٢٣/٢/١٤٤١ --- 10/23/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  27  نفر
بازدید امروز :  1404  بازدید
بازدید دیروز :  12503  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
درخت کاکائوی وحشی  -  WILD COCOA
THEOBROMA ANGUSTIFOLUM : نام علمی
  MALVACEAE  - پنیرک : خانواده
آمریکای جنوبی و مرکزی : بومی منطقه
cocoa monkey , cocoa mountain ، emerald cacao : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب و حاصلخیز
نواحی گرم و مرطوب
مرطوب
زیاد

درخت کاکائوی وحشی

دانستنی های علمی:

جنس Theobroma گیاهانی گلدار از خانواده ی ختمی (Malvaceae) بوده که در برخی موارد جزو خانواده ی Sterculiaceae نیز طبقه بندی می شوند. این جنس دارای 20 جنس از درختانی است که بومی جنگل های گرمسیری آمریکای جنوبی و مرکزی هستند. نام علمی این جنس از دو کلمه یونانی Theos به معنی "خدا" و broma به معنی "غذا" گرفته شده و بنابراین، Theobroma به معنی غذای خدایان است.

خصوصیات گیاهشناسی:

گیاه Theobroma angustifolium یا درخت "کاکائوی وحشی" یا "کاکائوی سبز" یکی از گونه های جنس Theobroma است. این گیاه بومی نیکاراگوئه، کاستاریکا و پاناما است که در مکزیک و آمریکای مرکزی نیز مورد کشت و کار قرار می گیرد.
کاکائوی وحشی درختی در اندازه های متوسط تا بزرگ به طول حدود 8 تا 26 متر است. برگ ها به صورت ساده، با آرایش متناوب، کشیده و نیزه ای شکل، به طول 14 تا 21 سانتیمتر، به پهنای 5 تا 6.5 سانتیمتر، به رنگ سبز تیره و با رگبرگ های برجسته می باشند.
گل ها به صورت خوشه ای، منفرد یا دوتایی در حاشیه برگ ها تشکیل می شوند. این گل ها دارای گبرگ هایی به رنگ زرد با پایه ای قرمز رنگ می باشند. 
میوه های این گیاهان کشیده به طول 10 تا 18 سانتیمتر و قطر 6 تا 9 سانتیمتر هستند. این میوه های طویل دارای پنج شیار برآمده، منظم و جدا از هم می باشند. میوه ها در ابتدا به رنگ سبز و به مرور زمان به رنگ قهوه ای دیده می شوند. هر میوه ها حاوی 20 تا 25 بذر است. بذور به وسیله پالپی کرم رنگ، معطر و ترش احاطه شده اند. 
گیاهانی سریع الرشد بوده که حدود 2 تا 3 سال پس از کشت به میوه دهی می رسند. هیچ شاخص خارجی مانند تغییر رنگ پوست برای تشخیص رسیده بودن میوه ها وجود ندارد بجز اینکه، میوه های رسیده دارای عطری قوی نسبت به میوه های نارس می باشد. میوه های رسیده اگر برداشت نشوند، بر روی درخت خشک شده و می توانند هفته ها روی درخت باقی بمانند تا اینکه سست شده و ریزش کنند. 
این گیاه خودگشن بوده و بدون دگرگرده افشانی، میوه تولید می کند. 

شرایط محیط رشد:

این گیاه مناسب کشت در آب و هوای گرم و مرطوب بوده و بهترین رشد را در خاک های حاصلخیز و به خوبی آبیاری شده دارد. درخت ها در مکان هایی با کمی سایه بهتر رشد خواهند کرد اما در آفتاب کامل و خاک های مرطوب نیز به خوبی رشد می کنند. 
این گیاه به صورت خودرو و طبیعی در جنگل های گرمسیری و ارتفاعات 70 تا 100 متری بالاتر از طریح یافت می شوند. 

کاربردها و ارزش غذایی:

این گیاهان برای پالپ خوراکی میوه ها و بذرها مورد کشت و کار قرار می گیرند. از پالپ و بذر آنها برای تهیه شکلات استفاده می شود. بذرهای آنها حاوی مقدار کمی کافئین و تئوبرومین (به مقدار کمتر از Theobroma cacao) هستند. 
هر 100 گرم از بذرهای این گیاهان حاوی حدود 14.2 تا 55.5 گرم کربوهیدارت، 5.6 تا 10.5 گرم پروتئین، 17.5 تا 46 گرم چربی، 11.3 تا 21.7 گرم فیبر، 30 تا 40 میلیگرم تئوبرومین و 4 تا 6 میلیگرم کافئین می باشد. 

تکثیر:

ازدیاد این گیاهان از طریق کشت بذرها، خوابانیدن هوایی، ریشه دار کردن قلمه ها یا پیوند زدن (شکافی و وصله ای) صورت می گیرد. بذرها حدود 5 تا 10 روز پس از کشت جوانه می زنند اما اگر بلافاصله پس از رسیدن کشت نشده و خشک شوند، به سرعت قوه نامیه خود را از دست خواهند داد. نهال های بذری باید در مکان هایی با 50 درصد سایه رشد کنند. 


: منابع  

تصاویر گیاه درخت کاکائوی وحشی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کاپوسو
درخت موکامبو
درخت کاکائو

گیاهان دیگر از همین خانواده :
دوریا گرندی فلوروس
باميه
ابوتیلون داروینی
ختمی چینی
شاه بلوط مالابار
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت