١٨/١١/١٤٤٠ --- 7/21/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر موز
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  110  نفر
بازدید امروز :  8823  بازدید
بازدید دیروز :  17592  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
پاسیفلورا اکتینیا  -  PASSION FLOWER
PASSIFLORA ACTINIA : نام علمی
  PASSIFLORACEAE  - گل ساعتی : خانواده
برزیل : بومی منطقه
- : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک هایی با رطوبت کافی
نواحی گرم و نیمه گرم
کمی مرطوب
زیاد

پاسیفلورا اکتینیا

خصوصیات گیاهشناسی:

گیاه "پاسیفلورا اکتینیا" گیاهی از تیره گل ساعتی ها است. که در اوایل بهار، گل هایی به رنگ بنفش، سفید و آبی به قطر حدود 9 سانتیمتر تولید می کند. این گیاه، رونده، همیشه سبز و بومی برزیل است که میوه هایی خوراکی به رنگ نارنجی طلایی (در زمان رسیدن) و به طول حدود 10 سانتیمتر تولید می کند. این میوه ها لذیذ با پالپی معطر می باشند. این گیاه سریع الرشد بوده و طول شاخه های رونده آن به حدود 10 متر نیز می رسد. شاخ و برگ آنها به رنگ سبز تیره و برگ ها تخم مرغی شکل به طول بیش از 4 اینچ و عرض حدود 3 اینچ هستند. 
از این گیاهان به دلیل تولید شاخه های رونده و گل های زیبا به عنوان گیاهی زینتی استفاده می شود. همچنین میوه های خوراکی این گیاه نیز به مصرف می رسند.

شرایط محیط رشد:

این گونه های گیاهی می توانند دماهای پایین تا -5 درجه سانتیگراد را برای مدت کوتاه تحمل کنند. و می توانند در کشورهایی با آب و هوای ملایم و معتدل در خارج از گلخانه نیز رشد کنند. در اثر بروز سرما، اندام ها و شاخه های جوان گیاه از بین می رود ولی در صورت استفاده از مالچ روی ریشه ها و آبیاری مناسب خاک، ریشه ها زنده و سالم باقی مانده و در بهار با مساعد شدن شرایط آب و هوایی به رشد خود ادامه داده و تولید شاخ و برگ می کنند. 
برای تولید بهترین عملکرد و میوه دهی به گرده افشانی مناسب نیاز دارند. استفاده از گرده افشانی مصنوعی و دستی به این افزایش عملکرد کمک زیادی می کند. 
گل ها برای باز شدن به آفتاب کامل نیاز دارند و در هوای ابری، شکوفا نمی شوند. همچنین برای تولید میوه های بیشتر نیز به نور کامل آفتاب نیاز است. 
این گیاهان نسبت به هرس بسیار مقاوم هستند و حتی می توان به طور کلی گیاه را از سطح زمین به منظور بازجوان سازی، قطع نمود. بهتر است هرس این گیاهان در بهار صورت گیرد. 
گیاهان این جنس نسبت به قارچ عسلک بسیار مقاوم هستند. 
در گستره ی وسیعی از خاک ها می رویند اما خاک های به خوبی آبیاری شده را برای رشد ترجیح می دهند. کوددهی می تواند قدرت تولید گل و میوه را افزایش دهد اما باید توجه کنید که از کود نیتروژن به مقدار زیاد استفاده نکنید زیرا استفاده بیش از اندازه از این کود سبب افرایش شاخ و برگ و رشد رویشی و کاهش رشد زایشی و گل و میوه می شود. 

تکثیر:

یکی از روش های ازدیاد این گیاهان، کشت بذرهای آنها است. اما جوانه زنی این بذرها نامنظم است. به همین دلیل بذور را قبل از کشت به مدت 24 ساعت در آب گرم می خیسانند. علاوه بر آن، استفاده از تیمار اسید جیبرلیک نیز قبل از کشت برای شکستن خواب بذرها مفید است. بر اساس شرایط رشد، ممکن است جوانه زنی بذور از 2 هفته تا 6 ماه یا بیشتر به طول بیانجامد. دمای خاک برای جوانه زنی بذرها باید حدود 75 تا 85 درجه فارنهایت باشد. 
یکی دیگر از روش های تکثیر این گیاهان، ریشه دار کردن قلمه های آنها است. عمدتاً استفاده از هورمون های ریشه زایی می تواند این امر را تسهیل نماید. 


: منابع  

تصاویر گیاه پاسیفلورا اکتینیا:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
پاسیفلورا آنتیوکوئینسیس
ساعتی گل درشت
موز پَشِن فروت
واتر لمون / لیمو آب
گل ساعتي

 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت