٥/٦/١٤٣٩ --- 2/21/2018 --- ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲ اسفند امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فروشگاه بذر، نهال کمیاب و لوازم کشاورزی | گلس گارد
فوت و فن باغبانی امروز
پرورش سیب از طریق کاشت بذر
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  149  نفر
بازدید امروز :  9962  بازدید
بازدید دیروز :  24465  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه اینترنتی بذرکو
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
مهران سالاریه
با سلام و احترام ما در حیاط منزل دو عدد گل محمدی در طرفین آن کاشتیم. این گل خیلی بزرگ شده است(نسبت به کل رز های دیگر) اما گل نمی دهد. بعضی ها می گویند در تهران نمی گیرد. هر روز هم آب می دهیم . از ساعت 7 یا 8 صبح در آفتاب هستند تا حدودا 6- 7 غروب. در مرداد 94 کاشتیم لطفا راهنمایی کنید چه کار کنیم با تشکر  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
در شرایط اب وهوای تهران با توجه به گرمای هوا گلدهی وعمر گلدهی کم خواهد بود
atefe shahi
سلام.حدودأ 10سالى میشه ک قلمه گل محمدی را در باغچه حیاط کاشتم.اما در طی این چند سال گل ندادند.گیاه اصلی که قلمه از آن گرفته شد پر گل بود.بوته های موجود سرسبز و سرزنده هستند و همه شرایط مناسب برای رشد را دارند اما گل نمی دهند.لطفأ راهنمایی کنید.ممنون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
گلدهی ودوام ان تابع طول روز(فصل).مقدار نور دریافتی(کمیت وکیفیت) سن گیاه،شرایط دمایی (سرما وگرما) وابدهی وفصل و.... است. کمبود در نور و عادی نبودن طول روز و ساعات نورگیری، افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)، هوای خشک، حمله تریپس‌ها میتواند از عوامل این عارضه باشد. افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)،باعث میشود گیاه وارد فاز زایشی وتشکیل گل نشود.بهتر است در این زمان از کودهایی با در صد نیتروژن کم استفاده شود
فرانه
سلام ما 3 تا بوته گل رز داریم که فقط یکی از اون ها هرچند روز چندتاگل میده و میریزه دوتاشونم خشک نیستن اما گلاشون در نمیان"مثل زالزالک توپولو نارنجی شدن میشه راهنماییم کنید چیکار کنم؟ ممنونم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
گلدهی ودوام ان تابع طول روز(فصل).مقدار نور دریافتی(کمیت وکیفیت) سن گیاه،شرایط دمایی (سرما وگرما) وابدهی وفصل و.... است. .در صورت ایجاد شرایط ایده ال این مدت بیشتر خواهد شد ولی در نهایت گلهاریزش خواهد .در حقیقت گلهای شما تبدیل به میوه شده واین طبیعی است.گلهای خشکیده باید فورا" حذف شوند تا انرژی گیاه صرف تشکیل دانه نشود و به مصرف رشدگیاه برسد وباعث ایجاد گلهای جدید میشود.از پاشیدن اب روی گلها خودداری شود.استفاده از کود کریستالون قرمز نیز مفید خواهد بود. در زمانی که گیاه روی گل وغنچه است بیشتر ابیاری کنید تا دچار تنش وریزش نشود. سطح خاک همیشه مرطوب باشد در زمانی که گیاه شکوفه دارد کودیاری انجام نشود
علی رضاپور
سلام.خواستم بدونم دریک زمین به ابعاد ۸۰*۱۵۰چه تعداد گل محمدی میتوان کاشت. بعداز کاشت هرچند وقت باید کود داده شودوچه کودی به چه مقدار؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
150*80=12،000مترمربع 12000/0.25=48000بوته فاصله حداقل نیم متر کود دامی رو در پاییز وبهار همراه شخم به گیاه بدهید وکود کامل مخصوص گلدهی هم در فصل رشد وگلدهی هر ده روز یکبار
فرشاد مظفری
با سلام من بوته گل محمدی رو یک هفته میشه کاشتم شرایز کاشت رو هم رعایت کردم من خوزستان هستم دما بین 18 تا 33 .گیاهانم دارن خشک میشمم برگاشون از پایین زرد میشه یکشونم کلن داره خشک میشه چیکارشون کنم .کمک کنید  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
احتمالا عمل انتقال را به طور صحیح انجام نداده اید وبا اسیب رساندن به ریشه سبب وارد شدن شک به گیاهتان شده اید. باید دقت شود در هنگام تعویض تا حد ممکن ،خاک اطراف ریشه جدا نشود..باید توپ ریشه(ریشه وخاک اطراف ان )را به ارامی وبدون اسیب دیدن ا زگلدان در اورده وان را در باغچه قرار داده وفاصله بین توپ ریشه وچاله را با خاک(ترکیب ان با توجه به نوع گیاه تعیین میگردد) جدید پر نماییدشما باید خاک اطراف ریشه را خوب بفشارید تا منافذ موجود در خاک پر شود وبلافاصله سیر ابیاری شود.
فرشاد مظفری
من دقیقا همین کار رو کردم.یعنی الان که خشک شده برگاش وساقه هاش سبزن احتمال داره که دوباره بگیره یا خشک میشه کامل
مهندس رامندی
اگر ساقه اصلی خشک وشکننده باشد دیگر امیدی به بازگشت گیاه نیست ودر صورتیکه سبز وانعطافپذیر باشد با ایجاد شرایط ایده ال دوباره سبز خواهد شد
سعید بابایی
سلام می خواستم بدونم تو فصل بهار از بوته های گلدار هم می توان قلمه گرفت یا نه اگر می شود روش صحیح ان را برایم بگویید باتشکر.  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام پس از هرس زمستانه قلمه های خشبی و هنگام تابستان، قلمه‌ها را از شاخه‌هاي نيمه خشبي به طول 10 تا 15 سانتي‌متر که حداقل سه گره دارد انتخاب کنید. همه برگ‌ها را براي جلوگيري از تبخيربيش از اندازه بريده(به جز 2 برگ انتهایی) و انتهای قلمه را در یک پودر هورمونی ریشه زایی فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 5/7 سانتی متری گلدان یا زمین کاشت. بستر کاشت بکارید، بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه باشد یا ماسه
امير
با سلام سوال من اينه كه پارسال گل محمدي كه تو حياط كاشتم رشد خوبي داشت و غنچه هم داد اما قبل از باز شدن تمام غنچه‌ها زرد شدن و ريزش كردن. ممنون مي‌شم منو راهنمايي كنيد. با تشكراز زحمات بي‌دريغ شما و همكارانتون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
برای اینکه گلی قوی وبا گلهای زبیا داشته باشید باید در طول سال نکات زیر را رعایت نمایید:در پاییز به خاک باغچه کود دامی پوسیده اضافه کرده وان را با شخم به زیر خاک ببرید ودر زمستان اقدام به هرس بوته رز به شکل اصولی بنمایید.با شروع بهار وگرم شدن هوا 2-3 بار در هفته گیاه را سیراب نماییید.دقت نمایید در هنگامی که گیاه روی غنچه است دچار کم ابی نشود زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.
سعید آراد
سلام ، من در یکی از شهرستان های گرم و خشک یزد زندگی میکنم آیا کاشت گل محمدی برای هدف فروش گلها در موقعیت جغرافیایی من صرفه اقتصادی داره ؟ تقریبا هر بوته گل در سال جند کیلو گل میده ؟ با تشکر   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
به طورکلی محمدی گیاه مقاومیه ونسبت به خشکی وگرمای هوا مقاوم هست.البته بهتره از گونه های رایج در منطقه خودتون استفاده کنید.حتما با کارشناسان محلی خودتان مشورت نمایید
علی نوری
سلام
قبل از هر چیز از سایت خیلی خوبتون تشکر فراووون میکنم.
یه گل محمدی دارم که به تازگی خاکش و عوض کردم و داخل گلدون پلاستیکی کاشتم .هفته ای یکبار به آن آب میدم، داخل بالکن نگهداری میکنم البته سراسر بالکن مشما کشیده شده،زهکش آن نیز مناسب است و سنگ ریزه زیر گلدان گذاشتم برای خروج بهتر آب. محیط آن از صبح تا ساعت ۲ آفتاب مستقیما داره البته همانطور که گفتم آلان مشما کشیده شده است.اما نمیدانم چرا برگ های آن زرد میشود و میریزد، برگ های جدید هم میدهد که بسیار سرحال است ولی به مرور زرد میشود.علتش چیست؟؟
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام اگر برگهای پایینی و پیر هستند که به نوبت زرد شده و می‌ریزند. که روندی کاملا طبیعی است، (زیرا با رشد گیاه و در صورتی که مواد غذایی به طور مرتب به گیاه نرسد. مواد لازم از برگهای پیر به برگهای جوان منتقل میشوند و برگهای پیر به مرور زرد شده و ریزش میکنند. برای به تاخیر انداختن این روند ریزش برگهای کهنه، میبایست از تغذیه کامل گیاه مطمئن شد آنگاه به دنبال عوامل و نشانه‌های دیگر رفت) اما اگر چند برگ با همدیگر به این عارضه مبتلا میشوند احتمال افراط در آبیاری و برعکس خشکی دیدن گیاه فراوان است.جهت تقویت گیاه هر سه هفته یکبار با کود گل دهی +کود آهن گیاه را تقویت کنید.
شاهرخ
با سلام در مورد نگهداری از گل رز در گلدان اطلاعاتی می خواستم لطفا منو راهنمایی کنید با تشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
.درقسمت مربوط به معرفی این گیاه وپاسخ پرسشهای قبلی میتوانید جواب خود را بیابید
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
رز کارولینا
نسترن زرد
گل نسترن
نسترن کوهی
رز وحشی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
غافث
علف مبارک
گیلاس کره ای
جل
ازگیل ژاپنی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت