١/٥/١٤٣٧ --- 2/10/2016 --- ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۱ بهمن امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS  | تبلیغات در نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فروشگاه بذر و لوازم کشاروزی
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  13  نفر
بازدید امروز :  2894  بازدید
بازدید دیروز :  19766  بازدید
لاله  -  TULIP PULCHELLA
TULIP PULCHELLA : نام علمی
  LILIACEAE  - سوسنی ها : خانواده
ایران و ترکیه : بومی منطقه
Tulip pulchella Violacea : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
مخلوطی از ماسه و خاک معمولی که به خوبی زهکشی شده باشد
17 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

لاله:

گل لاله گیاهی چندساله است. پیاز دار و با نام علمی Tulipa، متشکل از حدود ۱۵۰ گونه پیاز دار با گل های زرق و برق دار، متعلق به خانواده سوسنیان. انواع گونه‌های لاله در جنوب اروپا ، شمال آفریقا و غرب آسیا (آناتولی و ایران) و شرق آسیا در چین بومی هستند. مرکز و نژاد اصلی تنوع وراثتی امروزه گونه‌های مختلف لاله به آسیای مرکزی برمیگردد (کوهای هندوکش و استپ‌های قزاقستان).
تعدادی از گونه ها و بسیاری از ارقام هیبرید جدید به طور مصنوعی و در در باغهای گیاهان رشد کرده‌اند، از لاله به عنوان گیاهان گلدانی و یا به عنوان گل بریده تازه استفاده میشود.
زادگاه لاله‌های مدرن امروزی مشخص نیست اگرچه در زمانهای و قبل از معرفی لاله به اروپا در قرن ۱۶ میلادی، پرورش و انتخاب لاله‌ها در ایران ترکیه مشاهده شده‌است.
پیاز لاله در زیر سطح خاک قرار دارد و تنها قسمتی از گیاه است که در شرایط نامساعد مانند تابستانهای گرم و زمستانهای خیلی سرد نیز به زندگی ادامه میدهد. قسمت کلی پیاز تقریبا از برگهای رشد نیافته ضخیم و کم رنگ بصورت لایه‌های مطبق به نام فلس تشکیل یافته که آب و غذا در این فلسها ذخیره میشود. سطح خارجی پیاز از چندین لایه به نام «پوشینه» برنگ قهوه‌ای تیره پوشیده شده است که در قسمت داخلی اغلب نمدی شکل است.
جوانه‌ای که در فصل پاییز درون پیاز این گیاه دیده میشود نمایانگر تمام اجزای گلی است که در فصل ظاهر میگردد. ساقه گیاه کامل لاله به یک و گاهی به چندین گل ختم میشود که در طول آن برگهایی نیز به صورت پراکنده قرار دارند.
گل این گیاه دارای گل پوش رنگینی است که اندامهای نر و ماده گل را احاطه نموده و از شش قطعه آزاد کامل شامل سه قطعه خارجی و سه قطعه داخلی کم و بیش شبیه به هم تشکیل یافته‌است. در در داخل گل پوش شش پرچم را مشاهده میکنیم که هر کدام دارای یک میله بلند و نازک منتهی به یک بساک بوده و بساک تولید کننده دانه‌های گرده به صورت پودر میباشد.
در مرکز گل یک تخمدان بطری شکل سه حجره‌ای وجود دارد که هر حجره شامل تعداد زیادی تخمک است. در بالای تخمدان نیز یک کلاله سه قسمتی قرار گرفته که دانه‌های گرده به آن می‌چسبند.
بسته به گونه گیاه، گل لاله می تواند از 4 اینچ (10 سانتیمتر) و تا ارتفاع 28 اینچ (71 سانتیمتر) رشد کند و بلند شود.
لاله ها از زمان کاشت پیاز اغلب نیاز به پنج تا هشت سال برای رشد کافی و گل دادن دارند. تولید کنندگان تجاری معمولا برداشت گل لاله را در اواخر تابستان و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند آغاز مینمایند، و گل های کوچکتر را دوباره کاشته و برای فروش در سال آینده میگذارند.
هلند تولید کننده اصلی گل لاله دنیا میباشد به طوریکه در سال 3 میلیارد شاخه از این گل تولید مینماید که اغلب صادر میشوند.
امروز ، جشنواره های متعدد لاله در سراسر جهان برگزار میشود و توریست های فراوانی را به خود جذب مینمایند. از جمله هر بهار در انگلستان، هلند ، ایالت میشیگان و جشنواره Skagit در واشنگتن همچنین جشنواره Orange City and Pella وجود دارد ، و در کانادا جشنواره لاله در اتاوا برگزار میشود. در استرالیا نیز چند جشنواره در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود.
همانند نرگسها، لاله‌ها هم نیازمند توالی دمایی فصول گرم-خنک-گرم در طول یک سال زراعی هستند. در مزرعه، این سال زراعی با گرمای تابستان آغاز میشود، با زمستان و بهار این توالی تکمیل میشود. دمای گرم اولیه در تفکیک برگها و آغازش گلها موثر است. تیمار سرمایی (۱۳ تا ۲۰ هفته) تقویت کننده گلها است، و یکدستی گلها در بین جمعیت لاله‌ها و طول مناسب ساقه گل‌دهنده را بهبود میبخشد.
به طور کلی دمای مناسب تیمار نهایی در گلخانه بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است
برای کاهش تاثیرات بیماریهای خاکزی بسترها را استرلیزه کنید. مانند تاثیرات ناشی از قارچهای ریزوکتونیا و فیتیوم. قارچ خاکستری (بوتریتیس) گلبرگها و ساقه‌ها را تحت تاثیر قرار میدهد. تناوب زراعی و استفاده از قارچ‌کشها برای مبارزه با مشکل کمک کننده هستند. از غرق آب شدن پیازها بپرهیزید. پوسیدگی انتهایی (در اثر قارچ فوزاریوم اوکسیپوروم) موجب شاخ و برگهای قرمز، ریشه کم و پیازهای پوسیده میشود. این مشکل باید توسط پرورش دهنده کنترل شوند و هرگز چنین پیازهایی وارد مزرعه نشوند. پیازهای تازه خریداری شده را حتما از نظر پوسیدگی سفید و بوی ناجور چک کنید. پیازهای آلوده قسمت تحتانی نرم شده زیر پوششهای بیرونی دارند و ممکن است بسیار سبک شده‌باشند. اگر ۱۰٪ از پیازها آلوده شده باشند همه بسته پیازها را نابود کنید.
پوسیدگی آبی (در اثر پنسیلیوم) به صورت عام جدی نیست. ولی اگرکه قرار باشد که در انبار خشک نگهداری شوند یا به سرعت کاشته و آبیاری شوند، پیازها باید با پودر قارچ کشی آغشته شوند.
در رقم‌های پرپر در صورتیکه غرق آب انجام شود و زهکشی صورت نگیرد پوسیدگی گلها رخ میدهد. برای پیازها تهویه مناسب تهیه کنید بخصوص برای پیازها پرپر
بسته به نوع رقم پیاز، پیازهای کوچکتر از یک اندازه معین، تنها یک برگ تولید خواهند کرد و تا سال بعد گل نخواهند داد. بسته به رقم، برای برداشت گل از پیازهایی استفاده کنید که دور کمرشان بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد.
در بیشتر مناطق پیازهایی که سرمادهی نشده‌اند، باید در پاییز کاشته شوند. در جنوب آمریکا (مناطق دمایی ۶ و ۷ مانند شمال جورجیا)، در ماههای اکتبر تا نوامبر باید کاشت انجام شود. در مناطق شمالی‌تر (مناطق دمایی ۶ و پایین‌تر) باید در سپتامبر و اوایل اکتبر کاشت انجام شود. در مناطق خیلی گرم (مانند فلوریدا و تگزاس و جنوب کالیفرنیا) پیازها باید به مدت ۸ تا ۱۰ هفته در دمای بین ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد سرمادهی شوند و در اواخر نوامبر تا دسامبر کاشته شوند.

: منابع  

تصاویر گیاه لاله:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
عصمت مشایخ
با سلام و خسته نباشید.می خواستم بدونم آیا شرایط آب و هوایی و خاک مازندران منطقه نور و رویان برای پرورش گل لاله به طور گسترده مناسب هست؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بله.عامل محدود کننده در گلدهی این گیاه گرمااست.فصل کاشت ای گیاه در پاییز وفصل گلدهی ان بهار است.
نانا
سلام: 1.چطور می تونم در باغچه ی تراس خود گل های شاداب لاله داشته باشم؟؟؟؟آیا باید بذر آن را تهیه و بکارم؟؟؟ 2.بذر چه گلی را پیشنهاد میکنید بکارم ؟شرایط باغچه:نور زیاد رو به جنوب -با توجه به سردی هوا لاله مورد مناسبی است؟؟اگر نه پیشنهاد خود را بانحوه ی کاشت بگویید.با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
لاله را از طریق پیاز ان میکارند.باید در پاییز اقدام به کاشت نمایید.البته پرورش لاله کمی مشکل است.تنها گیاهی که در فصل سرد میتوانید بکارید لاله،بنفشه وامثال اینهاست که در عید به شما گل خواهند داد.
mohamad oskouie
با سلام مدت ۲۰ سال است که در حیاط خانمان واقع در تبریز که سرد سیر می باشد ۱۰پیاز لاله کاشتم که خودشون تکثیر شدند و الان تعدادشون به ۴۰ عدد می رسند، پیازها هر ۴ فصل در حیاط و زیر خاک می مانند، الان مدت ۳ سال است که گل نمی دهند با اینکه برگهای سر سبز و خیلی شادابی دارند، لطفا راهنمایی بفرمایید چکار انجام دهم تا دوباره پیاز ها گل بدهند، متشکرم  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام احتمالا خاک غنی از مواد غذایی نیست ،فسفر و پتاسیم کافی که نقش مهمی در گل دهی دارند را ندارد .از کود گل دهی طبق دستور استفاده کنید .
حمید غلامزاده
با سلام خواستم بپرسم در مناطق جنوبی کشور که تابستونهای گرمی داره وزمستونهاش هم زیاد سرد نیست میشه گل لاله کاشت آیا هرسال بایدپیازها سرما دهی بشوند با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
سلام برای کاشت پیاز شما میتونید از پیاز هایی استفاده کنید که دوره سرمادهی انها رفع شده باشد سپس انها را در دمای مناسب بکارید.
لاله
بعد از گلدهی لاله و خراب شدن گل آن پیازش را چه کار کنیم؟بگذاریم در باغچه بماند یاازآن خارج کنیم استراحت کند؟ از تبریز  پاسخ مشاهده
م.شهاب
تا زمان زرد شدن برگها به ابیاری ادامه دهید.هم میتوانید در خاک نگه دارید وهم میتوانید پیازها را در اورده وتقسیم کنید در جایی خشک،خنک وتاریک نگه دارید ودر پاییز بکارید
ابراهيم
سلام ايا امكان تكثير گل لاله بوسيله دانه وجود دارد؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
روش رایج تکثیر این گیاه کاشت پیاز است
شکوفه صادقی
سلام خیر تکثیر گل لاله از طریق پیاز آن انجام می شود.
pedram gh
man too baghche chandta lale daram hodoode 10 ta ama faghat 4 tashoon gol midan baghie faghat bargan chiakar konam?cehtori bayad taksireshhon konam?  پاسخ مشاهده
سحرخیز
من در اواخر زمستان پیاز رو کاشتم...در حال حاضر برگهای بلندی داده وبی اثری از گل نیست...آیا فصل گلدهی به پایان رسیده؟چه کنم؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بله.پیازها را باید در پاییز بکارید تا در هار گل بدهد.در صورت گلدهی نیز با توجه به گرمی هوا دوامی نخواهد داشت
فرجی
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم نحوه درجه بندب و بسته بندی گل لاله(شاخه بریده) چطوریه؟ مرسی  پاسخ مشاهده
طاهره هاشمیان
با عرض سلام و احترام سه سال پیش یک گلدان لاله خریداری کردم که به گل نشسته بود دو ساله که رشد میکرد و سبز میشد ولی گل نمیداد،امسال که رفتم گلدانشو و خاکشو عوض کنم دیدم پیازش کاملا پوک شده و پودر شده علتش رو میخواستم بدونم. با تشکر از راهنماییتون  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
گرما ورطوبت زیاد ،بیماری قارچی ،از علل احتمالی هستند بعد از اتمام گلدهی ابیاری را کم کنید ودر جای خشک وخنک نگهداری کنید
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
لاله دیدیِر - لاله باغی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
لاله واژگون
گل نرگس آفریقایی
گرزی
پیاز مصری
مِری بِل
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت