١٩/١٢/١٤٤٠ --- 8/21/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
شناخت آفت خطرناک سوسک شاخک بلند
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  65  نفر
بازدید امروز :  8958  بازدید
بازدید دیروز :  10500  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
وانیل  -  VANILLA
VANILLA PLANIFOLIA : نام علمی
  ORCHIDACEAE  - ثعلبیان : خانواده
جنوب شرقی مكزیك : بومی منطقه
La vanille، ثَعلَب ، Tahitian Vanilla، flat-leafed : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
دارای مواد آلی فراوان و زهکش دار
مناطق استوایی
مرطوب
متوسط

وانیل

دانستنیهای علمی : وانیل منبع اصلی طعم وانیلی بوده و حاوی محتوای زیادی وانیلین می باشد. اين گياه ابتدا در مکزيک و گواتمالا پرورش پيدا کرده و در هيچ جاي ديگر دنيا نبوده است. وانیل به بزرگترین و قدیمی ترین گروه گیاهان گلدهنده (خانواده ارکیده یا ثعلب) تعلق دارد.
خصوصیات ظاهری : وانیل همچون سایر گیاهان جنس وانیل رونده بوده و دارای ریشه هایی است مه گیاه را در استحکام و ایستا بودن حمایت می کنند و با آنها به تنه درختان مجاور می چسبد و بالا می رود. نیام آن معطر بوده و دانه وانیل حاوی 1.5 تا ۳ درصد وانیلین است. درخت وانیل دارای ساقه سبز دراز، برگهای متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شكل و نوك تیز سبز می باشند. ساقه های پیچیده آن تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممكن است برسند. گلهای آن رنگ سبز متمایل به زرد داشته و قطری حدود 5 سانتی متر دارد. دانه این گیاه جزو کوچک‌ترین دانه گیاهان در جهان است. ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می شود. میوه آن به شكل غلاف لوبیا است و قبل از اینكه كاملا برسد آن را می چینند و خشك می كنند.گلهای آن به شكل خوشه و تعداد 20-15 گل در هر گروه. وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد . ریشه ی آن ها مواد غذایی درون هوای مرطوب را جذب میکند.
شرایط محیط رشد: گیاه وانیل ویژه مناطق استوایی است و در آب و هوای مرطوب، گرم و در ۹۰۰ متری بالای سطح دریا به خوبی رشد می کند. از جمله نیازمندی های وانیل گستره دمایی ۱۰-۳۰ درجه سانتی گراد و ریزش سالانه ۱۵۰-۲۵۰سانتی متر باران است. وانیل در خاک های گل ماسه ای که به خوبی زهکشی شده باشد و نیز خاک های آبرفتی و خاک سرخ که دارای مواد آلی فراوانی است به خوبی رشد می کند. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. ضروری است که وانیل به طور مصنوعی تلقیح شود. گرده افشانی وانیل معمولاً با دست انجام می شود. گیاه وانیل معمولاً سه سال پس از کاشته شدن میوه می دهد و پس از آن ۴۰ سال متوالی میوه دادن را ادامه می دهد.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: ثعلب در ایران در تولید شیرینی و بستنی استفاده می‌شود. اسانس وانیل در نوشابه های بدون گاز و تعداد زیادی از دسرها و پودینگ‌ها مخصوصا در شکلات استفاده می شود. یکی از اجزای مهم صنایع عطرسازی وانیلین بود و هنوز هم از مواد سازنده عطر سازی است. وانیل دارای خاصيت محرک و ضد تشنج می باشد. وانيل باعث کاهش ترس و واهمه شده ، افسردگی را نيز کاهش می دهد. همچنين در مواردی مانند اختلالات قاعدگی و تقويت نيروی جنسی و بد بويی دهان نيز مورد استفاده قرار می گیرد. در علم آروماتراپی و برای درمان تب و از آنجایی که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند. وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.
نحوه تکثیر گیاه: تکثیر و زراعت گیاه وانیل به سختی صورت می گیرد و بنابراین وانیل طبیعی گران می باشد. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. در دانه های سبز و بی طعم کشت شده وانیل وجود ندارد. این دانه ها باید جهت تولید وانیل به 3 تا 6 ماه فرآوری نیاز دارد. بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید كه طول آنها ۲۵ تا ۱۵ سانتی متر و قطر آنها ۱۲ تا ۱۰ میلی متر است. در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.
هشدار: افرادی که دچار زخم معده سوزاک و ناراحتی اعصاب می باشند، بايد در مصرف وانیل احتياط نمايند. زياده روی در مصرف وانیل موجب مسموميت - سردرد و تشنج می گردد. دیگر اینکه در شرایطی که از وانیل به مقدار زیاد استفاده می‌شود امکان پیش آمدن حالت هیپنوز و بی حسی کامل وجود دارد.

: منابع  

تصاویر گیاه وانیل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
ali rezayi
سلام برای تهیه بذر وانیل در ایران به کجا مراجعه کنم آیا بذر این گیاه در ایران قابل کشت است در چه مناطقی بهتر رشد می کند؟  پاسخ مشاهده
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
اسپیرانتس سرنوآ
اسپیرانتز اسپیرالیس
ارکیده کفش بانو
ارکیده دندروبیوم
ارکیده فالانوپسیس
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت