آلی عبارتند از :

برگ های  خزان یافته در سطح باغ

 علف های هرز سطح باغ و اطراف آن                  

 میوه های باقی مانده درباغ

 شاخسارهای محصولات زیردرختی و میوه های زاید آنها

                

منابع خارجی عبارتند از :

 کاه وکلش غلات ، حبوبات، شالی وغیره

ساقه های انواع ذرت

 سبوس برنج

  خاک اره

 فضولات دامی

 شاخسارهای سیب زمینی، گوجه فرنگی ،صیفی جات ومیوه های زاید آنه

 پس مانده علوفه در آغلها

محصولات ضایع شده مثل سیب زمینی وپیاز

 

موادی که دارای اندازه درشت هستند حداقل باید به قطعات ده سانتی متری خرد شوند. کلیه مواد گیاهی وکود اوره به نسبت 5درصد ،کود فسفاته یک درصد وکود حیوانی حد اقل 10 درصد باهم مخلوط میشوند.سپس مواد به تدریج در سیلو ریخته  وفشرده می شوند. هروقت ارتفاع به 25 سانتیمتر رسید یک لایه نازک از خاک باغچه به آن اضافه میشود.رطوبت توده باید 55تا75  درصد باشد.پس از رسید ن بارتفاع 5/1 متری روی توده با نایلون پوشیده شود. هر 15 روز یکبار (تا 4بار ) جهت هوادهی توده لازم است بهم زده شود.

 

سرعت تبدیل مواد به کود آلی را، رطوبت کافی ، کوداوره به مقدار لازم وهمچنین اندازه قطعات تعیین می کند .

 

جهت اطمینان از رسیدن کمپوست تستی معروف به تست بذر شاهی لازم است.مقداری از کمپوست تهیه شده را در گلدانی ریخته ومقداری  بذر شاهی درآن می کاریم ورطوبت ودمای لازم را فراهم می کنیم ، اگر پس از چند روز بذور سبز شدند ، کمپوست آماده انتقال به خاک باغ است . در صورت پوسیده شدن بذور دادن آن پای درختان خطرناک است.

 



مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت