٢١/١١/١٤٣٧ --- 8/24/2016 --- ۱۳۹۵ چهارشنبه ۳ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | تبلیغات در نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
پرورش پرتقال زینتی در منزل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  118  نفر
بازدید امروز :  6002  بازدید
بازدید دیروز :  20388  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه تخصصی گل وگیاه بذرکو
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
بهنام ملکی
سلام ضمن تشکر از زحمات شما لطفا در مورد راههای تقویت پیاز لاله (نحوه آبیاری، زمان قطع کردن آبیاری، نوع کود و میزان کود) و همچنین سایر پیازها مانند نرگس و سنبل راهنمایی کنید. ممنون  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
به بخش معرفی هر گیاه در قسمت مربوطه رجوع کنید .
پیمان پیمان
سلام من شب عید چند تا پیاز گل لاله خریدم که برگای سبزی داشت ولی گل نداشت اونا رو تو گلدون کاشتم، با شروع گرما برگاش زرد شد و ریخت ولی پیازها تو خاک بودن و بیرون نیوردم تا چند روز پیش که از خاک بیرونشون آوردم تا بزارمشون تو جعبه واسه فصل بعد ولی فرصت نکردم تا سه چهار روز بعدش، وقتی رفتم سراغشون دیدم از وسط دو تا از این پیازها ساقه ای خارج شده که انتهاش یه چیز مخروطی ماننده شبیه میوه کاج، من تا حالا گل لاله نداشتم الان باید چیکارشون کنم؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
پیاز لاله ميتواند در خاک بماند تا سال بعد رشد بکند،در همين حين به تعداد پيازها هم افزوده ميشود (پيازها خود را تکثير ميکنند)همچنين ميتوان در دوران تابستان که پيازها به رکود ميروند (برگهايشان زرد ميشود و ديگر روي خاک اثري ندارند) پيازها را در آورده و در انبار تاريک و خنک تهويه دارد انبار کرد. لاله‌ها براي گلدهي سال بعد نياز سرمايي حدود دو ماه بين 2 تا 7 درجه را بايد سپري بکنند تا بتوانند سال بعد به گل بنشينند در غير اينصورت گلدهي شان دچار مشکل ميشود.
پیمان پیمان
ممنون از راهنماییتون ولی سوال من اینه که اون دو تا پیازی که تازه ساقه دار شدن چی کار کنم، بکارمشون یا ساقه ها رو قطع کنم و یا ... ؟ و چرا این پیازا وقتی که از خاک بیرونشون آوردم اینجوری شدن؟
مهدی قصری
سلام می خواستم ببینم به لاله چقدر چه نوع و چگونه کود داد  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
لاله به کود زیادی احتیاج ندارد تنها زمانیکه برگ ها علائم کمبود را نشان دهند از کود های مایع نصف مقدار توصیه شده هر 20 روز می توان استفاده کرد.
شیوا ابراهیمی
با سلام و تشکر پیاز لاله که ار پارسال داشتم امسال در اواخره پاییز کاشتم و الان حدود 3cm از خاک برون امده البته تمام مدت در نایلون در حیاط بوده الان باید چکارش بکنم که برای عید گل داشته باشه با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
وقتی که جوانه ها به بلندی cm 5-4 ظاهر شدند ، بایستی گلدان را به محلی با نور ملایم منتقل و در دمای C ° 15 ترجیحا" در گلخانه یا پاسیو نگهداری کرد. برای اینکه جوانه ها خشک نشوند می توان گاهی گلدانها را با کیسه ی پلاستیکی پوشاند. پس از اینکه جوانه ها رنگین شدند می توان گلدان را به داخل (محیط روشنتر با دمای C ° 18) منتقل کرد. هر چه دمای داخل خنکتر باشد گلها دوام بیشتری خواهند داشت.
حسن رنجبر کوچکسرائی
سلام روزبخیر لطفادرمورد نگهداری پیازگلهایی که بعدازپایان گل دهی یکدوره تا شروع گل دهی دوره بعدتوضیح دهید.مثلا پیازگل لاله آیا باید در درون گلدان بماند؟ نیازبه مراقبت ونوروآب دهی دارد؟آیا میتوان درخاک باغچه کاشت وماندگاری دارد؟ و...  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بعد از پايان عمر گل ها، آبياري را قطع نموده و ساقه گل دهنده را با قيچي جدا کنيد و به گياه فرصت بدهيد تا برگ هايش خشک شوند. وقتي برگ ها خشک شدند، پيازها را به آرامي طوري که آسيب نبينند با بيلچه از زمين خارج کنيد. از بالاي غده ها، برگ ها و اندام هاي هوايي را بريده و خاک هاي اطرافِ غده ها را با دستمالِ خشک تميز کنيد. اين پيازها بايد براي کاشت مجدد (يعني پاييز) در محل خشک و خنک که تهويه داشته باشد نگهداري شوند. از نگهداري پياز در کيسه هاي پلاستيکي که فاقد جريان هوا هستند خودداري نماييد. مناسب ترين ظروف براي نگهداري پياز، سبدهاي حصيري یا چوبی هستند، جعبه ها را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنید . در فصل کشت پيازهاي مادر به صورت جداگانه و بچه پيازها نيز به صورت جداگانه کشت شوند . ( پياز های کوچک براي گل دهي نياز به 2 سال زندگي دارد تا به سايز 10 و بالاتر برسد تا بتواند عمل گلدهي را انجام دهد)
رضا ابوالفتحی
سلام وقت به خیر من 2روز پیش پیاز گل لاله رو توی گلدان کاشتم می خواستم بدونم گلدان باید تا نزدیکای عید نوروز بیرون باشه یا روش کاشت گلدانی فرق دارد میزان آبیاری به چمقدار،لطفا راهنمایی کنید .سپاس  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام پس از کاشت پياز که بايد در ماههاي آبان و آذر انجام شود يکبار آبياري نموده و گلدان را در محيط باز قرار دهید . متناسب با خشکي آب و هوا تا قبل از بارشهاي زمستانه هفته اي 1 بار آبياري شود . قبل از شروع فصل زمستان روي گلدانها را با ماسه تا 10 سانتي متر پوشش دهید و گلدان توسط نزولات آسماني آبياري شده و مي گذاريم تا اواسط اسفند ماه در محيط بيرون و در زير ماسه باقي بماند .در اوايل اسفند ماه گلدان را از زير ماسه بيرون مي آوريم و شروع به آبياري مي کنيم ( هفته اي 2 مرتبه) اگر اين نياز آبي توسط نزولات جوي تامين شد که هيچ وگرنه بصورت دستي آبياري مينمائيم . در اواسط اسفند گلدان را به محيط منزل مي آوريم و به آبياري هفته اي 2 مرتبه ادامه مي دهيم تا گلدان ما در عيد به گل بنشيند پس از آن توصيه مي گردد گلدان را در محيط خنک و بدور از نور آفتاب نگهداري شود تا طول عمر گل لاله افزايش يابد ( طول عمر گل لاله با توجه به شرايط محيطي و نوع واريته از 10 تا 30 روز مي باشد و عمل گلدهي با توجه به نوع واريته از اسفند تا ارديبهشت صورت مي گيرد) .
آرمین قربانیان
سوخ یعنی چه ؟  پاسخ مشاهده
آرمین قربانیان
آرمین قربانیان
سوخ یعنی چه
ا.س.فرود
همان پیاز
ابراهيم
سلام ايا امكان تكثير گل لاله بوسيله دانه وجود دارد؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
روش رایج تکثیر این گیاه کاشت پیاز است
شکوفه صادقی
سلام خیر تکثیر گل لاله از طریق پیاز آن انجام می شود.
سمیه
سلام. می خواستم بدانم گل لاله روزانه به چه میزان آب نیاز داردو طول عمر این گل در گلدان چقدر است؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
در اوایل بهار هفته ای 2مرتبه.در هر نوبت ابدهی گیاه را سیراب کنید .مقداری به گیاه اب بدهید که تمام خاک را در بربگیرد وفقط مقدار اندکی از سوراخهای انتهایی گلدان خارج گردد(این مقدار را با تجربه میتوانید به دست اورید). . بهتر است از آبی تصفیه شده که 24 ساعت در محیط بوده و هم دمای محیط است برای آبیاری استفاده شود، هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .با این کار کلر وفلوراید موجود دراب که برای گیاه مضر است نیز از بین میرود
درد ترکیده
سلام ما گل لاله خریدیم که خشک شده اما کنارش یه لاله دیگه داره سر بیرون میزنه ما اون لاله خشک رو چیکارکنیم؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
اگه کل گیاه خشکه پیازشو در بیارید ودر صورت سالم بودن در جای خشک خنک وتاریک نگهش دارید
مهندس رامندی
اگه کل گیاه خشکه پیازشو در بیارید ودر صورت سالم بودن در جای خشک خنک وتاریک نگهش دارید
درد ترکیده
شاخه بزرگش خشک شده ولی از کنارش سه تا جوونه زده ...
بذارمش توجای تاریک؟
مهندس رامندی
نه باید صبر کنید تا تمام گیاه به طور طبیعی زرد وخشک شود وبعد پیازشو در بیاورید
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
شویدی دم روباهی
پیاز مصری
گیاه شویدی
مارچوبه
آگاپانتوس
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
تلگرام نارگیل
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت