٧/٣/١٤٣٩ --- 11/25/2017 --- ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فروش ویژه پیاز گل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  125  نفر
بازدید امروز :  6180  بازدید
بازدید دیروز :  23393  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه اینترنتی بذرکو
تلگرام نارگیل
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
رابعه
سلام ممنون از سایتتان. عالیه.در باغچه حیاطمان گل محمدی بزرگی داریم که در اواخر زمستان آن را هرس ملایمی کردم. غنچه های زیادی داد تقریبا هرشاخه سه غنچه ولی گلها بصورت ناقص و کوچک باز شدند. یک ماه پیش شته زیادی داشت که با دیازینون 2 در هزار دو بار با فاصله دو هفته سمپاشی کردم. آبیاری روزانه داشته و میزان افتابگیری مستقیم آن از اوایل صبح تا ظهر میباشد.به نظر شما دلیل باز نشدن غنچه های آن چیست؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
شرایط نگهداری شما به نظر مناسب است تا خاک خشک نشده اب ندهید.از کود میکرو برای برطرف شدن مشکل استفاده نمایید
وحید اصلانی
سلام.من یه بوته گل رز رونده شبیه گل محمدی دارای رنگ صورتی کمرنگ و گلهایی به اندازه گل محمدی دارم.فقط متاسفانه بو نداره.میخواستم بدونم آیامیشه این گل رو با گل محمدی پیوند بزنم یا نه.اگه پیوند زده میشه طرز پیوند زدن رو توضیح بدید.ممنون  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام بله .طریقه عمل برای پیوند شکمی خیلی آسان و عبارت از برداشتن پیوندک بوسیله چاقوی پیوند زنی از روی شاخه مورد نظر و جا دادن آن در شکافی که بشکل ( T ) روی پایه ، داده شده و بستن روی شکاف با پوست برآمده از پایه و بسیتن آن با ریسمان نرم میباشد .پیوندک را بهتر است از شاخه ای که گل یا غنچه دارد بگیرند .برای اینکار باید چنین شاخه ای را که شاداب و صاف است از بوته مورد نظر قطع کرده ، قسمت سرشاخه که مغزش نرم است و انتهایش را که جوانه های آن بد و نا مناسب میباشد بریده از قسمت میانه که دارای جوانه های برجسته و قوی است برای گرفتن پیوندک استفاده کنند .بوسیله چاقوی پیوند زنی از ۱۵ میلیمتر زیر جوانه پوست را بسمت بالا بطوری میبرند که کمی از قشر چوبی مغز ساقه زیر جوانه باقی بماند ، بُرِش را تا ۱۵ میلیمتری بالای جوانه برده ، آنجا پوست را از روی ساقه برمیدارند ، پیوندک بشکل بیضی نوک تیزی در می آید .برگ پیوندک را باید بطوری قبلا چیده باشند که یک تا دو سانتیمتر از دُم برگ به پیوندک باقی بماند . حالا این پیوندک را که عبارت از پوست شاخه جوانه دار و نیمی از دمبرگ است از سر شکافی که روی شاخه پایه داده اند آهسته زیر پوست داخل کرده بسمت پائین میلغزانند تا تمام پیوندک زیر شکاف جا گرفته فقط از بین دولبه شکاف عمودی جوانه و دمبرگ بیرون بماند .بلافاصله دور شاخه پایه را از بالای شکاف با نخهای پشمی یا نوار لاستیکی یا نوار چسب رو به پائین بطوری می بندند که تمام شکاف پوشیده شده و هوا زیر پوست داخل نشود و فقط همان جوانه و دمبرگ از بین نخها بیرون بماند . برای اینکه شکاف بهتر مسدود شود میتوان روی آنرا با چسب مخصوص پیوند پوشاند . پانزده روز بعد اگر دمبرگ سیاه شده و به پیوندک چسبیده رنگ پیوندک هم تغییر کرده رو به سیاهی میرود معلوم میشود پیوند نگرفته و خراب شده ، ولی اگر با کمترین تماس انگشت دمبرگ به آسانی از پیوندک جدا شده بزمین افتد و پیوندک هم سبز و شاداب است نشانه گرفتن پیوند میباشد .سه تا چهار هفته پس از پیوند زدن که جوانه شروع بنمو می کند باید نخ را باز کرد تا نمو شاخه سبب فرورفتن نخها به پوست پایه نگردد.موقع پیوند شکمی با جوانه خواب از اوائل شهریور تا اواخر مهرماه است که دیگر فصل برای بیدار شدن جوانه و نمو آن مقتضی نمی باشد . پیوند پس از گرفتن تا بهار بحالت خواب باقی مانده ، اوائل فروردین ماه شروع به سبز شدن و نمو می کند .
eskimoooo
ببخشید از محضر شریفتان چند سوال داشتم. 1.سم دهی:نوع سم و زمان سمدهی و دز سم چیست؟ 2.کوددهی:نوع کود و زمان کوددهی و روش کوددهی ؟ 3.هرس کردن:روش و زمان هرس کردن؟ 4.نحوه داشت:نوع سیستم آبیاری و دور آبیاری؟ از این که به سوالات من پاسخ مدهید پیشاپیش ممنونم.  پاسخ مشاهده
م.شهاب
نوع سم بستگی به نوع افت دارد.بهتر است از کودهای کامل اهن دار استفاده شود در فصول بهار وتابستان هر دو هفته یکبار یک قاشق کوچک کود را در یک لیتر اب حل نماییدوبه صورت ابیاری به گیاه بدهید.زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.سیستم ابیاری خاصی مد نظر نیست.کرتی ،جوی پشته ای وقطره ای.از پاشیدن اب روی گلها خودداری شود
محمد
با سلام و تشكر از اطلاعات مفيدتان من2 سوال داشتم اول اينكه از هر چند كيلو گل محمدي مي توان يك ليتر گلاب به دست آورد؟ دوم اينكه براي خريد قلمه هاي پيوند شده و مرغوب به چه سايت يا مكاني بايد مراجعه نمود من محمد هستم و ساكن شهرستان كاشمر در حاشيه كوير آيا مي شود از كاشت اين گياه در منطقه بهره جست؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
در مورد امکان کشت بهتر است از راهنمایی کارشناسان بومی استفاده کنید ولی در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.در مورد مقدار محصول بستگی به روش استحصال دارد.مثلادستگاه گلاب‌گیری سنتی ،ظرفیت آن، حداکثر 30 کیلوگرم گل، با مخلوط 45 لیتر آب می‌باشد. هر دستگاه در شبانه روز، می‌تواند 4 تا 5 نوبت گلاب‌گیری کند که در مجموع، مقدار مصرف کل، 120 تا 150 کیلوگرم در شبانه روز خواهد بود.
فرشته ناجی
سلام.خونه ی ما باغچه و حیاط ندارد. رشد و گلدهی این گیاه در گلدان هم امکان پذیر است؟ چه شرایطی دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر  پاسخ مشاهده
سها ابراهیمی
سلام من یک گل محمدی از توی یه گلدون توی باغچه خونمون کاشتم که توی گلدون گل داشت بعد از انتقال به باغچه سال اول گل نداد سال دوم گل کرد سال بعدش فقط غنچه کرد که غنچه ها باز نشدن و بعد از اون دیگه حتی عنچه هم نمیده البته برگ میده و بزرگ میشه ولی غنچه و گل نمیده لطفا راهنمایی کنید من چیکار کنم (تو باغچه ما ماسه بادی و کود حیوانیه که یکی دو سال قبل از کاشت گل محمدی تو باغچه ریختیم و هر روز آب میدم سم نمیدم و شیراز هستیم) و همچنین یه گل یاس دارم که بزرگ میشه ولی خیلی کم گل میده ممنون   پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام کمبود نور و کمبود مواد غذایی می تواند علت باشد ،مکان گیاه باید به گونه ای باشد که حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب داشته باشد و با کود مخصوص گل دهی نیز تقویت شوند .
هوشنگ گرجی
بوته گل محمدی من خشک شده هر چند روز چند برگ در میاره ام هونا هم خشک می شوند. هر 2 یا 3 روز آبیاری مکنم.کود حیوانی زیادی هم با خاک باغچه مخلوط کردم.اما نتیجه نداد.لطفا کمکم کنید.  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام احتمالا خاک نا مناسب است و در فصل رشد نباید زیاد به گیاه آب داد، گل محمدی نسبت به کم آبی مقاوم تر است .خاک های سنگین را ترجیح می دهد استفاده از کود های npk نیز باعث برگ دهی و گل دهی گیاه می شود.
ساحل
با سلام وخسته نباشید توباغچه خونمون گل محمدی هست موقعی که غنچه میده دور غنچه هاش شته های سبز رنگ هستن وقتی باز میشن غنچه ها تمام گلبرگ های گل باز نمی شن در ضمن (گل محمدی خارجی هست)زیاد گلبرگ داره ولی باز نمی شه میخواستم راهنماییم کنید چیکار باید بکنم ممنون از سایت عالیتون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
یک قاشق چای خوری سم مالاتیون یا دیازینون را در یک لیتر اب حل نموده وروی قسمت های الوده اسپره نمایید .مقداری را هم بعد از ابیاری به خاک بدهید.بعد از 10 روز این عمل را تکرار نمایید .در مورد باز نشدن غنچه ها باید چیدن ته گلها پس از ریختن گلبرگها را انجام دهید که باید از نیم سانتیمتر بالای آخرین برگ شاخه که منتهی به گل شده قطع نمود .
امير
با سلام سوال من اينه كه پارسال گل محمدي كه تو حياط كاشتم رشد خوبي داشت و غنچه هم داد اما قبل از باز شدن تمام غنچه‌ها زرد شدن و ريزش كردن. ممنون مي‌شم منو راهنمايي كنيد. با تشكراز زحمات بي‌دريغ شما و همكارانتون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
برای اینکه گلی قوی وبا گلهای زبیا داشته باشید باید در طول سال نکات زیر را رعایت نمایید:در پاییز به خاک باغچه کود دامی پوسیده اضافه کرده وان را با شخم به زیر خاک ببرید ودر زمستان اقدام به هرس بوته رز به شکل اصولی بنمایید.با شروع بهار وگرم شدن هوا 2-3 بار در هفته گیاه را سیراب نماییید.دقت نمایید در هنگامی که گیاه روی غنچه است دچار کم ابی نشود زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.
ميترا
سلام من پارسال دوتا گل محمدي و گل رز در باغچه كاشتم سال اول خوب گل دادند ولي سال بعد شروع به خشك شدن كردنند به صورتي كه هم برگهاي آنها هم گلهاي آنها از بين رفت و ساقه هايشان كامل خشك و از بين رفتند اما ريشه در خاك مونده حالا خواستم دونم كامل از بين رفتن يا نه بعد من در منطقه زندگي مي كنم كه در تابستان در جه هوا به 50درجه مي ر سه   پاسخ مشاهده
م.شهاب
برای تست زنده بودن گیاه با یک وسیله تیزابتدا خراشی کوچک در ساقه گیاه ایجاد نمایید واندکی پوست را کنار بزنید.در صورتی که زیر پوست سبز یا سبز مایل به زرد بود نشان دهنده زنده بودن گیاه شماست ،در غیر این صورت در مورد تنه این کار را انجام دهید تا از زنده بودن یا نبودن گیاهتان مطمئن شوید.در صورت زنده بودن گیاه وبا ایجاد شرایط ایده ال مجددا جوانه خواهد زد. اگر ساقه اصلی خشک وشکننده باشد دیگر امیدی به بازگشت گیاه نیست ودر صورتیکه سبز وانعطافپذیر باشد با ایجاد شرایط ایده ال دوباره سبز خواهد شد.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گل رز
گل نسترن روبیجینوزا
گل رز سنتیفولیا
نسترن زرد
رز وحشی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
توت فرنگی
پای شیر
شلیل
زردآلو
ازگیل
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت