٧/٤/١٤٤١ --- 12/5/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۱۴ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  84  نفر
بازدید امروز :  10405  بازدید
بازدید دیروز :  12262  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
لوبیا ماری  -  SNAKE BEAN
VIGNA UNGUICULATA SESQUIPEDALIS : نام علمی
  FABACEAE  - بقولات : خانواده
جنوب و جنوب شرقی آسیا : بومی منطقه
yardlong bean, bora, bodi, long-podded cowpea, asparagus bean, pea bean, Chinese long bean : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

لوبیا ماری

دانستنی های علمی:

گیاه "لوبیا ماری" گیاهی است که از میوه های غلافدار آن به صورت سبز استفاده می شود. این غلاف ها به دلیل طویل بودنشان به نام "لوبیا ماری" نامیده می شوند. نام زیر گونه ی آن (sesquipedalis) به معنی "یک و نیم فوت طول" می باشد که حاکی از اندازه ی غلاف هاست.

خصوصیات گیاهشناسی:

گیاه لوبیا ماری گیاهی رونده و یکساله است که برای استفاده از غلاف های طویلش کشت می گردد.
گل ها به رنگ سفید یا بنفش هستند. گلدهی در اواسط تابستان صورت می گیرد.
غلاف ها طویل (حدود سه فوت طول) بوده و در صورت رسیدن کامل به رنگ سبز کم رنگ تغییر یافته که در این صورت، بذرها به رنگ قرمز یا سیاه دیده می شوند.
سیستم ریشه ای بسیار سخت و محکم می باشد. این ریشه ها دارای گرههک های تثبیت کننده ازت بوده که ازت اتمسفر را به فرم قابل استفاده برای گیاه تبدیل می کنند.

شرایط محیط رشد:

این گیاه مخصوص نواحی گرمسیری تا نیمه گرمسیری است و به صورت خودرو در بخش های گرم جنوب آسیا، جنوب شرقی آسیا و جنوب چین یافت می شود.
لوبیا ماری می تواند در ارتفاعات 700 تا 1000 متر رشد کند. 
برای رشد بهتر به خاک مرطوب نیاز است. باران های سنگین ممکن است به گیاهان جوان آسیب برساند و میزان گلدهی را کاهش دهد.

کاربردها:

غلاف های موجدار و باریک به صورت خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرند. این غلاف ها وقتی که جوان و باریکتر هستند، از نظر مصرف خوراکی مطلوب تر می باشند. گاهی غلاف ها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و مورد استفاده قرار می دهند.
در غرب هندوستان، این غلاف ها را سرخ کرده و به همراه سیب زمینی و میگو استفاده می کنند.
در اندونزی، این غلاف ها به همراه سس مخصوص، سیر، فلفل تند و بسیاری از سبزیجات دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

ارزش غذایی:

این گیاهان منبع خوبی از پروتئین، ویتامین آ، تیامین، ریبوفلاوین، آهن، فسفر، پتاسیم، ویتامین ث، فولات، منیزیم و منگنز هستند.
در هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حدود 197 کیلوژول (47 کیلو کالری) انرژی، 8.35 گرم کربوهیدرات ها، 0.4 گرم چربی، 2.8 گرم پروتئین، 43 میکروگرم ویتامین آ، 0.107 میلیگرم تیامین (ویتامین ب1)، 0.11 میلیگرم ریبوفلاوین (ویتامین ب2)، 0.41 میلیگرم نیاسین (ویتامین ب3)، 0.55 میلیگرم پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5)، 0.024 میلیگرم ویتامین ب6، 62 میکروگرم فولات (ویتامین ب9)، 18.8 میلیگرم ویتامین ث، 50 میلیگرم کلسیم، 0.47 میلیگرم آهن، 44 میلیگرم منیزیم، 0.205 میلیگرم منگنز، 59 میلیگرم فسفر، 240 میلیگرم پتاسیم، 4 میلیگرم سدیم و 0.37 میلیگرم روی وجود دارد.

تکثیر:

تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد. 
میانگین محصول تولیدی در هکتار حدود 1.5 تا 8 تن غلاف تازه و 400 تا 750 کیلوگرم بذر خشک است. در شرایط ایده آل و در گلخانه نیز ممکن است حدود 15 تا 30 تن در هکتار غلاف تازه تولید خواهد شد.


: منابع  

تصاویر گیاه لوبیا ماری:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
ماش سبز / ماش
ماش سیاه
لوبیا چشم بلبلی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
درخت باران
خرنوب
شیرین بیان ایرانی
کالیاندرا
اقاقیای توپی(پیوندی)
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت