١٧/١٢/١٤٤٠ --- 8/19/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چمن کاری
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  46  نفر
بازدید امروز :  2208  بازدید
بازدید دیروز :  12891  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
موز پَشِن فروت  -  BANANA PASSIONFRUIT
PASSIFLORA MOLLISSIMA : نام علمی
  PASSIFLORACEAE  - گل ساعتی : خانواده
رشته کوه های آند : بومی منطقه
banana poka ، curuba ، tagso ، parcha ، tumbo : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های با بافت های مختلف
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

موز پَشِن فروت

خصوصیات گیاهشناسی:

گونه mollissima از جنس Passiflora ارتباط خویشاوندی نزدیکی با گونه Passiflora mixta دارد.
این گیاه بومی دره های رشته های کوه های آند از منزوئلا تا بولیوی است. و به صورت اهلی شده در نقاط مختلف اسپانیا کشت شده و میوه های آن در فروشگاه ها به فروش می رسد.
این گونه دارای ساقه های استوانه ای شکل و خزنده با کرک های زرد رنگ و انبوه می باشد. ساقه ها قوی و بالارونده بوده و حتی تا بیش از 7 متر نیز می توانند رشد کنند.
برگ ها به رنگ سبز براق با رگبرگ های مشخص هستند.
گل ها بزرگ، دارای گلبرگ هایی به رنگ صورتی و سبز با مرکزی سفید و زرد رنگ می باشند.
میوه های رسیده به رنگ نارنجی مایل به زرد و تخم مرغی شکل بوده و حاوی پالپی پرتقالی رنگ، خوراکی و شیرین می باشند. این میوه ها دارای تعدادی بذر سیاه رنگ هستند.

شرایط محیط رشد:

موز پشن فروت معمولاً در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر می روید. و در نواحی با دمای بالاتر از 28 درجه فارنهایت به صورت گیاهی سریع الرشد دیده می شود.
معمولاً در ارتفاعات 1800 تا 3200 متر در رشته کوه های آند می روید.
شاخه های خزنده و بالارونده ی این گیاه از سال دوم شروع به تولید محصول نموده و در بهترین حالت، هر شاخه می تواند حدود 300 میوه تولید کند.
دماهای تا 2- درجه سانتیگراد را تا حدودی تحمل می کنند. برگ ها و شاخه ها ممکن است در دماهای پایین تر از بین بروند ولی در صورت سالم بودن ریشه ها و مساعد شدن شرایط، دوباره رشد خواهند کرد. ولی در شرایط معتدل گرم، بهترین رشد را خواهند داشت.

کاربردها:

میوه های این گیاه خوراکی بوده و طعم و مزه ای مطلوب دارند و اغلب برای تهیه آب میوه از آنها استفاده می کنند.
در بخش هایی از آمریکای جنوبی از میوه های آن در تهیه بستنی ها، نوشیدنی ها و کوکتیل ها استفاده می شود.
همچنین از این گیاه به عنوان پایه برای پیوند سایر پَشِن فروت ها به خصوص در نواحی با آب و هوای بسیار سرد، استفاده می شود.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 25 کیلوژول انرژی، 92 گرم آب، 0.6 گرم پروتئین، 0.1 گرم روغن، 6.3 گرم کربوهیدرات ها، 0.3 گرم فیبر، 0.7 گرم خاکستر، 4 میلیگرم کلسیم، 20 میلیگرم فسفر، 0.4 میلیگرم آهن، 0.03 میلیگرم ریبوفلاوین، 2.5 میلیگرم نیاسین و 70 میلیگرم اسکوربیک اسید می باشد.

تکثیر:

موز پشن فروت معمولاً به وسیله کشت بذرها تکیثر می شود. اما از طریق قلمه ها نیز می توان این گیاه را تکثیر نمود.

بذرها با سیستم پاگرما در دمای 70 تا 80 درجه فارنهایت به مدت یک تا دو هفته جوانه می زنند. ولی در دماهای پایین تر ممکن است مدت جوانه زنی بذرها به 10 هفته نیز برسد.
بذرها دارای پوشش سختی می باشند که جوانه زنی آنها را با مشکل مواجه می کند بنابراین برای افزایش سرعت جوانه زنی می توان از پیش تیمار جوانه زنی استفاده نمود. پیش تیمارهای مختلفی برای بذور این گیاه وجود دارد اما معمولترین روش، خیساندن بذرها به مدت 24 تا 48 ساعت قبل از کشت در آب گرم می باشد.
پیش تیمار دیگر، استفاده از چینه سرمایی است. به این صورت که بذور را در ماسه مرطوب و در دمای 4 تا 7 درجه سانتیگراد برای مدت معین قرار می دهند سپس بذرها را در خزانه کشت می کنند.


: منابع  

تصاویر گیاه موز پَشِن فروت:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گل ساعتي
پاسیفلورا آلاتا
گل ساعتی سفید
گل ساعتی عطری
پسیفلورا سراتو- گل عشق

 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت