١٩/١٢/١٤٤٠ --- 8/21/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
شناخت آفت خطرناک سوسک شاخک بلند
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  72  نفر
بازدید امروز :  737  بازدید
بازدید دیروز :  10500  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
فلفل سیاه  -  BLACK PEPPER
PIPER NIGRUM : نام علمی
  PIPERACEAE  - فلفلی ها : خانواده
هندوستان : بومی منطقه
Poivre , Piper aromaticum Lam,Madagascar Pepper : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
دارای مواد آلی بسیار
35 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

فلفل سیاه

فلفل سیاه گیاهی است از جنس Piper در خانواده Piperaceae که به صورت خودرو در اغلب مناطق هند می روید.
گیاهی است بالا رونده نیمه انگلی که در حین بالا رفتن از درختان مجاور ریشه های اتفاقی از آن خارج می شود و به ساقه درختان مجاور فرو می رود و می چسبد و از مواد غذایی آن درخت برای حیات خود استفاده می کند.
برگهای آن بیضی نوک تیز و پهن ،سطح فوقانی آن به رنگ تیره و سطح زیرین برگ سبز روشن به طول ۱۵-۱۰ سانتی متر.
گلهای آن سفید کوجک به صورت سنبله و مانند شاتون فندق آویزان ومیوه آن گرد کوچکتر از نخود ،ابتدا به ر نگ سبز ،و پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره در می آید و به شکل خوشه ای به طول ۹-۸ سانتی متر از ساقه آویزان می شود.در هر سنبله ممکن است ۶۰-۵۰ دانه منفرد باشد.
ارتفاع درختچه فلفل تا ۱۰ متر ولی ضخامت ساقه آن کم و در حدود 1 تا 1.5 سانتی متر می باشد. به این دلیل ساقه ان یارای ایستایی ندارد و در ابتدا و قبل از اینکه به درختی انگل شود باید با کمک قیم آن را نگهداشت.
گیاه فلفل سیاه معمولا در مناطق حاره مرطوب که بارندگی سالیانه آن از ۳-۲ هزار میلی متر بیشتر باشد می روید.
از نظر ترکیبات شیمیایی بررسی های دانشمندان شیمی نشان می دهد که فلفل دارای اسانس روغنی فرار و آلکالوئید هایی به نام چاویسین ،پی پرین و پی پریدین می باشد .و به علاوه در میوه ان ماده پی پرتین وجود دارد.
از تقطیر شاخه ها و ساقه های فلفل سایه در حدود ۴/۲-۱ درصد اسانس روغنی فرار به دست می اید.این اسانس منشا عطر خاص فلفل است و طعم تند مخصوص فلف سیاه در اثر وجود ماده زرینی چاویسین و سوزانندگی پس از مزه کردن ان در آثر وجود آلکالوئید متبلوری به نام پی پرین می باشد که هر دو اجزای زرین روغنی فلفل سیاه می باشند که از طریق حلالها آنها را از فلفل سیاه ساییده شده به دست می آورند.
اسانس فلفل و همچنین زرین روغنی فلفل هر دو در صنایع غذایی مصارف وسیعی دارد.
فلفل از نظر طبیعت بسیار گرم و خشک است، محرک و قرمز کننده پوست است. در استعمال داخلی به عنوان مقوی معده و محرک اشتها، مدر، گرم کننده و ضد سم و برای رفع انواعی از مسمومیت های غذایی بکار میرود فلفل برای رفع سرفه سردرطوبی و تنگی نفس و دردهای سینه نافع می باشد و اگر با عسل خورده شود برای پاک کردن ریه مفید است.
فلفل برای گرم مزاجان مضر است.
تکثیر فلفل سیاه معمولا از طریق قلمه است ولی به هر حال بذر آن را نیز می توان کاشت و تکثیر نمود.
برداشت دانه معمولا از سال سوم شروع می شود ولی محصول کافی دانه از سال هفتم به دست می آید.

: منابع  

تصاویر گیاه فلفل سیاه:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
hm metallx
با سلام و تشکر من فلفل سفید (بذر فلفل ) رو خریدم از عطاری و در یک گلدان کمتر از یک وجب با نیمی کود گاوی خیلی پوسیده و نیمی خاک برگ کاشتمو میخوام بدونم که چه مقدار اب بدم و ایا روش رو پلاستیک بکشم خوبه و اگر کشیدم تا چه مدت باید روش کشیده باشه؟  پاسخ مشاهده
زهرا رستگاری
درود و سپاس آیا میشود همین دانه های فلفل را در گلدان ودرآپارتمان کاشت؟ شرایط نگهداری چگونه است؟ در چه فصلی و چه مدت طول میکشد؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
سلام دانه های فلفل را درفروردین ماه به طورتک تک به عمق یک سانتی متردرگلدان 8 سانتی متری که خاک گلدان حاوی کود پوسیده وخاک برگ است کاشته وگلدان را درمحیط گرم خانه نزدیک دریچه شمالی قرارمی دهند. درجه حرارت مناسب برای آن 18 درجه می باشد وقتی نشای فلفل به 12-15 سانتی متر رسید سرشاخه ی آن را قطع نموده وبه گلدان 13 سانتی منتقل می کنند. دراوایل خرداد ماه گلدان را به محیط آزاد برده ودرمدت کوتاهی می توان آن را به گلدان 18 سانتی منتقل نمود وگلدان را درمحل آفتاب گیرقرارداد.
زهرا رستگاری
سپاس از پاسختون. ولی چه مدت طول میکشد تا به گل ومیوه برسد و آبیاری آن پس از انتقال به گلدان چگونه است؟ و اینکه چند نشا را میبایست در یک گلدان باهم قرارداد؟
حسینی
از کجا می تونم گیاه فلفل سیاه رو بدست بیارم؟ راهنماییم کنید  پاسخ مشاهده
م.شهاب
با سلام. این گیاه در حال حاضر (شهریور 1391) برای فروش در سایت موجود نمیباشد
hm metallx
با سلام من فلفل سفید رو از عطاری تهیه کردم و طبق حرف شما کاشتم ولی در نیومد میخوام بدونم که کجای کارم ایراد داشته با تشکر  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام اگر شرایط گفته شده برای جوانه زنی بذر را رعایت کرده باشید و جوانه نزده باشد یعنی بذر قوه نامیه خود را از دست داده و قدرتی برای جوانه زنی ندارد.
hm metallx
من چندتا از بدرهارو بیرون کشیدم و دیدم تو دستم پودر شدن و پوسیدن
شما جایی رو برای تهیه بذر سالم فلفل سفید سراغ ندارید؟
این سوال رو قبلا پرسیدم اما جوابی داده نشد
با تشکر
hm metallx
من چندتا از بدرهارو بیرون کشیدم و دیدم تو دستم پودر شدن و پوسیدن
شما جایی رو برای تهیه بذر سالم فلفل سفید سراغ ندارید؟
این سوال رو قبلا پرسیدم اما جوابی داده نشد http://nargil.ir/plant/post.aspx?postid=15819
با تشکر
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
فلفل استرالیایی / کاواکاوا

گیاهان دیگر از همین خانواده :
پپرومیا قاشقی
پپروميا ابلق
پپرومیا کاپراتا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت