٢١/١٠/١٤٤٠ --- 6/26/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۵ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تلگرام نارگیل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  114  نفر
بازدید امروز :  11830  بازدید
بازدید دیروز :  21458  بازدید
تبلیغات متفرقه
انگور فرنگی  -  CURRANT / GOOSBERRY
RIBES SPP. : نام علمی
  GROSSULARIACEAE  - Grossulariaceae : خانواده
اروپا، آمریکا، آسیا، سیبری، شمال آفریقا : بومی منطقه
- : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های لومی با بافت سبک
نواحی معتدل
مرطوب
زیاد

انگور فرنگی

دانستنی های علمی:

انگور فرنگی حبه ریز یا ریب انگور (Currant) و حبه درشت (Goosberry) متعلق به جنس Ribes و تیره Ribesaceae می باشند. این دو نوع انگور فرنگی از نظر شرایط اقلیمی و نوع میوه شباهت های نزدیک به هم دارند. انگور فرنگی های حبه ریز شامل انگور فرنگی های قرمز (Ribes rubrum)، سیاه (Ribes nigrum)، معطر (Ribes odoratum) و سفید (Ribes spicatum) هستند. ولی انگور فرنگی های حبه درشت از گونه Ribes grossularia بوده و شامل انگور فرنگی های اروپایی (Ribes uva-crispa) و آمریکایی (Ribes hirtellum) بوده و حساس به سفیدک می باشند. در رده بندی های گذشته، این گیاه متعلق به تیره Saxifragaceae بوده است. 

خصوصیات گیاهشناسی:

ریشه های انگور فرنگی در صورت ازدیاد از طریق بذر از نوع راست بوده و تا عمق 80 تا 100 سانتیمتر در خاک نفوذ می کند. اما در صورت ازدیاد توسط قلمه این ریشه ها  افشان و سطحی بوده و به عمق 20 تا 40 سانتیمتر خاک نفوذ می نمایند. و ارتفاع بوته های انگور فرنگی حبه ریز به رنگ قهوه ای بوده و برگ های پنجه ای شکل شبیه انگور دارد. شاخه های کوتاه و یکساله انگور فرنگی حبه ریز روی شاخه های اصلی قرار گرفته و جوانه های بارور در نوک شاخه های کوتاه دارند. گل های سفید آن بر روی گل آذین های خوشه ای ساده مستقر هستند. میوه در این گروه به رنگ های سفید، قرمز و سیاه دیده می شود. انگور فرنگی سیاه عادت به تولید پاجوش های فراوان دارد و جوانه های بارور آن به صورت جانبی روی شاخه یکساله تشکیل می شود. ولی شاخه های در انگور فرنگی حبه درشت خاکستری رنگ بوده و در محل گره های خود حاوی خار می باشند. برگ ها در این گروه قلبی شکل، لوبدار با حاشیه مضرس است. انگور فرنگی دانه درشت شاخه های طویل و برگ های بزرگتر تولید می کند. گاهی بر روی شاخه های 2 تا 3 ساله نیز خوشه های گل تولید می شوند. میوه های انگور فرنگی حبه درشت به اندازه یک نخود و به رنگ سبز، قرمز یا زرد هستند.

شرایط محیط رشد:

انگور فرنگی جزو گیاهان مناطق معتدل سرد به شمار آمده و قادر به تحمل سرمای زمستان است. انگور فرنگی طالب آب و هوای خنک بوده و دمای بیشتر از 30 درجه سانتیگراد به برگ های آن صدمه می زند. این گیاه به زمستان های طولانی نیاز دارد تا دوره استراحت خود را به پایان برساند. نیاز سرمایی آن بسته به نوع رقم 800 تا 1500 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد می باشد. در دوره استارحت، این گیاه قادر است سرمای منفی 20 درجه سانتیگراد را تحمل کند. مجموعه حرارتی مورد نیاز در دمای متوسط بالای 5 درجه سانتیگراد برای باز شدن جوانه ها، 20 تا 40 درجه روز و برای گلدهی 160 تا 200 درجه روز است. 
انگور فرنگی مقاوم به محل نیمه سایه بوده و به شدت نور کمتر نیاز دارد. وزش باد در مناطق پرورش این گیاه آسیب زیادی به آن وارد نمی کند اما وزش بادهای شدید به ویژه در زمان گرده افشانی موجب کاهش فعالیت زنبورها می شود. سرماهای دیررس بهاره به انگور فرنگی سیاه و انگور فرنگی های حبه درشت آسیب می زند. زیرا در این ارقام گل ها زودتر باز می شوند. انگور فرنگی قرمز و سفید مقاومت بیشتری به سرمای دیررس بهاره دارند. 
خاک های لوم با بافت سبک که پی اچ 6.5 تا 7 (خنثی) دارند برای احداث باغ انگور فرنگی مناسب هستند. این گیاه به طور طبیعی در بیشه زارها و جنگل های کم درخت اروپا، آسیا، سیبری، آمریکا و شمال آفریقا رشد می کند. انگور فرنگی در نواحی شمال ایران، ارتفاعات البرز و مازندران به صورت وحشی می روید. انگور فرنگی های حبه ریز سیاه در خاک های مرطوب قادر به رشد هستند ولی نسبت به شوری و بادهای گرم حساسیت دارند. زیرا این بادها سبب پلاسیده شدن میوه های آنها می شود. 

تکثیر:

روش معمول تکثیر این گیاه از طریق قلمه های نیمه خشبی در اوایل و یا اواسط تابستان برای ارقام سخت ریشه زا و قلمه های خشبی برای ارقام آسان ریشه زا در اواخر پاییز می باشد. از روش خوابانیدن کپه ای هم می توان برای تکثیر انگور فرنگی قرمز استفاده کرد. انگور فرنگی سیاه پاجوش های فراوانی تولید می کند و می توان علاوه بر قلمه توسط پاجوش نیز آن را تکثیر نمود. روش تکثیر تجاری در ارقام حبه درشت استفاده از خوابانیدن کپه ای است. شاخه های خوابانیده شده ارقام اروپایی که کند ریشه زا هستند ممکن است لازم باشد برای دو فصل رشد به گیاه مادری متصل باقی بماند. ریزازدیادی در انگور فرنگی نیز به آسانی قابل انجام است. 


: منابع  

تصاویر گیاه انگور فرنگی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
حاتمه برزگر
سلام.من به سختی تونستم عکس میوه ای که اسم و نوعشو میخوام بزارم.ولی نتونستم متن سوالمو بزارم.نمیدونم میتونم به جوابم برسم یا نه؟یه نوع انگور که شیرین و گسه یکم.به رنگ قرمز.هسته نسبتا بزرگ و نرمی داره.پوسته تقریبا زبری داره.روی پوست دونه های ریز داره.میخوام بدونم چه نوع انگوریه  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام انگور فرنگی، زیتون پاییزه با نام انگور ژاپنی نیز نامیده می شود.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت