٨/١/١٤٤٠ --- 9/19/2018 --- ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۸ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | حمایت از نارگیل
لینک های اصلی
السلام علیک یا اباعبدلله الحسین        
جستجو  
آخرین مطالب
فروش انواع بذر،کود،سموم دفع آفات
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  9  نفر
بازدید امروز :  1333  بازدید
بازدید دیروز :  10730  بازدید
تبلیغات متفرقه
فروشگاه اینترنتی بذرکو
تلگرام نارگیل
لوبيا  -  COMMON BEAN
PHASAEOLUS VULGARIS : نام علمی
  FABACEAE  - بقولات : خانواده
آمریکا : بومی منطقه
kidney bean string bean, field bean, flageolet bean, haricot bean, , snap garden, : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
سبك و غنی از مواد آلی
20 تا 28 درجه سانتی‌گراد
مرطوب
زیاد

لوبيا

دانستنیهای علمی : لوبیا یک گیاه علفی یکساله است که در سراسر دنیا برای میوه های خوراکی و نیز بذور خشک یا میوه های نارس مصرف می شود. به هر دو شکل مصرفی آن لوبیا اطلاق می گردد. برگها بعضی اوقات بعنوان سبزی و کاه آن بعوان علوفه مصرف دارد. همه ی گونه های خانواده ی لگوم باکتری های تثبیت نیتروژن دارند. تولید لوبیا در سراسر دنیا توزیع شده است، در قاره هایی از قبیل آفریقا، آسیا، اروپا یافت می شود. برزیل و هند بزرگترین تولید کنددگان لوبیا خشک بوده و چین بزرگترین تولید گننده لوبیا سبز می باشد.
خصوصیات ظاهری : گیاهی یکساله است که دارای یک ریشه اصلی راست و ریشه های فرعی فراوان است. در روی ریشه های کوچک لوبیا غده های قهوه ای رنگ نامنظم تثبیت کننده ازت قرار گرفته اند. برگهای مرکب، که از سه جفت برگچه تشکیل شده اند، با دمبرگ طولانی بطور متناوب روی ساقه اصلی قرار گرفته اند. بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی اشباع می‌باشد. لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها است. لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا خشک کالری بسیار کمی دارد.
شرایط محیط رشد: لوبیا گیاهی گرما پسند بوده و در مناطق كه دارای دمای بالاتر باشند بخوبی رشد می‌نماید. این گیاه در مناطق معتدل نیز قابل كشت بوده با این تفاوت كه در مناطق گرمسیر بیش از یكبار در سال می‌توان آنرا كشت كرد. در اكثر نقاط كشور می‌توان آنرا كشت كرد. حداقل درجه حرارت برای جوانه زدن لوبیا بین 10-12 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. دمای بهینه برای رشد و تكامل لوبیا 20 تا 28 درجه سانتی‌گراد بوده و مجموع درجه حرارت‌های موردنیاز برای رشد طبیعی آن از 1500 تا 3000 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. عموماً لوبیا در هر نوع خاكی قابل كشت می‌باشد اما بهترین بستر برای آن خاكهای سبك و غنی از مواد آلی می‌ باشند. خاكهایی كه از نفوذپذیری خوبی برخوردار باشند همچون شنی رسی برای كشت لوبیا مناسب هستند. لوبیا نسبت به شوری خاك حساس بوده و PH مناسب برای رشد لوبیا 6 تا 7 می‌باشد.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: به عنوان یکی از مهمترین منابع گیاهی غنی از پروتئین و کربوهیدرات به شمار می رود و جزء اصلی رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان می باشد. لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوان‌هایی قوی بسیار مهم است. لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B۱، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا۳ و نیاسین است. فیبر که در لوبیا سبز موجود می‌باشد باعث کاهش فشار خون می‌گردد. لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلول‌های روده را از تخریب توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. لوبیا سبز به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است. لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است و در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن، حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می‌باشد.
نحوه تکثیر گیاه: لوبیا در بهار پس از رفع یخبندان، زمانیکه دمای خاک حدود 12 تا 16 درجه سانتی گراد می باشد، کاشته می شود. کشت آن بصورت ردیفی انجام می گردد. عمق کاشت بذر آن حدود 2 تا 3 سانتی متر می باشد. فاصله دو بوته از هم در ارقام پاکوتاه 10 سانتی متر و فاصله دو خط کشت 90 سانتی متر می باشد. در ارقام پابلند فاصله دو بوته 30 تا 40 سانتی متر و فاصله دو خط کشت 90 سانتی متر می باشد. برای ارقام پابلند باید قیم در نظر گرفته شود.
هشدار: phytohaemagglutinin بعنوان یک لکتین و ترکیبی سمی در حال حاضر در بسیاری از گونه های لوبیا می باشد، به خصوص در لوبیا قرمز متمرکز شده است. لوبیای سفید در حدود یک سوم به اندازه های مختلف قرمز حاوی این نوع سم می باشد. این ترکیب سمی را می توان با جوشاندن دانه ها ده دقیقه در دمای جوش غیر فعال نمود. لوبیا سبز دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالات‌ها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد می‌کنند. به همین دلیل بهتر است افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند. همچنین کسانی که معده‌های ضعیف دارند یا بچه‌های کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند.

: منابع  

تصاویر گیاه لوبيا:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
شاه افسر زرد
اریترنیا
درخت دانه تسبیح
تلخ بيان
طاووسی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت