٤/١٠/١٤٣٨ --- 6/29/2017 --- ۱۳۹۶ پنج شنبه ۸ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  131  نفر
بازدید امروز :  12294  بازدید
بازدید دیروز :  24536  بازدید
تبلیغات متفرقه
طراحی و اجرای روف گاردن تراس سبز دیوار سبز آلاچیق
کانال تلگرام فروشگاه اینترنتی گل و گیاه منتخب
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
مهدیه ن
با سلام. من عید گذشته دو تا لاله خریدم که در آب بود. همون موقع از خودتون پرسیدم و گفتین که پیازها رو جدا کنم و بذارم خشک بشه. الان میخوام دوباره بکارمشون، یکیشون رو توی اب یکشیشون رو توی خاک. لطفا راهنماییم کنید. واینکه شما خاک مناسبه کاشت لاله و سنبل رو دارین؟ اگه دارین مراحل خرید رو بفرمایید.   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
برای کاشت میتونید از مخلوط کوکوپیت وماسه استفاده نمایید. الان برای کاشت زوده وبهتره در اواخر ابان اقدام به کاشت نمایید
بهزاد آیتی
با سلام شرایط نگهداری لاله شیرازی را مانند نور آبدهی ودما را میخاستم  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
مهندس رامندی
نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
رز
سلام امسال گل لاله خریدیم و اگر بخواهیم پیازش را نگهداری کنیم برای سال دیگر چه کنیم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بعد از پایان عمر گل ها، آبیاری را قطع نموده و ساقه گلدهنده را با قیچی جدا کنید و به گیاه فرصت بدهید تا برگ هایش خشک شوند. وقتی برگ ها خشک شدند، پیازها را به آرامی طوری که آسیب نبینند با بیلچه از زمین خارج کنید. از بالای غده ها، برگ ها و اندام های هوایی را بریده و خاک های اطراف غده ها را با دستمال خشک تمیز کنید. این پیازها باید برای کاشت مجدد (یعنی پاییز) در محل خشک و خنک که تهویه داشته باشد نگهداری شوند.از نگهداری پیاز در کیسه های پلاستیکی که فاقد جریان هوا هستند خودداری نمایید. مناسب ترین ظروف برای نگهداری پیاز، سبد های حصیری هستند، این سبد ها را در محلی با دمایی معادل 18 تا 20 درجه سانتی گراد قرار دهید.
حسن رنجبر کوچکسرائی
سلام روزبخیر لطفادرمورد نگهداری پیازگلهایی که بعدازپایان گل دهی یکدوره تا شروع گل دهی دوره بعدتوضیح دهید.مثلا پیازگل لاله آیا باید در درون گلدان بماند؟ نیازبه مراقبت ونوروآب دهی دارد؟آیا میتوان درخاک باغچه کاشت وماندگاری دارد؟ و...  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بعد از پايان عمر گل ها، آبياري را قطع نموده و ساقه گل دهنده را با قيچي جدا کنيد و به گياه فرصت بدهيد تا برگ هايش خشک شوند. وقتي برگ ها خشک شدند، پيازها را به آرامي طوري که آسيب نبينند با بيلچه از زمين خارج کنيد. از بالاي غده ها، برگ ها و اندام هاي هوايي را بريده و خاک هاي اطرافِ غده ها را با دستمالِ خشک تميز کنيد. اين پيازها بايد براي کاشت مجدد (يعني پاييز) در محل خشک و خنک که تهويه داشته باشد نگهداري شوند. از نگهداري پياز در کيسه هاي پلاستيکي که فاقد جريان هوا هستند خودداري نماييد. مناسب ترين ظروف براي نگهداري پياز، سبدهاي حصيري یا چوبی هستند، جعبه ها را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنید . در فصل کشت پيازهاي مادر به صورت جداگانه و بچه پيازها نيز به صورت جداگانه کشت شوند . ( پياز های کوچک براي گل دهي نياز به 2 سال زندگي دارد تا به سايز 10 و بالاتر برسد تا بتواند عمل گلدهي را انجام دهد)
محمد حیدرزاده
سلام. آیا لاله در شهری مثل اهواز با دمای بالا هم رشد می‌کند؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام این گیاه برای گل دهی نیازمند یک دوره سرما هست پس از طی این دوره می توانید گلدان گل را در آپارتمان هم نگهداری کنید.
mohamad oskouie
سحر سحرخیز
سلام ..پیازهای گل لاله من از دوسال پیش داخل گلدان هست...برای رشدش در بهار چه اقداماتی و چه زمانی باید انجام بدهم؟  پاسخ مشاهده
mahya gh
با سلام پیازهای لاله برای به گل نشستن نیاز سرمایی دارنداگر در گلدان هستش بهتره که بستر مناسبش رو فراهم کنید و اون رو تا وقتی که ریشه ها بخوبی بکار بیفتند زیر شرایط سرما قرار بدید معمولا حدوددو ونیم ماه. امروزه تولید کنندگان بزرگ از یخچال ها برای سرما دهی استفاده میکنند که البته ماهم تو خونه می تونیم از این روش استفاده کنیم و بعداز سرمادهی میتونیم گلدونها رو یکی دو هفته مانده به عید به خانه یا گلخانه انتقال داد تا گلدهی اونها شروع بشه . موفق باشید
م ن
سلام. من پارسال لاله رو توی اب خریدم. بعد از اینکه کاملا زرد و پژمرده شد پیاز ها رو در اوردم و خشک کردم و نگه داشتم تا الان. الان میخوام دوباره توی آب پرورششون بدم نه خاک، میشه بگین چطور؟کاملا توی آب غرقاب شون کنم؟ و از کی؟
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام برای گل دهی باید نیاز سرمایی پیاز را فراهم کنید .پياز لاله نياز به دوره‌اي سرما( دماي 4 درجه به مدت 2 ماه) دارد که در طي فصول سرد سپري ميشود، در اين دوران سرد، ريشه‌هاي گياه توليد ميشود .پس از طي اين مرحله پیاز را داخل ظرف آب قرار دهید ، مواظبت نمایند همیشه آب ظرف به اندازه باشد که سطح آب مماس با ته پیاز بوده و فقط ریشه گیاه در آب بماند . برای جلوگیری از آلوده شدن آب میتوان از ذغال استفاده کرد. (یعنی تکه‌ای ذغال را در آب برای چند ساعت خیس کنید تا مقداری آب ظرف را ضدعفونی بکند.حداقل هفته ای یک مرتبه آب ظرف را عوض کنید و به جای آب سرد هم بهتر است که از آب نیمه ولرم استفاده شود.با مشاهده جوانه ها ، دما و نور را افزايش دهید (دما 18 تا 20 درجه )تا براي گلدهي آماده شود . در نزديکي بهار غنچه‌ها ظاهر شده و گلها پديدار ميشود.برای کاهش سرعت رشد می توان با قراردادن یک برگ کاغذ و کاهش نور سرعت رشد را کنترل نمود معمولا از زمان سبز شدن پیاز تا گلدهی حدود 3 الی 4 هفته زمان لازم است .در پایان باید گفت با توجه به اینکه پیاز سال قبل نیز در آب بوده احتمال ضعیف شدن پیاز هست.
فاطمه
سلام چند وقت پيش پياز گل لاله خريدم اما چون در خوابگاه بودم امكان كاشان آنها را نداشتم و حدود ده روز در آب بودند و بعد در گلدان كاشتم اما تمام برگه هاي آنه خشك شده و اثري از رشد كردن ندارند آيا خشك شدن يا اگر به باغچه منتقل كنم رشد ميكنن؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
پیاز لاله را باید در خاکی سبک کشت نمایید.احتمالا از بین رفته باشند ولی امتحان ان ضرری ندارد.البته در صورت کاشتنیز امسال گلی نخواهد داد(دیر شده)
اکبر امجدی

باسلام.

احتمالاپیازها گندیده شده باشند.شمابایدپیازهارا دراب قرار نمیدادیدبلکه درکوکوپیت میذاشتید. الان پیازهارا ازگلدان بیرون بیاریدوقسمت های اسیب دیده راجداکنیدوپیازباقی مانده را که سالم است(البته اگرسالم مانده باشد|)رادرمخلوطی ازخاک برگ وکوددامی پوسیده به نسبت 2به 1 بکاریدودرحیاط منزل قراردهیدواجازه دهید بین دوابیاری سطح خاک خشک شود.

amjadi.apr2011@gmail.com

محجوبه عاقلی
2 روزه پیاز لاله کاشتم واسه گلدهی چقدر زمان لازم داره؟ تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
سلام: سوخ ها را معمولا در آبان میکارند. اگر دمای خاک در زمان کاشت 17 باشد بهتر است . به طور کلی با کاشت سوخ در این فصل میتوان در آغاز بهار از این گیاه گل گرفت. عمق کاشت بسته به میزان سرما متفاوت است و از 10 تا 20 سانت متغیر است ( سرمای بیشتر عمق بیشتر )البته نوع کاشت در زمان گلدهی تاثیر گذار است.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
سوسن میشیگان
پیاز مصری
لاله واژگون
گیاه شویدی
لیلیوم لانگیفلوروم
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
تلگرام نارگیل
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت