١٤/١٠/١٤٤٠ --- 6/19/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۹ خرداد امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تلگرام نارگیل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  123  نفر
بازدید امروز :  18966  بازدید
بازدید دیروز :  21349  بازدید
تبلیغات متفرقه
قارچ شی تاکه  -  SHIITAKE
LENTINUS EDODES : نام علمی
  POLYPORACEAE  - پلی پوراسه : خانواده
شرق آسیا : بومی منطقه
Sawtooth oak mushroom ، black forest mushroom ، golden oak mushroom ، oakwood mushroom : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی از مواد غذایی
19 درجه سانتیگراد
مرطوب
متوسط

قارچ شی تاکه

" شی تاکه" یک قارچ نسبتاً تیره رنگ و بسیار معطر و در رده قارچ تکمه ای می باشد.
شی تاکه زندگی خود را با شبکه ای نامرئی از تارهای عنکبوتی شکل کم رنگ که آنها را درون انواع مختلفی از چوب های سخت مرده مثل بلوط، آلش، شاه بلوط یا درخت شی که شی تاکه نامش را از آن گرفته است، آغاز می کند. تارها یا میسلیوم ها به داخل چوب نفوذ کرده و آن را به بافت قارچ تبدیل می کند. زمانی که چوب به اندازه کافی تخریب شد، میوه قارچ تولید می شود. در طبیعت اسپور قارچ هایی که روی چوب ظاهر می شوند، می توانند توسط باد به چوب های دیگر برده شوند و چرخه مجددی را آغاز کنند.

در چین شی تاکه از 110 سال قبل از میلاد مسیح در شکاف توده چوب ها در جنگل های همیشه سبز پرورش داده می شد. گفته می شود که پرورش دهندگان چینی تکنیک های پرورش شی تاکه را به کشاورزان ژاپنی که قارچ را نامگذاری کرده و بعدها گسترش آن را به شرق بردند معرفی کرده اند. شی تاکه می تواند بر روی خاک اره چوب های سخت به خوبی چوب های بریده شده جنگلی رشد یابد. ترکیبی از خاک اره و مواد افزودنی با ارزن سبوس گندم می تواند سه تا چهار برابر قارچ تولید شده توسط سرشاخه ها را طی مدت کمتر از یک دهم مدت تولید کند. همچنین محیط های تحت کنترل امکان کنترل دما، رطوبت نسبی هوا، نور و رطوبت موجود در چوب را برای تولید بیشترین محصول ممکن فراهم می آورد. این پیشرفت ها در تکنولوژی پرورش قارچ در ارتباط با تقاضاهای رو به افزایش مصرف کننده منجر به کاهش قیمت و افزایش دسترسی در کشورهای تولید کننده این قارچ شده است.
مهمترین محاسن تولید شی تاکه روی محیط خاک اره نسبت به سرشاخه ها می تواند عرضه محصول در تمامی دوره سال باشد. مضافاً اینکه افزایش محصول را به دنبال داشته و همچنین دوره پرورش آن را کوتاه می کند. این محاسن همچنین معایبی را نیز به همراه دارد. از جمله اینکه سرمایه گذاری زیادی برای تولید کارگاه های مجهز که باید با محیط های کاملاً استریل کار کنند لازم دارد.

بستر کاشت و روش تهیه:
کنده های توسکا یا بلوط به قطر 10-15 سانتیمتر و به طول 90 سانتیمتر را در بهار یا پائیز بریده و فوراً عمل تلقیح اسپان را در آنها انجام می دهند البته بعضی ازپرورش دهندگان ترجیح می دهند تا کنده های بریده شده را به مدت 1 ماه قبل ازتلقیح در سایه و در هوای آزاد روی هم انبار کرده و بعداً عمل تلقیح را در مقع مناسب انجام دهند. در هر صورت قبل از تلقیح بایستی کنده ها را از وجود هرگونه گلسنگ ،خزه و یا عوامل قارچی هرز پاکسازی نمود.
نوعی دیگر از بستر کاشت مناسب برای این قارچ وجود دارد که به شرح زیر می توان آن را تهیه نمود مقداری خاک اره توسکا یا بلوط و سبوس گندم به نسبت چهار به یک را با هم مخلوط کرده و رطوبت مرطوب را به 60 درصد رسانده و آن را در فشار تقریباً 3 اتمسفر به مدت 5/1-1 ساعت استریل می نمایند. از کاه و کلش غنی شده چاودار نیز به عنوان محیط کشت استریل استفاده می شود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
در سال های اخیر مطالعات زیادی روی خواص و فوائد مواد غذایی مختلف انجام شده و پژوهش ها برای پیدا کردن غذاهایی که سلامتی و ایمنی را برای انسان فراهم کنند، ادامه دارد. یکی از موادی که خواص تقویت کنندگی نیروی جسمانی و ایمنی آن به اثبات رسیده است، قارچ شی تا که می باشد. شی تا که رایج ترین قارچ خوراکی در کشورهای چین و ژاپن است. افرادیکه به این کشورها مسافرت کرده اند، حتماً غذاهای لذیذی که از این قارچ تهیه می شود را چشیده اند. این قارچ علاوه بر مصرف خوراکی گسترده در کشورهای مختلف، دارای مصارف درمانی در طب سنتی شرقی نیز می باشد. پروتئین این قارچ تمام اسیدهای آمینه ضروری برای انسان را دارد. بعلاوه، وجود قندهای ضروری برای سیستم ایمنی بدن مانند فوکوز، گزیلوز، گلوکوزآمین، گالاکتوزآمین، اسید سیالیک و مانوز که در رژیم غذایی ما بسیار کمیابند، پلی ساکاریدهای مهم مانند لنتینان، KS2 و AC2P، ویتامین ها و املاح مختلف سبب شده که این قارچ بعنوان یک تقویت کننده قوای عمومی و سیستم دفاعی بدن علیه انواع بیماری های ویروسی، میکروبی و حتی سرطان شناخته شود. در سال های اخیر تحقیقات بسیاری روی خواص ضد میکروبی، ضدویروسی و ضد قارچی و حتی ضد سرطانی شی تا که انجام شده است. نتایج این پژوهشها خواص مفید این قارچ را تائید می کند. شی تا که منبع بسیار خوبی برای دریافت ویتامین های گروه B است. این ویتامین ها نقش بسیار مهمی در متابلیسم و سوخت و ساز مواد غذایی در بدن دارند و در صورت کمبود آن ها انرژی موجود در مواد غذایی آزاد نشده و ساخته شدن پروتئین ها، رشد و نمو و سایر اعمال حیاتی بدن مختل می شود. شی تا که دارای املاح مختلفی مانند آهن، سلنیم، مس، روی، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، فسفر و سیلیسیم نیز می باشد. آهن موجود در این قارچ دارای درجه جذب بالاتری نسبت به آهن سایر منابع گیاهی است و وجود عناصر سلنیم، مس و روی سبب خواص آنتی اکسیدانی این قارچ شده اند.

امروزه از عصاره خشک قارچ شی تا که در تهیه مکمل داروئی پاورفیت استفاده شده است. تمامی خواص مفید این قارچ که برای تقویت قوای عمومی بدن، مقاومت در برابر بیماری های مختلف ویروسی، باکتریایی و قارچی موثر است با مصرف این مکمل قابل دستیابی است. 
موارد مصرف:
افزایش و بهبود قوای جسمی
تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن
کاهش ابتلا به تب خال مزمنو آفت دهان و همچنین بهبود سریع تر آنها
کاهش طول دوره بیماری و نقاهت
جلوگیری از احساس خستگی زودرس
کاهش کلسترول خون


: منابع  

تصاویر گیاه قارچ شی تاکه:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
رضا یونسی
سلام این قارچو از کجا میشه اهیه کرد آیا در ایران هم کشت میشه؟  پاسخ مشاهده
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
قارچ دُم بوقلمون
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت