٢٣/٢/١٤٤١ --- 10/23/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  42  نفر
بازدید امروز :  1309  بازدید
بازدید دیروز :  12503  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
گوجه گالاپاگوس  -  GALAPAGOS ISLAND TOMATO
LYCOPERSICON CHEESMANII : نام علمی
  SOLANACEAE  - سیب زمینیان : خانواده
جزایر گالاپاگوس : بومی منطقه
Solanum cheesmaniae ، Wild Galápagos Tomato ، Tomatillo : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب با بافتی متوسط
نواحی معتدل تا گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

گوجه گالاپاگوس

دانستنی های علمی:

جنس Lycopersicon یکی از جنس های خانواده سیب زمینی سانان (Solanaceae) است که دارای 13 گونه ی مختلف از انواع گوجه فرنگی ها می باشد.
Lycopersicon cheesmanii یکی از گونه های این خانواده است که به Solanum cheesmaniae و یا Lycopersicon peruvianum var. parviflorum نیز معروف است.

خصوصیات گیاهشناسی:

گوجه گالاپاگوس گیاهی علفی است که تا ارتفاع حدود 1.8 تا 2.4 متر می تواند رشد کند. 
گیاهی یکساله با عادت رشد استاندارد و با شاخ و برگ انبوه می باشد.
گوجه گالاپاگوس دارای میوه هایی کوچک به رنگ قرمز تا نارنجی است. این میوه ها گاهی شبیه به مویز می باشند. و خوراکی هستند.
میوه های این گیاه دارای طعمی خوب و تقریباً اسیدی می باشند. و 50 تا 60 روز زمان برای رسیدن کامل آنها لازم است.
همه ی فرم های این گونه از نظر گرده افشانی، خودسازگار هستند.
این گوجه به دلیل تولید برگ های موجدار و میوه های انبوه، به عنوان گیاهی زینتی نیز در باغ کشت می شود.

شرایط محیط رشد:

این گونه ی گیاهی بومی جزایر گالاپاگوس بوده و معمولاً در بخش های ساحلی جزیره یافت می شود. در صورتی که زیر گونه ی minor (L. cheesmanii subspp. Minor) از همین گونه بیشتر در بخش های خشک تر جزیره می روید.
زیر گونه ی minor پتانسیل و توانایی بالایی برای تحمل خشکی و شوری دارد.
این گوجه ها از نظر نیاز نوری به آفتاب کامل نیاز دارند.
از نظر نیاز آبی نیز به آبیاری منظم نیاز دارد.
تجربه ثابت کرده که برای تولید میوه در این نوع گوجه، آب و هوای گرم نیاز است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرف كننده ضعف و خستگی، تقویت كننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می كنند. در ضمن گوجه فرنگی برای رفع مسمومیت های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است.
با توجه به اینكه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط ها نیز بسیار مؤثر است.
 این میوه نیز مانند بسیاری از میوه ها و سبزی های دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لك و سالم داشته باشد و برای نگهداری كوتاه مدت آن حتی تا 15 الی 20 روز نیز یخچال بهترین مكان است ولی برای زمان بیشتر از آن می‌توان روش فریز كردن را انتخاب كرد.

ارزش غذایی:

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامین های گروه B شامل  B1، B2، B3،B5  و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
این گونه از گوجه فرنگی نسبت به گونه های دیگر، دارای میزان زیادی ویتامین C، پیش سازهای ویتامین A و مواد جامد محلول می باشد.

آفات و بیماری ها:

این گونه از گوجه، نسبت به بسیاری از آفات و بیماری ها مقاوم می باشد.

تکثیر:

تکثیر این گیاهان از طریق کشت بذرها در خزانه و سپس نشاکاری و انتقال نشاها در زمان 4 تا 6 برگی به زمین اصلی صورت می گیرد. فاصله نشاها در زمین اصلی نیز باید 45 تا 60 سانتیمتر باشد.
اگر در کشت بذرها، پالپ یا گوشت میوه جدا نشود، جوانه زنی بذرها ممکن است چندین هفته طول بکشد.
بذرها برای جوانه زنی به دمای 75 تا 85 درجه فارنهایت و خاک مرطوب نیاز دارند.
به نظر می رسد که بذر این گونه از گوجه نسبت به گونه های دیگر کندتر جوانه بزند.

هشدار:

بخش هایی از این گیاه در صورت تماس با بدن یا مصرف خوراکی ممکن است حساسیت ایجاد کرده و سمی باشند.


: منابع  

تصاویر گیاه گوجه گالاپاگوس:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
فلفل قرمز
تاجریزی دارویی
دارفلفل زرد / برباس زرد
انگور فرنگی محلی
تنباکوی بالدار
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت