٦/١٠/١٤٣٩ --- 6/20/2018 --- ۱۳۹۷ چهارشنبه ۳۰ خرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
چراغ ال ای دی رشد گیاه
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  95  نفر
بازدید امروز :  4050  بازدید
بازدید دیروز :  23613  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
طاهره هاشمیان
با عرض سلام و احترام سه سال پیش یک گلدان لاله خریداری کردم که به گل نشسته بود دو ساله که رشد میکرد و سبز میشد ولی گل نمیداد،امسال که رفتم گلدانشو و خاکشو عوض کنم دیدم پیازش کاملا پوک شده و پودر شده علتش رو میخواستم بدونم. با تشکر از راهنماییتون  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
گرما ورطوبت زیاد ،بیماری قارچی ،از علل احتمالی هستند بعد از اتمام گلدهی ابیاری را کم کنید ودر جای خشک وخنک نگهداری کنید
mohamad oskouie
با سلام مدت ۲۰ سال است که در حیاط خانمان واقع در تبریز که سرد سیر می باشد ۱۰پیاز لاله کاشتم که خودشون تکثیر شدند و الان تعدادشون به ۴۰ عدد می رسند، پیازها هر ۴ فصل در حیاط و زیر خاک می مانند، الان مدت ۳ سال است که گل نمی دهند با اینکه برگهای سر سبز و خیلی شادابی دارند، لطفا راهنمایی بفرمایید چکار انجام دهم تا دوباره پیاز ها گل بدهند، متشکرم  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام احتمالا خاک غنی از مواد غذایی نیست ،فسفر و پتاسیم کافی که نقش مهمی در گل دهی دارند را ندارد .از کود گل دهی طبق دستور استفاده کنید .
رامونا آوان
سلام من عید یه لاله خریدم الان فقط پیازش مونده آیا برای سال بعد قابل استفاده هست؟ بعد از از بین رفتن لاله پیاز آبیاری نشده در خاک هست  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
باید تا زرد شدن برگها به ابیاری ادامه ددهید پیازها را میتوانید در اورده ویا در باغچه بماند تا در سال بعد گل بدهد پیازهای درا ورده شده را در روزنامه بپیچیدودر جای خشک وخنک وتاریک نگه دارید ودرپاییز دوباره بکارید
ایمان نمدی
با سلام بنده حدود 400 الی 500 عدد پیاز لاله هلندی دارم و مقدار زیادی از رطوبت آنهادر اثر دمای محیط گرفته شده است آیا بعد از کاشت که در آذر ماه انجام میشود در فصل گلدهی گل خواهد داد و سبز خواهد شد و برای رفع مشکل پوک و نرم شدن پیازهاچه راهکاری پیشنهاد مینمایید . متشکرم  پاسخ مشاهده
شیوا ابراهیمی
با سلام و تشکر پیاز لاله که ار پارسال داشتم امسال در اواخره پاییز کاشتم و الان حدود 3cm از خاک برون امده البته تمام مدت در نایلون در حیاط بوده الان باید چکارش بکنم که برای عید گل داشته باشه با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
وقتی که جوانه ها به بلندی cm 5-4 ظاهر شدند ، بایستی گلدان را به محلی با نور ملایم منتقل و در دمای C ° 15 ترجیحا" در گلخانه یا پاسیو نگهداری کرد. برای اینکه جوانه ها خشک نشوند می توان گاهی گلدانها را با کیسه ی پلاستیکی پوشاند. پس از اینکه جوانه ها رنگین شدند می توان گلدان را به داخل (محیط روشنتر با دمای C ° 18) منتقل کرد. هر چه دمای داخل خنکتر باشد گلها دوام بیشتری خواهند داشت.
فروزان فلاحتی
ا سلام و خسته نباشید حدود 3 هفته گذشته لاله شیرازی به همراه برگ های بزرگ و سبز رنگ خریداری کردم و انها را در گلدان کاشته اکنون هنوز بعد از گذشت این مدت برگها شل شده به طوریکه افتاده و تعدادی نیز سر انها شروع به زرد شدن کردن ، شرایط نگهداری ان در دما بیرون ا،حال برای جلوگیری از خراب شدن چه باید بکنم البته زیر سقف میباشد   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
ابیاری رو کمتر نمایید ودر جایی با سایه افتاب ونور ملایم قرار دهید نور تند شویدید افتاب براش مضره تا خاک خشک نشده اب ندهید واب زیر گلدانی رو خارج کنید دما هم حدود 18 باشه
احسان فکری
سلام دوستان می خوام پیاز لاله بخرم اما نمی دونم از کجا می شه خرید تو تهران قیمت و رنگبندی های که معمولا موجوده رو هم اگر می دونید بگید لطفا ممنون  پاسخ مشاهده
احسان فکری
اصلا کسی اینجا هست؟! الووووووووو!!!!!
بهنام نیشابوری
با سلام و احترام خدمت کارشناسان عزیز
بنده یک لاله گلدانی دارم که میخواهم بعد از چندین سال گل را از گلدان دراورم و پیاز و پیازچه هایش را جدا کنم و بشورم و در جای تاریک نگهداری کنم تا در پاییز اقدام به کشت جداگانه کنم.
اما مشکل من اینجاست که در اکثر سایت ها نوشتند که باید بگذاریم وقتی ساقه و برگها زرد شدند سپس به دراوردن پیاز اقدام کنیم.اما این گل لاله پس از زرد شدن و ریختن برگهایش دوباره جوانه زده و رشد کرده.
اگر برگ های جدید رشد کرده را قطع کنم و پیازها را دراورم مشکلی پیش نمی اید؟
با سپاس از شما
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
جوانه ها را قطع کنید ،پيازها را به آرامي طوري که آسيب نبينند با بيلچه از زمين خارج کنيد. از بالاي غده ها، اندام هاي هوايي را بريده و خاک هاي اطراف غده ها را با دستمال خشک تميز کنيد.پياز شسته شده را در محيطي باز و بدور از نور مستقيم خورشيد کاملا خشک کنید ( اين امر به 2 تا 3 روز وقت نياز دارد ) پيازهاي خشک شده را داخل يک جعبه چوبي قرار دهيد .جعبه را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنيد . پس از کاشت پياز که بايد در ماههاي آبان و آذر انجام شود يکبار آبياري نموده و گلدان را در محيط باز قرار دهید.
علی خلیلی
گل لاله که در بیابان رشد می کند چطور در حیاط تکثیر کنم   پاسخ مشاهده
م.شهاب
بعد از اینکه گلهایش ریخت وبرگهایش به طور طبیعی زرد شد ،پیازهای را در اورده ودر جایی خشک وخنک وتاریک نگه داشته ودر پاییز در باغچه بکارید
فاطمه
سلام چند وقت پيش پياز گل لاله خريدم اما چون در خوابگاه بودم امكان كاشان آنها را نداشتم و حدود ده روز در آب بودند و بعد در گلدان كاشتم اما تمام برگه هاي آنه خشك شده و اثري از رشد كردن ندارند آيا خشك شدن يا اگر به باغچه منتقل كنم رشد ميكنن؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
پیاز لاله را باید در خاکی سبک کشت نمایید.احتمالا از بین رفته باشند ولی امتحان ان ضرری ندارد.البته در صورت کاشتنیز امسال گلی نخواهد داد(دیر شده)
اکبر امجدی

باسلام.

احتمالاپیازها گندیده شده باشند.شمابایدپیازهارا دراب قرار نمیدادیدبلکه درکوکوپیت میذاشتید. الان پیازهارا ازگلدان بیرون بیاریدوقسمت های اسیب دیده راجداکنیدوپیازباقی مانده را که سالم است(البته اگرسالم مانده باشد|)رادرمخلوطی ازخاک برگ وکوددامی پوسیده به نسبت 2به 1 بکاریدودرحیاط منزل قراردهیدواجازه دهید بین دوابیاری سطح خاک خشک شود.

amjadi.apr2011@gmail.com

مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
سوسن میشیگان
والک بلند
گل نرگس آفریقایی
شویدی دم روباهی
گرزی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت