٢٣/٥/١٤٣٨ --- 2/20/2017 --- ۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | تبلیغات در نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
بذر کاهو، بذر کلم، کود شیمیایی، سموم دفع آفات،نهال
ظروف ویترای
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه کاشت بذر شمعدانی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  112  نفر
بازدید امروز :  16562  بازدید
بازدید دیروز :  20968  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
سیروس
با سلام در داخل میوه پرتغال دانه پرتغال هست میشه اون دانه های پرتغال را کاشت؟ اگه میشه در این باره راهنماییم کنیید... ممنون...  پاسخ مشاهده
م.شهاب
خیر.برای کاشت دانه باید میوه کاملا برسد ورشد دانه کامل شود که در مورد میوه های موجود دربازار معمولا این اتفاق نمی افتد.پرتقال را معمولا از طریق پیوند زدن پرتقال به نارنج تکثیر میکنند.
حامد
با سلام و احترام مي خواستم بابت سايت عاليتون و زحمات بي شائبتون تشكر و قدر داني كنم.ممنونم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
با سلام وتشکر از اظهار لطف شما دوست عزیز.همراهی شما باعث دلگرمی ماست
علی براهوی
سلام خسته نباشیدممنون از سایت خوبتون دستتون دردنکنه بخاطر راهنمایی که در خصوص درخت انجیربه من کردید   پاسخ مشاهده
علی براهوی
سلام خسته نباشید من یک گل محمدی گرفتم که روز اول اوردم یک دانه گل داشت ولی برگ نداشت گل فروش به من گفت که گل چهار فصل است حالا این گل نه گل میده ونه برگ وسرشاخه هایش هم کم کم داره میسوزه لطفا در این مورد مرا راهنمایی کنید باتشکر هز شما
ا.س.فرود
سلام امیدواریم راهنمایی ها مفید واقع شود.موفق باشید
محمدامین اکبیا
باسلام واحترام بینهایت سباسگزارم.زبان ازتعریفوتمجید قاصره.بازم ممنونم.امیدکه سربلند باشید  پاسخ مشاهده
سلام مرسی از سایت خوبتون من اوایل شهریور می خوام برم 1جای کوهستانی تو اذربایجان شرقی، اونجا اب و هوای کوهستانی داره. میخوام بدونم می شه تو این ماه گل کاشت؟ چه گلی؟ من اصلا کاشت گل بلد نیستم. البته اب و هوای اونجا الان گرمه لطفا منو راهنمایی کنید حتما دلم میخواد امسال گل بکارم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
اگر هدفتان داشتن گیاه گلدار در پاییز ویا زمستان است باید از گلهای فصلی مانند داوودی،بنفشه،کلم زینتی و.. استفاده نمایید.اما اگر هدفتان کاشت گل وگیاه است تا در بهار وتابستان بعد از گلهایش بهره ببرید میتوانیید انواع گیاهان دایمی مقاوم به سرما را بکارید.گل رز،محمدی،یاس،خرزهره و...
حمید قندی
سلام خسته نباشید من یه گلدان بگونیا دارم که خیلی قدیمی وپیره سه تا شاخه نیم متری داره وفقط چندتا برگ از انتهای ان سبز شده ومن به عنوان گیاه مادر نگهش داشته ام .امروز هم از هر سرشاخه دو یا سه گره گذاشته ام وقلمه زده ام .می خوام بدونم جواب میده درضمن خاکش هم مخلوطی از ماسه وکوکوپیت وکود برگ هست باتشکر   پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بله. ولی قلمه ها در بهار بهتر می گیرند قلمه را مدتی در آب قرار دهید طوری که ریشه ها متراکم شوند و حدود 3 یا 4 سانتیمتر ریشه ها دیده شوند سپس آنها را در مخلوط خاک خود بکارید و تا سطح خاک خشک شد آبیاری کنید زهکش گلدان حتما باز باشد و آب اضافی خارج شودو هر 15 روز یک بار به گیاه کود کامل دهید (1 قاشق چای خوری در یک لیتر آب)نور غیر مستقیم باشد زمان گل دهی نور را بیشتر کنید.موفق باشید
معین
با سلامو تشکر از این سایت بسیار خوب و آمزنده محترما" من یک گل محمدی یک سال پیش کاشتم ارتفاع آن 45 سانتی متر امسال از 15 فروردین 91 7 عدد غنچه داد ولی پراز شته ومگس ریز بالدار شد به گلخانه نزدیک منزل مراجعه کردم سم مالاتیون که خودش مصرف میکرد به من داد و من اسپری کردم به ساقها وبرگها حالا بعد از 5 روز برگها در حال سیاه شدن و جمع شدن و خشکیدن کرده من ساکن اصفهان هستم گل در باغچه کاشته شده در محیط سایه روشن با کمال تشکر موفق باشید  پاسخ مشاهده
م.شهاب
احتمالا در مصرف سم زیاده روی کرده اید.در صورتی که دز صحیح را رعایت کنید مشکلی پیش نمیاید.در حال حاضر با شستشوی برگها سعی کنید سموم اضافی را پاک کنید.باید منتظر بمانید تا برگهای جدید جوانه بزند.
ابوالفضل محمدیان
سلام من میخواهم در کاشان 20هکتار زمین را که به همراه اب قنات 3 اینچ واستخر اب جهت ذخیره موجود است زیر کشت گل محمدی ببرم اطلاعات جامعی میخواهم از جمله فاصله بین بوته ها،میزان ابیاری،مقدار بوته مورد نیاز در هکتار و میزان محصول در هکتار،قیمت حدودی هر بوته و قیمت فروش هرکیلو گل و چه مدت زمان نیاز است تا از داشت به برداشت برسد؟ باتشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
در گلستان‌های کاشان معمولاً آبیاری به‌ صورت سطحی انجام می‌شوداین منطقه میزان آب در هر نوبت و تعداد آبیاری بسیار متغیر است. در منطقه کاشان، به طور معمول ، طی فصل رشد هر 15 روز یکبار آبیاری انجام می شود. از نظر نوع خاک، کاشت این گیاه در زمین‌های سنگین دارای بافت متوسط و در کوهپایه‌های دارای سنگریزه زیاد، سنگلاخی و فقیر موفق بوده است.گل محمدی نیازمند مواد غذایی و برنامه غذایی طولانی مدت می باشد. آنالیز برگ، روش قابل توصیه ای است که میزان مواد غذایی قابل دسترسی را تعیین می کند. طی تحقیقات انجام شده بر مبنای آنالیز برگی، مشخص شده که کاهش عناصر و نیاز به تأمین عناصری چون 25%= K و 67% P=و 35% N= بین مرحله نمو جوانه و گلدهی اصلی به وجود می آید. براین اساس در هر هکتار 64 کیلوگرم ازت، 8/7 کیلوگرم فسفر و 36 کیلوگرم پتاسیم به صورت تقریبی و با در نظر گرفتن ترکیب املاح خاک پیشنهاد می شود. یکی از مهم‌ترین عملیات پیش از شروع کشت، شخم عمیق است. شخم ، لایه‌های فشرده‌ای را که باعث محدود شدن رشد ریشه می شوند، می‌شکند . کاشت به شیوه دستی انجام می‌شود و فواصل ردیف‌ها و بوته‌ها بستگی به اهداف کاشت دارد. اگر هدف، احداث پرچین اطراف باغ باشد، فاصله ردیف‌ها 5/2-2 متر و فاصله بین بوته‌ها 5/1-1 متر در نظر گرفته می‌شود. در صورتی‌که هدف، احداث گلستان باشد در کشت کرتی فاصله‌ها را 5/3×5/2 متر و در جوی و پشته 3×2 متر در نظر می‌گیرند. مصرف کود دامی کاملاً پوسیده، پیش از احداث گلستان و به ‌صورت جایگزینی در گودال به مقدار 20-10 تن در هکتار ضروری است. همچنین دادن کود دامی به مقدار 10 تن در هکتار بعد از هرس گلستان‌ها، مفید است.
محمدرضا ندرلو
سلام خسته نباشید خدمته دوستان سایت نارگیل من یه گل محمدی دارم که در این ماه روزی 8ساعت زیر نور خورشید رشدش بد نیست و غنچه های زیادی داده ولی وقتی گل باز میکنن خیلی کوچیک و رنگ اصلی گل محمدی رو ندارد میخواستم ببینم باید چیکار کنم برای گل دهی بهتره این گل خوش بود   پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام هر سه تا چهار هفته یکبار از کود مخصوص گل دهی مثل کریستالون قرمز استفاده کنید .آبیاری نیز زمانی انجام شود که سطح خاک رطوبتش کم شده باشد .
لیلی
سلام من تازه سایت شما رو کشف کردم واقعا خوبه من یه مشکلی بابت گل محمدی خونمون دارم اول این که گل ها ی که اول بهار میده خیلی خوبه از یک ماه اول بهار که میگذره گل هاش کوچیک وکوچیک تر میشه و از همه بدتر یه عافت داره که کرمه روش انقدر زیاد میشه که دیگه تمام برگهاش میخوره لطفا من راهنمای کنید تا مثل گل های عکسشون گذاشتین گل خونه ما هم شاداب بشه راستی از بابت سایت بی نذیرتون ممنون   پاسخ مشاهده
م.شهاب
با سلام : دما برای این گل در روز های ابری 20 تا 21 درجه و در روزهای افتابی 24 تا 28 درجه مناسب میباشد اگر دما از این مقدار بیشتر شود اندازه گلها کوچک ، تعداد گلبرگها و کیفیت گل کاهش میابد ( از آفات مهم این گل در ایران کرم ساقه خوار رز است . بهترین روش مبارزه با آن هرس شاخه های آلوده و سوزاندن آنهاست ) کود دهی : به کود فسفر و پتاسیم بیش از همه کود ها نیاز دارد . برای تولید شاخه بریدنی باید به خاک N.P.K و کمی آهن و منیزیوم اضافه شود.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
نسترن زرد
رزشمالی، رز تیغ دار
رز فرانسوی
گل آبشار طلایی
رز مُشکی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
هلو انجیری
تمشک وحشی
گیلاس سیاه کوهی
غافث
اسپیره
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت