١٨/١١/١٤٤٠ --- 7/21/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر موز
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  101  نفر
بازدید امروز :  8987  بازدید
بازدید دیروز :  17592  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
بیریبای وحشی  -  WILD BIRIBA
ROLLINIA MUCOSA : نام علمی
  ANNONACEAE  - آنوناسه : خانواده
آمریکای مرکزی و جنوبی : بومی منطقه
wild sweet sop, wild cashina : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های اسیدی
نواحی گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

بیریبای وحشی

خصوصیات گیاهشناسی:

"بیریبا" درختی بومی جزایر انتلیس، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است. این گیاه گاهاً در سراسر نواحی گرمسیری رشد می کند.
بیریبا درختی در اندازه های متوسط است که تا حدود 9 متر ارتفاع می تواند رشد کند. و تاجی باز و گسترده تولید می کند.
برگ ها دارای آرایش متناوب، به رنگ سبز براق، بزرگ، به طول 10 تا 36 سانتیمتر و عرض 5 تا 12.5 سانتیمتر می باشد. پهنک برگ، نرم و صاف و قابل انعطاف است. و نیز دارای رگبرگ های برجسته و فرورفته روی سطح بالایی برگ ها است.
گل ها کامل، به رنگ مایل به سفید، دارای سه لوب سه گوش و جدا از هم می باشند.
میوه ها کروی شکل و بزرگ، گرد، به قطر 5 تا 15 سانتیمتر، به رنگ مایل به زرد و دارای برجستگی هایی بسیار مشخص و بزرگ یا گاهی کوچک می باشند. پالپ میوه ها به رنگ مایل به سفید، آبدار، معطر، خوش طعم، با بافتی کِرِمی و مزه ای ترش و شیرین می باشد. هر میوه دارای تعدادی بذر است.
بذرها درخشان و براق، به رنگ قهوه ای و بیضی شکل بوده که حدود 1.3 سانتیمتر نیز طول دارند.
میوه های این گیاهان به شدت جاذب پرندگان و بسیاری از حیوانات می باشند بنابراین به محض زرد شدن باید برداشت گردند. میوه های بالغ نرم هستند.

شرایط محیط رشد:

این درختان به خوبی روی خاک های اسیدی در نواحی گرم و مرطوب رشد می کنند.
اگرچه بهترین رشد را در شرایط نوری و آفتابی کامل دارند اما می توانند شرایط سایه را نیز تا حدودی تحمل کنند. 
بیریبا گیاهی سریع الرشد است که حدود 3 تا 4 سال پس از کشت بذرها، تولید میوه می نماید.
در پورتوریکو، گل ها از جولای تا سپتامبر و میوه ها از نواکبر تا ژانویه تشکیل می شوند. 

کاربردها:

میوه های بیریبا معمولاً به صورت تازه و خام مصرف می شوند اما همچنین می توان از آنها در ساخت انواع آب میوه ها، نوشیدنی های مخلوط با شیر، بستنی ها و مشروبات استفاده کرد.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از میوه های این گیاه حاوی حدود 13 تا 26 گرم کربوهیدرات، 0.2 تا 2.4 گرم چربی، 1 تا 3 گرم پروتئین، 24 میلیگرم کلسیم، 26 میلیگرم فسفر، 1.2 میلیگرم آهن، 0.04 تا 0.07 میلیگرم تیامین، 0.04 تا 0.23 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.5 تا 0.8 میلیگرم نیاسین و 3 تا 33 میلیگرم ویتامین ث می باشد.

تکثیر:

بیریبا معمولاً از طریق کشت بذرها، تکثیر می شود. اما برای کولتیوارهای برتر می توان از تکثیر از طریق پیوند نیز استفاده کرد. این گیاه می تواند روی پایه ی Annona montana یا Annona glabra که سبب پاکوتاهی گیاه حاصل می شود، پیوند گردد. بذرهای این گیاه اگر در مکان های خشک و خنگ نگهداری شوند، برای مدتی بیش از 3 سال نیز زنده باقی می مانند.


: منابع  

تصاویر گیاه بیریبای وحشی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
بیریبا

گیاهان دیگر از همین خانواده :
فلفل میمون
جوز کالاباش
جانگلساپ
آنونا چریمولا
پاوپاو
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت