١٦/٤/١٤٤١ --- 12/14/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲۳ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
پیله آ گیاه مقاوم آپارتمانی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  63  نفر
بازدید امروز :  2518  بازدید
بازدید دیروز :  12659  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کِپِل  -  KEPEL
STELECHOCARPUS BURAHOL : نام علمی
  ANNONACEAE  - آنوناسه : خانواده
جنوب شرق آسیا : بومی منطقه
kepel fruit, keppel fruit, kepel apple ، burahol : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاکهایی با اسیدیته ضعیف
حساس به دماهای پایین
کمی مرطوب
زیاد

کِپِل

"کِپِل" گیاهی از خانواده آنوناسه بوده که بومی جنگل های همیشه سبز و مرطوب جنوب شرقی آسیا است. این گیاه به دلیل تولید میوه های خوراکی اش شناخته شده می باشد. میوه های آن فقط در بخش های مرکزی جاوه رشد می کند.
خصوصیات گیاهشناسی:
"کِپِل" درختی مستقیم و همیشه سبز بوده که تا ارتفاع 25 متر نیز رشد می کند و قطر تنه ی آن به 40 سانتیمتر نیز می رسد.
برگ ها بیضوی شکل، ضخیم و براق بوده و دارای دمبرگ هایی حدود 1.5 سانتیمتر است. میوه این گیاه روی بخش های پایینی تنه اصلی و شاخه های بزرگ و قدیمی رشد می کند. این میوه ها دارای عطر و طعم مطبوعی مشابه عطر و طعم انبه می باشند. رنگ میوه ها سبز مایل به زرد و طولشان 3 تا 4 سانتیمتر بوده و میوه های تازه رشد یافته به رنگ صورتی روشن تا قرمز تیره است.
بذور بیضی شکل بوده و حدود 3 سانتیمتر طول دارند.
گل های این درخت بصورت تک جنسی، سبز مایل به سفید و بصورت دسته ای یا چندتایی است. گل های نر روی قسمت های فوقانی تنه اصلی و شاخه های قدیمی (8 تا 16 گل با هم) قرار داشته و یک سانتیمتر قطر دارند. ولی گل های ماده روی بخش های پایینی تنه اصلی قرار داشته و حدود 3 سانتیمتر قطر دارند.
شرایط محیط رشد:
کِپِل جهت کشت به خاکی با اسیدیته ی ضعیف و به خوبی آبیاری شده نیاز دارد. از نظر نیاز نوری به آفتاب کامل تا نیمه سایه نیازمند است. برگ های تازه رویش یافته و جدید نسبت به باد، بسیار حساس بوده و در شرایطی که بادهای مخرب می وزد نیاز به پناهگاه و مکان های محافظ دارند.
نهال های بذری جوان در دماهای زیر 40 درجه از بین خواهند رفت. ولی نهال های مسن تر دماهای پایین تر را می توانند تحمل کنند. این نهال ها همواره در شرایط آب و هوایی نامساعد نیاز به مکان های محافظ و پناهگاه دارند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه های این گونه بطور سنتی در جاوه برای برطرف کردن بوی بد دهان و خنک کننده ی تنفس استفاده می شود. گوشت و پوست و بذر میوه قابل استفاده است. پوست آن به عنوان یک جاذب قوی عمل می کند.
در سال 2012 مطالعه ای نشان داده که میوه های این گیاه بوی بد مدفوع را به وسیله فعالیت باکتری های پروبیوتیک Bifidobacter ، کاهش می دهد. همچنین برای درمان نقرس و جلوگیری از التهاب کلیه ها به کار می رود.
چوب این درخت نیز برای ساخت لوازم منزل استفاده می شود.
برگ های کِپِل نیز دارای خاصیت کاهندگی کلسترل خون است.
آفات و بیماری ها:
از بیماری هایی که ممکن است به این گیاه حمله کند و خسارت ایجاد کند بیماری های قارچی است.
تکثیر: 
تکثیر این گیاه توسط کشت بذرهای میوه های رسیده صورت می گیرد.

: منابع  

تصاویر گیاه کِپِل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
آنونا چریمولا
جانگلساپ
آنونا کورنیفولیا
آنونا اسکلرودرما
پاوپاو
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت