١٣/٣/١٤٤١ --- 11/11/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۰ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
معرفی گیاهان آپارتمانی گلدار
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  100  نفر
بازدید امروز :  12629  بازدید
بازدید دیروز :  13049  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کاکوتی  -  ZIZIPHORA
ZIZIPHORA TENUIOR ZIZIPHORA PERSICA : نام علمی
  LAMIACEAE  - نعناعیان : خانواده
آسیا (ایران) : بومی منطقه
کهلیک اُتی ، آنخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
متوسط و زهکش دار
شرایط نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

کاکوتی

دانستنیهای علمی : 
گونه ای از گیاهان یکساله یا چندساله بوته ای است که به خانواده نعناعیان تعلق دارد. 
این گیاه بومی جنوب و شرق اروپا ، شمال غربی آفریقا و آسیا تا هیمالیا است. 
این گونه کاکوتی را بومی ایران نیز می دانند. در زبان مردم رودبار استان گیلان به آن «پلنگ مشت» می‌گویند. 

خصوصیات ظاهری :
برگ های کاکوتی معطر می باشد. بوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین 10 تا20 سانتی متر می‌باشد و دارای گل‌های صورتی است. 
ساقه آن منفرد يا غالباً از ناحيه يقه منشعب شده و انشعابات آن کوتاه تا نسبتاً بلند هستند. 
ساقه و انشعابات اين گياه نسبتاً به‌طور متراکم پوشيده از کرک‌هاى کوتاه و واژگون است.
برگ‌ها به طول ۷ تا ۲۵ ميلى‌متر و عرض ۲ تا ۶ ميلى‌متر، سرنيزه‌اى و يا خطى متمايل به سرنيزه‌اى که در قاعده باريک شده و اکثراً داراى دمبرگى کوتاه و در بخش‌هاى بالا داراى موهاى لطيف است. 
اين گياه به رنگ بنفش يا متمايل به ارغواني، کوچک، به اندازه۸/۰ تا ۱ سانتى‌متر و داراى دمگلى کوتاه هستند. 
کاسه گل باريک و به‌صورت استوانه‌اى بلند است. زمان گلدهى اين گياه خرداد تا شهريور ماه است.

شرایط محیط رشد: 
کاکوتی به نور زیاد و مکان روشن احتیاج دارد. 
خاک از زهکشی خوب و کاملی برخوردار باشد. 
آبیاری منظو انجام شده و میزان آن متوسط باشد.
 دادن کودهای تقویتی و کود کامل به رشد بهینه آن کمک می کند. 
در خاک های غنی و حاصلخیز رشد بهتری از خود نشان می دهد. 

خواص درمانی و کاربردها: 
کاکوتی دارای مواد موثره سینئول، پیپریتون، منتون، پولگون، ایزومنتول می باشد.
 گیاه کاکوتی چند ساله دارای اثر ضد میکروبی علیه انواعی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی است و تأثیر آن بر سالمونلا شدیدتر است .
این گیاه در نواحی کوهستانی ایران (بخصوص کردستان) به عنوان ادویه در غذاها کاربرد وسیعی دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن از برگ‌های خشک‌شده و خردشده کاکوتی به عنوان طعم‌دهنده در دوغ استفاده می‌شود .
 استفاده از خشک شده این گیاه هم به صورت کامل یا پودر شده در این منطقه مرسوم است. در کشورهای اروپایی مانند آلمان این گیاه به صورت زنده در فروشگاه ها و در گلدان های کوچک به فروش می رسد. 
طبع آن گرم و خشک ، ضد باکتری ، خلط آور ، ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده می باشد.
 کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کار برد دارد .

نحوه تکثیر گیاه : 
این گیاه را از طریق بذر بصورت مستقیم در زمین اصلی یا تهیه نشاء و انتقال آن در زمان مناسب به بستر اصلی ازدیاد می نمایند.
 زمان کاشت اواخر تابستان تا اوایل پائیز می باشد. 


: منابع  

تصاویر گیاه کاکوتی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کاکوتی کوهی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
پلکترانتوس فورستری
نعناع وحشی یا نعناع ذرتی
چای کوهی
بادرشبو
حسن یوسف
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت