١٨/١١/١٤٤٠ --- 7/21/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه ی تکثیر موز
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  109  نفر
بازدید امروز :  8824  بازدید
بازدید دیروز :  17592  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
خربزه تلخ  -  BITTER MELON
MOMORDICA CHARANTIA : نام علمی
  CUCURBITACEAE  - کدوئیان : خانواده
شبه قاره هند : بومی منطقه
bitter gourd, bitter squash , balsam-pear : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های هوموس دار
نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

خربزه تلخ

دانستنی های علمی:
گیاه "خربزه تلخ" یکی از گیاهان رونده نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری و از خانواده کدوئیان است. این گیاه به صورت خودرو در آسیا، آفریقا و جزایر کاریب رشد می کند و میوه های آن خوراکی می باشند. این میوه های خوراکی بسیار تلخ هستند به همین دلیل به آن خربزه تلخ گفته می شود. 
ممکن است از این گیاه واریته های مختلفی وجود داشته باشند که از نظر شکل و تلخی میوه ها متفاوت بوده و حتی در برخی واریته ها، میوه ها تلخ نباشند.
خربزه تلخ بومی شبه قاره هند است و در قرن چهاردهم به چین وارد شد.

خصوصیات گیاهشناسی:
خربزه تلخ گیاهی علفی از خانواده کدوئیان است که دارای ساقه های رونده ای به طول 5 متر می باشد. 
برگ های این گیاه دارای آرایش متناوب، به عرض 4 تا 12 سانتیمتر و دارای 3 تا 7 لوب جدا با بریدگی های عمیق می باشند.
گل های نر و ماده به صورت جدا روی یک گیاه تولید می شوند. این گل ها زرد رنگ می باشند. در نیمکره شمالی، گلدهی در طی ماه های ژوئن تا جولای و میوه دهی در طول ماه های سپتامبر تا نوامبر رخ می دهد.

میوه ها دوکی شکل بوده و دارای اندام های زگیل مانند جدا روی سطح خارجی خود می باشند. میوه ها در قسمت مرکزی توخالی بوده و دارای یک لایه نازکی از گوشت و تعداد زیادی بذرهای بزرگ و پهن می باشند. میوه ها اغلب وقتی سبز هستند خورده می شوند ولی گاهی اوقات در مرحله زرد شدن نیز مصرف می گردند. در مرحله زرد شدن، گوشت میوه مانند خیار، چایوت یا فلفل زنگوله ای سبز، ترد و آبدار است ولی بسیار تلخ مزه می باشد. پوست آن نازک و خوراکی است. گوشت میوه های رسیده سفت و تلخ تر بوده و برای خوردن نامطلوب هستند. ولی مغز میوه شیرین و قرمز رنگ است و می توان در این مرحله بدون نیاز به پختن، آن را مصرف کرد و یکی از اجزای اصلی در سالادهای مردم جنوب شرقی آسیا است. زمانی که میوه ها کاملاً رسیدند، به رنگ نارنج دیده می شوند و بخش های میوه از هم جدا شده و بذرهای قرمز رنگ نمایان می گردند.
بذرها در میوه های نارس به رنگ سفید هستند. این بذرها زیاد تلخ نیستند و می توان قبل پختن گوشت، آنها را خارج نمود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
این گیاه در مرحله سبز یا مایل به زرد به مصرف پختنی می رسد. 
همچنین برگ ها و ساقه های سبز آن نیز در سالادها مورد استفاده قرار می گیرند.
خربزه تلخ در چین اغلب در تهیه غذاها، سوپ ها و چای ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی به عنوان یک گیاه دارویی جهت افزایش طول عمر مورد استفاده قرار می گیرد.
در ترکیه از این گیاه برای درمان دردهای مختلف به خصوص شکم دردهای مزمن استفاده می شود.
در طب سنتی هند، بخش های مختلف این گیاه به عنوان کاهنده دیابت، ملین، ضدصفراوی، قی آور، دافع کرم روده، درمان سرفه، بیماری های تنفسی، بیماری های پوستی، درمان زخم ها، نقرس و رماتیسم کاربرد دارد.

ترکیبات شیمیایی:
هر 100 گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 79 کیلوژول انرژی، 4.32 گرم کربوهیدرات ها، 1.95 گرم قند، 2 گرم فیبر، 0.18 گرم روغن، 0.84 گرم پروتئین، 1 درصد ویتامین A، 6 میکروگرم بتاکاروتن، 1 درصد لوتئین، 0.051 میلیگرم تیامین، 0.053 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.28 میلیگرم نیاسین، 0.193 میلیگرم پانتوتنیک اسید، 0.041 میلیگرم ویتامین B6، 51 میکروگرم فولات، 33 میلیگرم ویتامین C، 0.14 میلیگرم ویتامین E، 4.8 میکروگرم ویتامین K، 9 میلیگرم کلسیم، 0.38 میلیگرم آهن، 16 میلیگرم منیزیم، 0.086 میلیگرم منگنز، 36 میلیگرم فسفر، 319 میلیگرم پتاسیم، 6 میلیگرم سدیم، 0.77 میلیگرم روی و 93.95 گرم آب می باشد.

تکثیر:
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.

هشدار:
زنان باردار در مصرف این گیاه در دوره بارداری باید دقت نمایند زیرا ممکن است سبب خونریزی، انقباض و در نهایت سقط جنین گردد.


: منابع  

تصاویر گیاه خربزه تلخ:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
عبدالعظیم بشیری
با سلام  مطالب در خصوص خربزه تلخ و کاربرد ان کامل بود سوال اینکه خربزه تلخ و هندوانه ابوجهل یک نوع گیاه است یا متفاوت  هستند تخم خربزه تلخ را از کجا باید تهیه نمود هندوانه ابوجهل در خوزستان وجود دارد ولی خربزه را تاکنون ندیده بودیم محلی برای تهیه ان سراغ دارید با توجه به اینکه اینجانب دیابت نوع 2 دارم و از مصرف قرصهای فعلی نتیجه نگرفته ام   پاسخ مشاهده
مبین موحدی
سلام خربزه ی تلخی که من کاشتم به بار نشسته انشا الله تا دو ماه دیگه میوه ان رسیده میشود اگر شد بذر ان را به تو میدهم
سعید احمدی
سلام و خسته نباشید بنده بذر گیاه خربزه تلخ را در گلدان در خاک کوکوپیت کشت نموده و رشد نسبتاً خوبی هم داشته ( حدوداً 50 سانتی متر ) اما به تدریج لکه‌های قهوه‌ای رنگی روی برگ ها ظاهر شده و به تدریج برگ‌ها خشک می‌شود 1.علت ریزش برگ ها چیست؟2.آیا گیاه در دمای 45 درجه توان تحمل دارد ؟ 3.کود مناسب این گیاه چیست ؟ 4.آیا گیاه حتماً باید باغچه کاشته شود ؟   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
ابیاری زیاد گرمای هوا وافتاب تند وشدید از علل احتمالی بروز این عارضه است/ بعد از مرحله 3-4 برگی باید گیاه رو به زمین منتقل نمایید.دمای فوق دمای مناسبی برای این گیاه نیست
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
دستنبو
کدو ماری
کدو تنبل
چایوت
خربزه
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت