١٦/١/١٤٤١ --- 9/16/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۵ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چگونه خاک را ضد عفونی کنیم ؟
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  71  نفر
بازدید امروز :  493  بازدید
بازدید دیروز :  14643  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
گوجه سبز  -  GREENGAGE
PRUNUS DOMESTICA SUBSP ITALICA VAR(CLAUDIANA) : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
اروپا : بومی منطقه
European plum : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های غنی از مواد غذایی
نواحی معتدل
کمی مرطوب
زیاد

گوجه سبز

خصوصیات گیاهشناسی:

گوجه سبز گروهی از کولتیوارهای آلوهای اروپایی هستند. این گیاه اولین بار در فرانسه پرورش یافت.
گوجه یا گوجه سبز نام درختی است از تیره ی گل سرخیان که میوه ی آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته ی سخت است. 
آلوچه نوع کوچکتر گوجه سبز و ترش تر از آن است. بر پایهٔ نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده است.

شرایط محیط رشد:

درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

CULPEPES، گیاه شناس معروف قرن ۱۷ عقیده داشت که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درخت گوجه سبز در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی مؤثر باشد.
از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است.
همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی - روده ای است.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.
این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد.
اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها مؤثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.

ارزش غذایی:

گوجه سبز حاوی 8.51  گرم کربوهیدرات، 2.84 گرم چربی، 1.6 گرم پروتئین و 0.5 درصد فیبر خام است.
با مصرف صد گرم گوجه سبز ، 5 درصد ویتامین آ ، 2.1 درصد ویتامین ب1 یا تیامین، 1.9 درصد ویتامین ب2 یا ریبوفلاوین، 2.8 درصد نیاسین ، 13 درصد ویتامین ث، 1.5 درصد کلسیم ، 2.2 درصد فسفر، 5 درصد آهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تأمین می‌شود.
گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی از ویتامین ث، اسید مالیک و اسید سیتریک است.
مصرف بیش از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود. این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود.

تکثیر:

تکثیر گوجه سبز از طریق کشت هسته های آن صورت می گیرد.


: منابع  

تصاویر گیاه گوجه سبز:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
احمد درویشی
با سلام خدمت مدیریت محترم سایت خوب و پر محتوای نارگیل و مهندس محسن شهاب الدین و مهندس رامندی شما برای چه اسم این میوه را میگوئید گوجه سبز آخه کجاش شبه گوجه است درسته تو منطقه تهران گوجه سبز میگن ولی آیا دلیل خاصی داره چون تو شمال بهش میگن آلوچه یا مازندرانی هلی که باهاش ترشی خومزه ای به نام هلی قوره درست میکنند  پاسخ مشاهده
فاطمه زواری
گوجه سبز همان آلو است.که به صورت نارس خورده می شود و به خاطر ظاهر آن که شبیه گوجه کال است به این نام معروف شده.
بيژن لطيفي نژاد
در زبان هاي اصيل آريايي آل به معني قرمز است وهال به معني ميوه نرسيده ترش تعبير ميشود - مثلا به انگور نرسيده (قوره ) هاله ميگويند و هالوچه نام صحيح گوجه سبز است(در زبان كردي هلوچه)
ا.س.فرود
با تشکر از از نظر آقای لطیفی نژاد ،در زبان انگلیسی، به گوجه سبز «Green Gage» گفته می‌شود و به نظر می‌رسد Gage نام فردی بوده که این میوه را از فرانسه به بریتانیا برده است. این میوه در زبان فرانسه «Rein Claude» گفته می‌شود که ارتباطی به گوجه ندارد.قابل ذکر است که در نواحی شمالی ایران، به این میوه «آلوچه» می‌گویند اما در اسناد دولتی متعلق به سال 1348 خورشیدی، نام «گوجه سبز» به جای آلوچه آمده است. به نظر می‌رسد از آنجا که گوجه یک میوه وارداتی بوده و گوجه سبز نیز همین ویژگی را داشته، چنین نامی برای آن انتخاب شده است.در حال حاضر در سایر نقاط ایران، آلو یا آلوچه به حالت رسیده گوجه سبز که به رنگ زرد یا سیاه است گفته می‌شود.
احسان نعمتی
سلام
من دنبال اطلاعاتی در مورد گوجه سبز هستم
{نحوی هرس-پیوند زدن-کاشت - داشت و حتی برداشت - بیماری ها(مهار کردن شانکر) }چون توی اینترنت هرچی میگرد به جر 1 مقاله ناقص و تکراری هیچی نیست لطفا جوابمو بدین 2 هفته پیش 45 عدد نهال رو کاشتم و اما زیاد نمیدونم چه کار هایی باید انجام بدم ممنون
  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام سوالتون خیلی کلی هست ،لطفا از قسمت تماس با ما ،با مدیر سایت مکاتبه کنید تا اطلاعات لازم د رمورد معرفی گیاه مورد نظر در بخش مربوط قرار گیرد .در مورد شانکر چند راهکار است که می توانید انجام دهید : پس از هر بارهرس در در فصل بهار بايستي ادوات و قيچي هرس ضدعفوني گشته و محل زخم ها با چسب باغباني پوشيده شود و سريعاً سرشاخه هاي آلوده جمع آوري و سوزانده شود.سم پاشی در فصل پاييز- قبل ازريزش برگها و اواخر فصل زمستان-قبل از تورم جوانه ها موثر است. تلفيق سم اكسي كلرورمس 4 در هزار + شعله گرفتن محل شانكرها و به ويژه حاشيه هاي آن به مدت 5 تا 20 ثانيه تا شروع سوختگي و در آمدن صداي ترکيدگي بافت که بهتر است اين تيمار در اوايل تا اواسط بهار اجرا و در صورت لزوم دو تا سه هفته پس از آن تکرار گردد+ پانسمان محل تراشيده شدن شانكرها با چسب باغباني در كنترل شانكرها و كاهش آسيب به جوانه ها موثر مي باشد که راهكار مناسبي براي كنترل شانكر باكتريايي درختان مسن می باشد .آبياري را به گونه اي انجام دهيد که تنه درخت خيس نشود . آب با فاصه از تنه درخت باشد. کودهاي حيواني پوسيده استفاده کنيد و سعي کنيد در مجاورت تنه درخت نباشد و با فاصله کودهاي حيواني را استفاده کنيد و حتما با بيل آنها را با خاک مخلوط کنيد. هر سال در اواخر دي ماه يا اواسط بهمن ماه تنه درختان را با اکسي کلرور مس آغشته کنيد. با برس به تنه درخت از سطح زمين تا ارتفاع 50 سانتي متري بزنيد.در فصل رشد نيز مي توانيد از اکسي کلرور مس به صورت محلول پاشي استفاده نماييد.جهت پيشگيري در سال هاي آينده هم از محلول هاي ضد تنش مثل بوتا ميسول استفاده کنيد در فصل رشد (ارديبهشت ).
احسان نعمتی
از پاسختون خیییلی ممنونم  درمورد شانکر هم اطلاعات خیلی خوبی دادین توی چند تا سایت خرجی دنبال این شانکر گشتم اما فقط متوجه این سم پاشی شده بودم اما الان یه نکته جالب گفتین {شعله گرفتن محل شانكرها}!!
اگه اشتباه متوجه نشده باشم اون قسمتی که شانکر زده { تنه } رو با چاقو بتراشم بعد با شعله افکن اونجا رو زد عفونی کنم بعد با چسب هرس اونجا رو کاملا بپوشونم !
حالا این سوال برام پیش میاد وقتی این شعله رو بگیرم روش درسته که تمام باکتری ها از بین میرن اما سلول های درخت هم کاملا نابود میشه و بعد از چند سال اون قسمت پوسیده میشه و پوسیدگی هم عامل بیماری های دیگه س نه ؟
ا.س.فرود
زمانی که تعداد شانکر ها زیاد و بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد استفاده از شعله افکن توصیه می شود چون آلودگی به قسمت های عمیق تر پوست نفوذ می کنه و گاهی آن قدر زیاد است که تمام شاخه را خشک می کند و به سایر قسمت ها نیز نفوذ می کتد .قسمت هایی که تراشیده میشه و یا شعله گرفته میشه حتما با چسب مخصوص باغبانی باید پوشانده شود و در ضمن درخت نیز تقویت شود تا در برابر بیماری ها و آفات مقاوم تر باشد .در صورتیکه تعداد شانکر ها زیاد نباشد ،شاخه های آلوده را هرس کنید ،شانکر ها را تراشیده و سپس 4 نوبت سم پاشی شود :1)موقع ریزش برگ ها در پاییز 2)اواخر زمستان تا اوایل بهار پیش از شکفتن جوانه ها و قبل از باز شدن گلها 3)پس از ریزش گل ها 4)زمانیکه میوه ها کمی درشت شده و یا رشد کردند.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
شلیل
بادام معمولی
هلو
آلو
گیلاس سیاه

گیاهان دیگر از همین خانواده :
رز وحشی
سیب معمولی
تمشک وحشی
به
رز کارولینا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت