١/٨/١٤٣٨ --- 4/28/2017 --- ۱۳۹۶ جمعه ۸ ارديبهشت امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
ظروف ویترای
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از گیاه سینگونیوم
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  165  نفر
بازدید امروز :  25312  بازدید
بازدید دیروز :  31360  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه تخصصی گل وگیاه و بذر بذرکو
تلگرام نارگیل
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
فروزان فلاحتی
ا سلام و خسته نباشید حدود 3 هفته گذشته لاله شیرازی به همراه برگ های بزرگ و سبز رنگ خریداری کردم و انها را در گلدان کاشته اکنون هنوز بعد از گذشت این مدت برگها شل شده به طوریکه افتاده و تعدادی نیز سر انها شروع به زرد شدن کردن ، شرایط نگهداری ان در دما بیرون ا،حال برای جلوگیری از خراب شدن چه باید بکنم البته زیر سقف میباشد   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
ابیاری رو کمتر نمایید ودر جایی با سایه افتاب ونور ملایم قرار دهید نور تند شویدید افتاب براش مضره تا خاک خشک نشده اب ندهید واب زیر گلدانی رو خارج کنید دما هم حدود 18 باشه
سمیه
سلام. می خواستم بدانم گل لاله روزانه به چه میزان آب نیاز داردو طول عمر این گل در گلدان چقدر است؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
در اوایل بهار هفته ای 2مرتبه.در هر نوبت ابدهی گیاه را سیراب کنید .مقداری به گیاه اب بدهید که تمام خاک را در بربگیرد وفقط مقدار اندکی از سوراخهای انتهایی گلدان خارج گردد(این مقدار را با تجربه میتوانید به دست اورید). . بهتر است از آبی تصفیه شده که 24 ساعت در محیط بوده و هم دمای محیط است برای آبیاری استفاده شود، هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .با این کار کلر وفلوراید موجود دراب که برای گیاه مضر است نیز از بین میرود
samaneh badri
آبان یا آذر ماه بود که من پیاز لاله رو کاشتم، الآن به اندازه ی 1.5 سانتی متر رشد کرده ولی حس میکنم از بالاش داره شروع میکنه به خشک شدن!!!چی کار میتونم برای نجات گلم بکنم؟؟ در ضمن رنگی که گل لاله به اون رنگ در میاد بستگی داره به اینکه گل مادر چه رنگی بوده آیا؟؟؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
رنگ گل بستگی به مادر دارد جاش نباید گرم باشه تا خاک خشک نشده اب ندهید واب زیر گلدانی خارج بشه نور شدید افتاب براش مضره
بهزادی
باسلام.عمر گل لاله چقدراست؟چکار کنیم تا گل لاله دوام بیشتری داشته باشد؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
لاله گلی فصلی است وعمر گل ان کوتاه است.هر چه هوا خنکتر باشد دوام گل ان بیشتر است.در روزهای گرم میتوانید گل را در یخچال با دمای عادی بگذارید
طاهره هاشمیان
در مورد سوال شما فکر میکنم بشه بعد از پایان گلدهی و خشک شدن ساقه و برگها ی لاله که بصورت طبیعی انجام میشه پیازشو در آورد و در جایی مناسب و خنک  و خشک نگهداری کرد و دوباره در اواخر پاییز آن را کاشت
نادر پورمیرزایی
با سلام خدمت همکاران محترم
من گلخونه ای در تبریز دارم میخواستم لاله بکارم تا دم عیدی بر رو گل
لطفا نحوه کاشت رو به صورت گلدانی بفرمایید در ضمن دمای بیرونی -4 درجه میباشد
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام برای اینکه گل لاله را بتوان در عید نوروز روانه بازار گل کرد می‌توان گلدهی آنرا با استفاده از تغییرات دمایی محل نگهداری آن در مقاطع خاص به جلوانداخت. باید دانست که روشهای مختلفی برای این کار (دماهای مختلف در مقاطع زمانی متفاوت ) وجود دارد .اول از همه باید پیازهایی انتخاب شوند که درشت هستند و از گونه‌هایی استفاده کرد که اصولا ساقه گل کوتاهی دارند زیرا این نمونه ها بسیار مناسب کاشت در گلدان و نگهداری در محیطهای محافظت شده همانند گلخانه هستند. این پیازها را می‌توان در اواخر آبان و یا اوائل آدر ماه در یک گلدان که حاوی خاک سبک همانند یک حجم شن+یک حجم خاک برگ است کاشت . عمق کاشت را نیز در حدود دو برابر ارتفاع پیاز در نظر بگیرید. سپس گلدانهای حاوی پیازها به مدت 6 هفته در مکانی تاریک با دمای 4-3 درجه سانتیگراد نگهداشته می‌شوند .سپس 6 هفته دیگر آنها را در دمای 10-5 درجه نگه می دارند و بعد از سپری شدن این مدت ، دمای محیط به 15 درجه افزایش می‌یابد . با این عمل سبز شدن پیازها آغاز شده و نوک سبز برگها از خاک خارج می‌شوند که در این موقع و با دیدن نوک برگها، می‌توان دما را در حدود 15-10 تنظیم کرد تا سبز شدن و رویش آنان با کندی صورت بگیرد. در این مرحله هر مقدار که شدت نور محیط بیشتر باشد سبز شدن برگها و گلدهی گیاه تسریع می‌شود. بنابراین با پوشاندن نوک سبز شده گیاه به وسیله کاغذ و یا هر وسیله مناسب دیگر می‌توان از سرعت رشد آنان کم کرد. آبیاری زیاد و یا بافت سنگین محیط کاشت احتمال پوسیدگی پیازها را بسیار افزایش می‌دهد. بعد از کاشت پیازها گلدان را آب دهید. این کار به پیاز نشان می‌دهد که زمان فعالیت است و ریشه ها باید شروع به رشد کنند. اما در ادامه کار عمل آبیاری لازم نیست زیرا هنوز گیاه برگ ندارد و مصرف آب آن زیاد نیست. می‌توان در این مدت با پوششی پلاستیکی روی سطح گلدان را پوشاند تا بستر کاشت رطوبت خود را حفظ کند. با رشد برگها و همچنین گرمتر شدن هوا ابیاری را افزایش دهید اما به یاد داشته باشید که محیط اطراف پیازها هرگز نباید آب را در خود نگهدارد. مکان کاشت باید از آفتاب خوبی برخوردار باشد و روزانه حداقل 6-4 ساعت از نور مستقیم افتاب بهره مند باشد. نور کم محیط از جمله دلایل عدم گلدهی این گیاه محسوب می‌شود.
بهزاد آیتی
با سلام چند گل لاله شیرازی دارم آنهارا در شن و کمی خاک کاشته ام بعداز چند روز برگهایش که هنوز سبز است افتاده وباز شده است دلیلش چیست  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
نور کم،افراط و تفریط در آبیاری ،سرما يا گرماي بيش از حد و … ميتوانند موجب برگهاي آويزان و نازک بشوند.با مشاهده جوانه ها ، دما و نور را به تدریج افزایش دهید و آبیاری مرتب انجام شود (دما 18 تا 20 درجه )تا برای گلدهی آماده شود .
لاله لاله ای
می خوام بدونم من همین امروز پیاز لاله کاشتم .تاکی تول میکشه گل بده؟
تا عید درست می شه؟
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
پياز لاله نياز به دوره‌اي سرما( دماي 4 درجه به مدت 2 ماه) دارد که در طي فصول سرد سپري ميشود، در اين دوران سرد، ريشه‌هاي گياه توليد ميشود .پس از طي اين مرحله و با مشاهده جوانه ها ، دما و نور را افزايش داده و آبياري مرتب انجام شود (دما 18 تا 20 درجه )تا براي گلدهي آماده شود . در نزديکي بهار غنچه‌ها ظاهر شده و گلها پديدار ميشود.
مهدی قصری
سلام می خواستم ببینم به لاله چقدر چه نوع و چگونه کود داد  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
لاله به کود زیادی احتیاج ندارد تنها زمانیکه برگ ها علائم کمبود را نشان دهند از کود های مایع نصف مقدار توصیه شده هر 20 روز می توان استفاده کرد.
بهزاد آیتی
با سلام شرایط نگهداری لاله شیرازی را مانند نور آبدهی ودما را میخاستم  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
مهندس رامندی
نورش باید سایه افتاب باشه افتاب تند براش مضره وباید نورش ملایم باشه دمای زیر 10 وبالای 20 روی رشدش اثر منفی داره ودمای بالاتر عمر گلها روکم میکنه ابیاری قبل از خشکی کامل خاک واب زیر گلدانی خالی شود
بهنام نیشابوری
با سلام و احترام خدمت کارشناسان عزیز
بنده یک لاله گلدانی دارم که میخواهم بعد از چندین سال گل را از گلدان دراورم و پیاز و پیازچه هایش را جدا کنم و بشورم و در جای تاریک نگهداری کنم تا در پاییز اقدام به کشت جداگانه کنم.
اما مشکل من اینجاست که در اکثر سایت ها نوشتند که باید بگذاریم وقتی ساقه و برگها زرد شدند سپس به دراوردن پیاز اقدام کنیم.اما این گل لاله پس از زرد شدن و ریختن برگهایش دوباره جوانه زده و رشد کرده.
اگر برگ های جدید رشد کرده را قطع کنم و پیازها را دراورم مشکلی پیش نمی اید؟
با سپاس از شما
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
جوانه ها را قطع کنید ،پيازها را به آرامي طوري که آسيب نبينند با بيلچه از زمين خارج کنيد. از بالاي غده ها، اندام هاي هوايي را بريده و خاک هاي اطراف غده ها را با دستمال خشک تميز کنيد.پياز شسته شده را در محيطي باز و بدور از نور مستقيم خورشيد کاملا خشک کنید ( اين امر به 2 تا 3 روز وقت نياز دارد ) پيازهاي خشک شده را داخل يک جعبه چوبي قرار دهيد .جعبه را در محيطي تاريک ، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداري کنيد . پس از کاشت پياز که بايد در ماههاي آبان و آذر انجام شود يکبار آبياري نموده و گلدان را در محيط باز قرار دهید.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
مِری بِل
زنبق رشتی
لیلیوم کاندیدوم
گرزی
گل سوسن چلچراغی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت