١٦/١٢/١٤٤٠ --- 8/18/2019 --- ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۷ مرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
هرس گوجه فرنگی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  17  نفر
بازدید امروز :  1461  بازدید
بازدید دیروز :  13136  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
نعناع فلفلی  -  PEPPERMINT
MENTHA PIPERITA : نام علمی
  LAMIACEAE  - نعناعیان : خانواده
اروپا : بومی منطقه
نعنع ،سبزی هزارپا : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
اسیدی، حاصلخیز و با زهکش مناسب
18-22
مرطوب
کم

نعناع فلفلی

این گونه اولین بار در سال 1753 توسط لینه در انگلستان شناسایی و تعریف شد. او در ابتدا این گیاه را به عنوان یک گونه معرفی کرد ولی بعدها مشخص شد که گیاهی هیبرید و حاصل تلاقی گونه های watermint( نعنای آبی) و spearmint (نعنای معمولی) است.
نعنای فلفلی گیاهی علفی و ریزوم‌دار است که ارتفاع آن بین 30 تا 90 سانتیمتر است. ساقه آن صاف و با مقطع مربعی است. ریزومها گوشتی بوده و دارای ریشه های فیبری هستند. برگها پهن، کرکدار ، سبز تیره، با رگبرگهای قرمز، نوک تیز و در حاشیه دندانه دار هستند. در برخی قسمتهای ساقه نیز کرکهای ظریفی دیده می شود. گلها بنفش و در گل‌آذینهای خوشه ای مارپیچی(verticillaster) دیده می شوند. فصل گلدهی از اواسط تا اواخر تابستان است. نعنا فلفلی گیاهی سریع الرشد است و پس از استقرار در زمین به سرعت پخش می شود. این گیاه عقیم بوده و در نتیجه بذر تولید نمی کند. قسمتهای مورد استفاده این گیاه گلها و برگها هستند که با شروع باز شدن گلها برداشت انجام می شود. پیش از عصاره‌گیری از نعنای فلفلی مدتی اجازه می دهند تا آب آن تبخیر شده و کمی پژمرده شود. نعنا فلفلی مقادیر بالایی منتول(40.7%) دارد. علاوه بر این، روغن بدست آمده از آن دارای منتون(23.4%)، استرهای منتیل و به خصوص استات منتیل است. نعنای خشک شده بین 0.3-0.4% منتول دارد. روغن نعنای فلفلی دارای ترکیبات دیگری مانند لیمونین، pulegone، caryophyllene و پینن است. علاوه بر این، نعنا فلفلی دارای فلاونوئیدهایی مانند eriocitrin، هسپریدین و کامپفرول است.
نعنا فلفلی را اغلب می توان در مناطق مرطوب مانند حاشیه رودخانه ها و جویها یافت. به همین دلیل برای رشد مناسب به رطوبت کافی نیاز دارد. نعنا فلفلی در محیطهای نیمه آفتابی تا سایه رشد بهتری دارد.
اين گياه در مناطقي كه داراي زمستانهاي ملايم ( حداقل دما 8 - درجه سانتيگراد ) و خاك با PHبين 5-8 باشد قابل كشت است . به طور كلي خاكهاي اسيدي و زهكشي شده براي كشت نعناع فلفلي مناسب هستند.
از نعنای فلفلی در شیرینی‌پزی، آدامس، خمیردندان، شامپوها، صابونهای مختلف و محصولات مراقبت پوستی استفاده می شود. نعنا فلفلی گیرنده TRPM8 که به سرما حساس است را فعال کرده و باعث ایجاد احساس خنگی در هنگام استفاده موضعی می شود. گلهای نعنا فلفلی شهد زیادی تولید می کند و جلب کننده زنبورها و سایر حشرات گرده‌افشان است. عسل بدست آمده از زنبورهایی که از شهد نعنا فلفلی تغذیه کرده اند، طعم ملایم و مطلوبی دارد. نعنای فلفلی معمولا برای درمان حالت تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، سوءهاضمه، التهاب روده و نفخ استفاده می شود. مطالعه ای در ایتالیا نشان داد که علائم التهاب روده در 75% بیماران بعد از استفاده از نعنا فلفلی کاهش پیدا کرد. در سال 2011، مطالعه ای در ایران نشان داد که نعنا فلفلی می تواند دریافت پیام درد را کاهش دهد. در یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داده شد که نعنای فلفلی می تواند از بیماران سرطانی در برابر اشعه های پرتودرمانی محافظت کند. برخی معتقدند رایحه نعنا فلفلی باعث افزایش سطح هوشیاری و حافظه می شود، البته برخی با این نظر مخالفند. با وجود این، از نعنا فلفلی در رایحه درمانی استفاده زیادی می شود. ماده pulegone موجود در نعنا فلفلی حشره‌کش است. کمیسیون E آلمان اعلام داشت که مصرف برگ نعنا فلفلی ضداسپاسم بوده و برای درمان التهابات روده ای، التهاب مخاط دهان، زکام و مشکلات تنفسی مناسب است. استفاده خارجی از روغن نعنا فلفلی برای کاهش دردهای عصبی و عضلانی مفید است. از نعنا فلفلی کپسولهایی تهیه شده است که برای کاهش زمان درمان، کاهش اسپاسمهای روده ای، افزایش موفقیت اندوسکوپی و کاهش درد در زمان تصویربرداری از روده موثر است.
از نعنا فلفلی برای درمان سرماخوردگی های معمولی، سرفه، التهابات گلو و دهان، عفونتهای سینوسی و تنفسی هم استفاده می شود. برخی افراد برگ نعنا فلفلی را بو کرده تا علائم سرماخوردگی را از بین ببرند. برخی افراد برای درمان دردهای قاعدگی، کبدی و صفراوی از نعنا فلفلی استفاده می کنند. استفاده از روغن نعنا به صورت موضعی برای درمان سردرد، دردهای عضلانی و عصبی، دندان درد، خارش، عفونتهای ویروسی و باکتریایی و تسکین جای نیش پشه ها و حشرات مفید است. از نعنا فلفلی برای کاهش سوزش قلب هم استفاده می شود. البته نعنا فلفلی در غلظتهای بالا می تواند باعث سوزش قلب شود.
به طور کلی نعنا فلفلی گیاه مقاومی در برابر آفات و بیماری هاست ولی وقتی هنوز جوان است به مگس سفید، شته سیاه، کرم عنکبوت، حلزونهای معمولی و حلزونهای بدون صدف است.
تکثیر این گیاه به دو طریق است. در روش اول از ساقه های قدیمی تر قلمه تهیه کرده و آنها را در زمین مرطوب کشت می کنند. در صورت تامین رطوبت کافی به سرعت ریزوم تشکیل داده و پخش می شود. روش دوم کاشت مستقیم ریزومها در خاکهای مرطوبت( و نه غرقابی) است.
درباره تاثیر نعنا فلفلی بر روی کبد اختلاف نظر وجود دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که نعنا فلفلی می تواند باعث آسیب به کبد و بیماری هپاتیت شود درحالیکه، برخی مطالعات دیگر اعلام داشتند که مصرف نعنا فلفلی می تواند از کبد در برابر فلزات سنگین محافظت کند. در این زمینه بیان شده است که رقم و میزان مصرف نعنا فلفلی در ایجاد هر یک از این نتایج تاثیر دارد.
عوارض جانبی نعنافلفلی عبارتند از: سوزش قلب، ایجاد حساسیت مانند سرخ شدن صورت، سردرد و دردهای دهانی. مصرف این گیاه در دوران بارداری و همچنین کودکان بالای 8 سال خطری ندارد. البته باید مصرف این گیاه در دوران باداری به میزان کم باشد. نعنا فلفلی با برخی داروها مانند Cyclosporine و داروهایی که در کبد شکسته و تجزیه می شوند مانند amitriptyline، haloperidol، ondansetron، propranolol، theophylline، verapamil تداخل دارویی دارد.

: منابع  

تصاویر گیاه نعناع فلفلی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
نعناع
منتا ساتیوا
پونه
نعناع زینتی
نعناع وحشی یا نعناع ذرتی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
بادرشبو
مریم گلی کبیر
پچولی/نعناع هندی
رزماری
آويشن شيرازی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت