٢٥/١٢/١٤٣٧ --- 9/27/2016 --- ۱۳۹۵ سه شنبه ۶ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | تبلیغات در نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
کاشت و پرورش لیمو شیرین
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  130  نفر
بازدید امروز :  11336  بازدید
بازدید دیروز :  20779  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه تخصصی بذر، گل وگیاه، لوازم کشاورزی بذرکو
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
حسن رنجبر کوچکسرائی
سلام روزبخیر لطفادرمورد نگهداری پیازگلهایی که بعدازپایان گل دهی یکدوره تا شروع گل دهی دوره بعدتوضیح دهید.مثلا پیازگل لاله آیا باید در درون گلدان بماند؟ نیازبه مراقبت ونوروآب دهی دارد؟آیا میتوان درخاک باغچه کاشت وماندگاری دارد؟ و...  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بعد از پايان عمر گل ها، آبياري را قطع نموده و ساقه گل دهنده را با قيچي جدا کنيد و به گياه فرصت بدهيد تا برگ هايش خشک شوند. وقتي برگ ها خشک شدند، پيازها را به آرامي طوري که آسيب نبينند با بيلچه از زمين خارج کنيد. از بالاي غده ها، برگ ها و اندام هاي هوايي را بريده و خاک هاي اطرافِ غده ها را با دستمالِ خشک تميز کنيد. اين پيازها بايد براي کاشت مجدد (يعني پاييز) در محل خشک و خنک که تهويه داشته باشد نگهداري شوند. از نگهداري پياز در کيسه هاي پلاستيکي که فاقد جريان هوا هستند خودداري نماييد. مناسب ترين ظروف براي نگهداري پياز، سبدهاي حصيري یا چوبی هستند، جعبه ها را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنید . در فصل کشت پيازهاي مادر به صورت جداگانه و بچه پيازها نيز به صورت جداگانه کشت شوند . ( پياز های کوچک براي گل دهي نياز به 2 سال زندگي دارد تا به سايز 10 و بالاتر برسد تا بتواند عمل گلدهي را انجام دهد)
سحرخیز
من در اواخر زمستان پیاز رو کاشتم...در حال حاضر برگهای بلندی داده وبی اثری از گل نیست...آیا فصل گلدهی به پایان رسیده؟چه کنم؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بله.پیازها را باید در پاییز بکارید تا در هار گل بدهد.در صورت گلدهی نیز با توجه به گرمی هوا دوامی نخواهد داشت
فرجی
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم نحوه درجه بندب و بسته بندی گل لاله(شاخه بریده) چطوریه؟ مرسی  پاسخ مشاهده
الهام شهریاری
با سلام من شب عید از فردی 6 پیاز گل لاله خریدم که به آنها برگهای سبز بود ولی گل نداشت و با شروع گرما برگها زرد شد و ریخت پیازها در کوزه هستند بعضی اوقات اشتباها توسط دخترم آبیاری شده دو سه روزی هست که از وسط پیاز 2 تا از این گلدانها ساقه ای گوشتی متمایل به قرمز خارج شده که در انتهای آن گل آذینی مثل سنبله است و طول گل آذین حدود 8-10 سانتی متر است و پر از گلهای بسته به رنگ سفید می باشد . به نظر شما این چیست و اصلا آیا این پیاز ها مربوط به لاله است . با در آمدن این ساقه های گوشتی بدون برگ، پیازها پوک نمی شوند؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام در صورت امکان عکسی از وضعیت گیاه ارسال کنید. اگر لاله باشد پس از زرد شدن برگ ها و ساقه ها باید پیاز را از خاک در آورید و برای کاشت مجدد در آبان ماه اماده کنید : پس از آنکه از گل لاله چيزي باقي نماند و کاملا زرد و خشک شد آن را از گلدان در آورده و در صورتي که پياز مادر توليد مثل کرده بود ، بچه آنرا از پياز مادر جدا کنيد و آن را با آب سرد شستشو دهيد پياز شسته شده را در محيطي باز و بدور از نور مستقيم خورشيد کاملا خشک مي کنيم ( اين امر به 2 تا 3 روز وقت نياز دارد ) پيازهاي خشک شده را داخل يک جعبه چوبي قرار دهيد جعبه ها را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنيد در کاشت گلداني احتمال اينکه پياز مادر ضعيف شود وجود دارد که اين امر با کوچکتر شدن سايز پياز نمايانگر است . بنابراين آن پياز از شرايط کاشت در گلدان خارج مي شود و براي گلدهي حتما بايد در بستر زمين کشت شود.
آیدین بهاور
نارگیل عزیز درود پارسال گل لاله ای داشتم و در آذر ماه این پیاز را با روش های گفته شده در سایتتان در گلدان کاشت مجدد کردم ، پیاز رشد نمود ه و برگ داده است و طول این گیاه نیز به حدود 12 سانتی متر رسیده ولی از گل خبری نیست . آیا باید برای رشد و تقویت گل لالم ورمی اضافه کنم ؟ آیا باید بر روی برگهای خارجی گیاه آب پاشی صورت بگیرد ؟ آیا باید نور مستقیم و دمای ایده آل برای رشد گل ترتیب اثر بدم ؟ ممنون هستم راهنمایی نمایید ، در پایان 2 عکس از گیاه را برای شما جهت مشاوره ارسال میکنم. https://app.box.com/s/edwyeaawj2drxgjrtsvcs8ln1noobch9 https://app.box.com/s/o8egsbsc05rmzyxw43d4oq5r9klk6dac  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بعد از رشد و... باید گیاه رو در مکانی با افتاب ملایم ودمای حدود 15-20 نگهداری کنید.در ضمن این گیاه باید در اواخر اسفند وفروردین گل بدهد وهنوزم دیر نشده.
ابراهيم
سلام ايا امكان تكثير گل لاله بوسيله دانه وجود دارد؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
روش رایج تکثیر این گیاه کاشت پیاز است
شکوفه صادقی
سلام خیر تکثیر گل لاله از طریق پیاز آن انجام می شود.
زهرا میرزاهاشمی
سلام من یک گلدان گل لاله دارم که میخوام انرا به باغچه منتقل کنم تا برای سل اینده گل بده لطفا من راراهنمایی کنید  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام پس از گلدهي به آبياري هر هفته 1 مرتبه ادامه مي دهيم تا ساقه و برگ گل کاملا زرد و خشک گردد . ( اين امر در اواخر تير ماه معمولا صورت مي گيرد ) پس از آنکه از گل لاله چيزي باقي نماند و کاملا زرد و خشک شد آن را از گلدان در آورده و در صورتي که پياز مادر توليد مثل کرده بود ، بچه آنرا از پياز مادر جدا مي کنيم و آن را با آب سرد شستشو مي دهيم . پياز شسته شده را در محيطي باز و بدور از نور مستقيم خورشيد کاملا خشک مي کنيم ( اين امر به 2 تا 3 روز وقت نياز دارد ) پيازهاي خشک شده را داخل يک جعبه چوبي قرار می دهیم .جعبه را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري مي کنيم . پس از کاشت پياز که بايد در ماههاي آبان و آذر انجام شود يکبار آبياري نموده و گلدان را در محيط باز قرار مي دهيم . متناسب با خشکي آب و هوا تا قبل از بارشهاي زمستانه هفته اي 1 بار آبياري شود . قبل از شروع فصل زمستان روي گلدانها را با ماسه تا 10 سانتي متر پوشش مي دهيم . و گلدان توسط نزولات آسماني آبياري شده و مي گذاريم تا اواسط اسفند ماه در محيط بيرون و در زير ماسه باقي بماند .در اوايل اسفند ماه گلدان را از زير ماسه بيرون مي آوريم و شروع به آبياري مي کنيم ( هفته اي 2 مرتبه) اگر اين نياز آبي توسط نزولات جوي تامين شد که هيچ وگرنه بصورت دستي آبياري مينمائيم . در اواسط اسفند گلدان را به محيط منزل مي آوريم و به آبياري هفته اي 2 مرتبه ادامه مي دهيم تا گلدان ما در عيد به گل بنشيند پس از آن توصيه مي گردد گلدان را در محيط خنک و بدور از نور آفتاب نگهداري شود تا طول عمر گل لاله افزايش يابد ( طول عمر گل لاله با توجه به شرايط محيطي و نوع واريته از 10 تا 30 روز مي باشد و عمل گلدهي با توجه به نوع واريته از اسفند تا ارديبهشت صورت مي گيرد) .
علی خلیلی
گل لاله که در بیابان رشد می کند چطور در حیاط تکثیر کنم   پاسخ مشاهده
م.شهاب
بعد از اینکه گلهایش ریخت وبرگهایش به طور طبیعی زرد شد ،پیازهای را در اورده ودر جایی خشک وخنک وتاریک نگه داشته ودر پاییز در باغچه بکارید
pedram gh
man too baghche chandta lale daram hodoode 10 ta ama faghat 4 tashoon gol midan baghie faghat bargan chiakar konam?cehtori bayad taksireshhon konam?  پاسخ مشاهده
رامونا آوان
سلام من عید یه لاله خریدم الان فقط پیازش مونده آیا برای سال بعد قابل استفاده هست؟ بعد از از بین رفتن لاله پیاز آبیاری نشده در خاک هست  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
باید تا زرد شدن برگها به ابیاری ادامه ددهید پیازها را میتوانید در اورده ویا در باغچه بماند تا در سال بعد گل بدهد پیازهای درا ورده شده را در روزنامه بپیچیدودر جای خشک وخنک وتاریک نگه دارید ودرپاییز دوباره بکارید
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
گل نرگس آفریقایی
والک بلند
زنبق رشتی
لیلیوم لانگیفلوروم
لیلیوم کاندیدوم
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
تلگرام نارگیل
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت