١٦/٣/١٤٤١ --- 11/14/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۳ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
خجسته میلاد پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) و ششمین وصیش امام صادق (ع) مبارک باد       
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  66  نفر
بازدید امروز :  7816  بازدید
بازدید دیروز :  12681  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
پلاتونیا (باکوری)  -  PLATONIA (BACURI )
PLATONIA INSIGNIS : نام علمی
  CLUSIACEAE  - کلازیاسه : خانواده
آمریکای جنوبی : بومی منطقه
maniballi, naranjillo ، bacurizeiro : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
زمین های پست و مرطوب
نواحی گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

پلاتونیا (باکوری)

پلاتونیا گونه ای از جنس Platonia است. این درخت از خانواده کلازیاسه و بومی آمریکای جنوبی (جنگل های مرطوب برزیل، پاراگوئه، بخش هایی از کلمبیا و شمال شرق گویانا، بویژه در جنگل های بارانی آمازون) می باشد.
خصوصیات گیاهشناسی:
پلاتونیا درختی خزاندار و گرمسیری و مخصوص آب و هوای خشک است. حدود 25 تا 40 متر ارتفاع رشد می کند. این درخت دارای یک تاج هرمی شکل و مقدار زیادی شیرابه ی زردرنگ در پوست خود می باشد.
برگ ها متقابل، ساده، کشیده تا بیضی شکل، با 8 تا 15 سانتیمتر طول، به رنگ سبز تیره و براق، دارای حاشیه ای موجدار و ساختاری چرمی می باشد.
گل ها 5 تا 7 سانتیمتر طول داشته و به رنگ صورتی و دارای 5 گلبرگ و تعدادی پرچم می باشد.
میوه گرد تا تخم مرغی شکل بوده و 7 تا 14 سانتیمتر طول دارد. این میوه ها دارای پوستی نازک و زردرنگ است. میوه ی آن شباهت زیادی به پاپایا دارد. پوست آن در اثر فشرده شدن، شیرابه ای زرد رنگ ترشح می کند. پالپ میوه سفیدرنگ و معطر است و مزه ای ترش و شیرین دارد. هر میوه دارای 3 تا پنج بذر است.
گرده افشانی گل های این گیاه توسط پرندگان صورت می گیرد. یکی از این گرده افشان ها طوطی شکم سفید است.
شرایط محیط رشد:
پلاتونیا (باکوری) در زمین های پست، مرطوب و نواحی گرمسیری رشد بهتری دارد.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
کشت پلاتونیا (باکوری) به خاطر میوه هایش انجام می شود. این میوه ها به عنوان ادویه یا چاشنی یا نوشیدنی استفاده می شود. این میوه حاوی بالاترین میزان فسفر، آهن و ویتامین C می باشد. روغن قهوه ای رنگ بذرها به عنوان داروهای خانگی (درمان بیماری های پوستی) استفاده می گردد. چوب مایل به زرد آن نیز به عنوان اَلوار کاربرد دارد.
پلاتونیا یک منبع غنی و طبیعی از تری اکسیژنات گزانتون ها است. شیرابه ی این گیاه نیز حاوی رِزینوتول است.
پالپ میوه های پلاتونیا بصورت خام خورده و مصرف می شود. اما بیشتر به شکل شربت ها، بستنی ها، مارمالاد و ژله کاربرد استفاده می گردند.
در 100 گرم میوه خوراکی این گیاه حدود 105 کالری، 72.3 گرم آب، 1.9 گرم پروتئین، 2 گرم لیپید، 22.8 گرم گلیسریدها، 7.4 گرم فیبر، 1 گرم خاکستر، 20 میلیگرم کلسیم، 36 میلیگرم فسفر، 2.2 میلیگرم آهن، 0.04 میلیگرم ویتامین ب، 0.5 میلیگرم نیاسین، 33 میلیگرم اسکوربیک اسید، 316 میلیگرم لیسین، 178 میلیگرم متیونین، 219 میلیگرم ترئولین و 57 میلیگرم تریپتوفان وجود دارد.
تکثیر:
تکثیر پلاتونیا از طریق کشت بذر میوه های تازه برداشت شده انجام می شود.

: منابع  

تصاویر گیاه پلاتونیا (باکوری):

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
باکوپاری
گارسینیا کولا
منگوستین تکمه ای
گارسینیا اکومیناتا
منگوستین ارغوانی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت