٣/٦/١٤٣٩ --- 2/19/2018 --- ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ بهمن امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
السلام علیک یا فاطمة الزهرا - سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد       
جستجو  
آخرین مطالب
فروشگاه بذر، نهال کمیاب و لوازم کشاورزی | گلس گارد
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  119  نفر
بازدید امروز :  20471  بازدید
بازدید دیروز :  25745  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه اینترنتی بذرکو
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
آرمین قربانیان
سوخ یعنی چه ؟  پاسخ مشاهده
آرمین قربانیان
آرمین قربانیان
سوخ یعنی چه
ا.س.فرود
همان پیاز
مهدیه ن
سلام و سال نو تون مبارك. من امسال دو تا گل لاله خريدم كه البته داخل آبه نه خاك. گل هاش داره كم كم پژمرده ميشه و فكر كنم بايد از توي آب پيازهاش رو دربيارم. لطفا بهم بگيد پيازهاش رو كي از آب بيارم بيرون، چطوري خشكشون كنم و توي چه شرايطي و تا كي نگهشون دارم. و البته چطور و كي به كاشتنشون اقدام كنم.   پاسخ مشاهده
مهدیه ن
ممنون از پاسختون. اگه توي روزنامه بپيچم و توي يخچال يا فريزر نگه دارم، كه هم خنكه هم تاريك خوبه؟
مهندس رامندی
خیر.محیط باید تاریک ،خنک .خشک باشه.محیط یخچال مرطوبه ومناسب نیست
مهندس رامندی
پیازها رو تا زمانیکه برگهای گیاه به طور طبیعی زرد بشوند در اب نگهداری کنید وبعد اونها رو در بیارید وخشک کنید ولای روزنامه بپیچید ودر جایی خنک،خشک وتاریک نگهداری نمایید ودر اواخر پاییز امسال دوباره بکارید
مرتضی
با سلام. من امروز پیاز لاله را از صحرا واقع در خراسان رضوی خارج کردم . برای کاشت دقیقا با توجه به زمان کنونی (12 فروردین ) چکار باید بکنم ؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
برای کاشت دیر شده.معمولا در پاییز اقدام به کاشت پیازها در باغچه میکنند.تا در بهار به گل برود.
مهدیه ن
با سلام. من عید گذشته دو تا لاله خریدم که در آب بود. همون موقع از خودتون پرسیدم و گفتین که پیازها رو جدا کنم و بذارم خشک بشه. الان میخوام دوباره بکارمشون، یکیشون رو توی اب یکشیشون رو توی خاک. لطفا راهنماییم کنید. واینکه شما خاک مناسبه کاشت لاله و سنبل رو دارین؟ اگه دارین مراحل خرید رو بفرمایید.   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
برای کاشت میتونید از مخلوط کوکوپیت وماسه استفاده نمایید. الان برای کاشت زوده وبهتره در اواخر ابان اقدام به کاشت نمایید
samaneh badri
آبان یا آذر ماه بود که من پیاز لاله رو کاشتم، الآن به اندازه ی 1.5 سانتی متر رشد کرده ولی حس میکنم از بالاش داره شروع میکنه به خشک شدن!!!چی کار میتونم برای نجات گلم بکنم؟؟ در ضمن رنگی که گل لاله به اون رنگ در میاد بستگی داره به اینکه گل مادر چه رنگی بوده آیا؟؟؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
رنگ گل بستگی به مادر دارد جاش نباید گرم باشه تا خاک خشک نشده اب ندهید واب زیر گلدانی خارج بشه نور شدید افتاب براش مضره
فروزان فلاحتی
ا سلام و خسته نباشید حدود 3 هفته گذشته لاله شیرازی به همراه برگ های بزرگ و سبز رنگ خریداری کردم و انها را در گلدان کاشته اکنون هنوز بعد از گذشت این مدت برگها شل شده به طوریکه افتاده و تعدادی نیز سر انها شروع به زرد شدن کردن ، شرایط نگهداری ان در دما بیرون ا،حال برای جلوگیری از خراب شدن چه باید بکنم البته زیر سقف میباشد   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
ابیاری رو کمتر نمایید ودر جایی با سایه افتاب ونور ملایم قرار دهید نور تند شویدید افتاب براش مضره تا خاک خشک نشده اب ندهید واب زیر گلدانی رو خارج کنید دما هم حدود 18 باشه
سمیه
سلام. می خواستم بدانم گل لاله روزانه به چه میزان آب نیاز داردو طول عمر این گل در گلدان چقدر است؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
در اوایل بهار هفته ای 2مرتبه.در هر نوبت ابدهی گیاه را سیراب کنید .مقداری به گیاه اب بدهید که تمام خاک را در بربگیرد وفقط مقدار اندکی از سوراخهای انتهایی گلدان خارج گردد(این مقدار را با تجربه میتوانید به دست اورید). . بهتر است از آبی تصفیه شده که 24 ساعت در محیط بوده و هم دمای محیط است برای آبیاری استفاده شود، هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .با این کار کلر وفلوراید موجود دراب که برای گیاه مضر است نیز از بین میرود
آیدین بهاور
نارگیل عزیز درود پارسال گل لاله ای داشتم و در آذر ماه این پیاز را با روش های گفته شده در سایتتان در گلدان کاشت مجدد کردم ، پیاز رشد نمود ه و برگ داده است و طول این گیاه نیز به حدود 12 سانتی متر رسیده ولی از گل خبری نیست . آیا باید برای رشد و تقویت گل لالم ورمی اضافه کنم ؟ آیا باید بر روی برگهای خارجی گیاه آب پاشی صورت بگیرد ؟ آیا باید نور مستقیم و دمای ایده آل برای رشد گل ترتیب اثر بدم ؟ ممنون هستم راهنمایی نمایید ، در پایان 2 عکس از گیاه را برای شما جهت مشاوره ارسال میکنم. https://app.box.com/s/edwyeaawj2drxgjrtsvcs8ln1noobch9 https://app.box.com/s/o8egsbsc05rmzyxw43d4oq5r9klk6dac  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بعد از رشد و... باید گیاه رو در مکانی با افتاب ملایم ودمای حدود 15-20 نگهداری کنید.در ضمن این گیاه باید در اواخر اسفند وفروردین گل بدهد وهنوزم دیر نشده.
مهدی قصری
سلام می خواستم ببینم به لاله چقدر چه نوع و چگونه کود داد  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
لاله به کود زیادی احتیاج ندارد تنها زمانیکه برگ ها علائم کمبود را نشان دهند از کود های مایع نصف مقدار توصیه شده هر 20 روز می توان استفاده کرد.
بهنام ملکی
سلام ضمن تشکر از زحمات شما لطفا در مورد راههای تقویت پیاز لاله (نحوه آبیاری، زمان قطع کردن آبیاری، نوع کود و میزان کود) و همچنین سایر پیازها مانند نرگس و سنبل راهنمایی کنید. ممنون  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
به بخش معرفی هر گیاه در قسمت مربوطه رجوع کنید .
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
مِری بِل
لاله واژگون
گرزی
گل نرگس آفریقایی
گل سوسن چلچراغی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت